un blog de Radu Dumitru

Robotesc și la canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

Câteva articole interesante de citit astăzi – 27 ianuarie 2019

27 Jan 2019  ·

GÂNDURI  ·

24 comentarii

De ce un vaccin eficient pentru gripă este imposibil de produs. Cele curente speră să ghicească tulpina de virus ce afectează populația în acel sezon și, chiar și atunci, au o eficiență de maxim 50%.

Articol Wired despre orașele industriale și acum aproape abandonate ale României. Le compară cu rust-belt din SUA, acele zone unde, după închiderea unor fabrici, s-a simțit o puternică decădere pe toate planurile.

Rasism în fabrici General Motors. Inclusiv managerii de culoare găsesc ștreanguri atârnate prin vestiare, mesaje rasiste, sunt înjurați în față șamd. Mi se pare amuzant că GM spune că asta nu reprezintă organizația lor, dar, zic eu, când ai mulți angajați care fac astfel de lucruri și compania ignoră problemele și nu ia măsuri… o cam reprezintă.

Fotografii din Munții Apuseni din 1964. Fotografii din China secolului 19. Fotografii cu prostituate din SUA, acum mai bine de o sută de ani.

Lista celor 8 proceduri de infringement deschise împotriva României. Majoritatea par rezultatul incompetenței autorităților române de a se conforma sau nu cu niște directive europene în termenul de timp cerut.

FYROM își va schimba numele în Republica Macedoniei de Nord (probabil). Au ajuns la o  înțelegere cu Grecia, care acum nu le va mai bloca candidatura la NATO și probabil UE.

Virgin Voyages lansează o navă de croazieră adults-only. Bună idee, mi-ar plăcea să văd mai multe hoteluri adults-only. Am căutat de câteva ori pentru concediile noastre, dar erau puține sau nu aveau servicii foarte bune.

Scrisoarea unei mame revoltate pe Ministerul Educației. Mie mi se pare aceeași gargară obosită pe care o auzim de ani de zile, părinții cârcotind pe la colțuri că sistemul nu funcționează, dar nici nu-i vezi cu sutele de mii în stradă, cu o listă clară de cereri și înjurături pentru Andronescu și alți miniștri care schimbă anual sistemul, fără analize și planuri concrete.

Un bărbat de 65 de ani povestește cum a făcut 100.000 de pași într-o singură zi, adică 66 de kilometri. S-a antrenat pentru asta, a crescut treptat numărul de pași, a mâncat ce trebuie, a reușit challenge-ul. Recordul meu personal este de 25.000 sau 28.000 de pași, nu mai știu exact, într-o excursie, ce-i drept pe căldură și cu un ghiozdan în spate. Probabil aș putea scoate 30.000 de pași în condiții bune și după vreo 2-3 zile de făcut minim 5.000 pași, ca să intre mușchii în ritm. Interesant este și că astfel a strâns niște bani pentru un băiat canadian ce suferă de diabet, numit Andrei.

Cel mai scump penthouse din SUA s-a vândut cu 238 de milioane de dolari. Este într-un turn încă în construcție lângă Central Park, așa că nu știm cum arată pe interior.

Pedeapsa lui Cyntoia Brown a fost schimbată de guvernatorul statului Tennessee și va fi eliberată prin august 2019. V-am spus aici povestea ei, iar o comisie de analiză a cazului nu a ajuns la o opinie majoritară privind ce-ar trebui făcut, dar guvernatorul a avut decizia finală.

Un oraș părăsit din Turia are toate casele cu aspect de mici palate. Dezvoltatorul a dat faliment în 2019, lăsând în urmă o mulțime de pălățele ca-n povești, neterminate.

Jocul Anthem are în acest weekend un VIP Demo. Puteți să vă uitați pe Twitch, dacă nu aveți acces. Un demo pentru toată lumea va fi disponibil în perioada 1-3 februarie.

 

  24 comentarii

 1. Turia? Unde vine asta?

  Pare ca degustatul de whisky are efecte secundare :P

    (Citează)

 2. 238 milioane….acum mi se pare atât de ieftina casa lui Tommy https://youtu.be/GOUvZrKiRI8

    (Citează)

 3. Legat de rasismul din fabricile GM, eu sunt suspicios. In US este un curent de victimizare si lipsa de adevarati rasisti, nazisti etc. Uite o lista cu scandaluri inventate:
  https://www.washingtonexaminer.com/opinion/columnists/november-2018-was-college-hate-crime-hoax-month
  https://www.foxnews.com/us/hate-crimes-and-hoaxes-10-campus-stories-debunked-in-2017
  Doar ca cineva pretinde nu inseamna ca este adevarat, din cauza asta exista anchete etc.

    (Citează)

  • “In US este un curent de victimizare si lipsa de adevarati rasisti, nazisti etc”

   Boss tu ai trecut macar asa din intamplare prin US? Si nu ma refer doar la locurile turistice.

   Da, campus-urile au luat-o razna. Dar existenta extremei stangi nu e o dovada pentru inexistenta extremei drepte.

     (Citează)

  • Doua filme nominalizate la Oscar tratează problema rasismului, BlacKkKlansman (2018) chiar are imagini la sfârșit despre revolte împotriva celor de culoare de prin 2000. Eu unul credeam ca America a depășit acest capitol doar au avut un președinte ca Barack Obama.

     (Citează)

 4. Dezvoltatorul orasului de castelute ar trebui pus in legatura cu niste investitori din Strehaia ;-)

    (Citează)

 5. 34866 pasi (Piatra Arsa -> Omu -> Valea Cerbului). Ca ore nu a fost chiar mult, se pot face si 100K, dar nu la 65, aia da.

    (Citează)

  • Stiu un pensionar de 72 ani biciclist care foloseste cursiera si 175 km pe zi , nu doar plat si cu dealuri .

     (Citează)

 6. Apropo de poze vechi – reddit.com/r/OldSchoolCool/

    (Citează)

 7. De ce comentezi eficienta vaccinului antigripal??
  Mai bine 50% sanse de protejare, alealalte 50% inseamna moarte pt multi, ia vezi nr de decese.

    (Citează)

  • Stiu un pensionar de 72 ani biciclist care foloseste cursiera si 175 km pe zi , nu doar plat si cu dealuri .

     (Citează)

 8. Andrei Șerbănescu

  27/01/2019 la 1:11 PM

  33.000 de pași recursul.. toți prin București

    (Citează)

 9. Andrei Șerbănescu

  27/01/2019 la 1:12 PM

  *recordul.. autocorrect

    (Citează)

 10. Mihai:
  De ce comentezi eficienta vaccinului antigripal??
  Mai bine 50% sanse de protejare, alealalte 50% inseamna moarte pt multi, ia vezi nr de decese.

  Citeste si plangi: https://romanialibera.ro/sanatate/medic-despre-neadevarurile-legate-de-gripa-si-vaccinare-770351

    (Citează)

 11. Recordul meu sunt 26 de kilometri în 8 ore cu 15 kg în rucsac. La 10-12 ani, în Cheile Carașului.

    (Citează)

 12. Românialibera?? Meriti sa faci gripa si sa mori din asta.

  gigi: Citeste si plangi: https://romanialibera.ro/sanatate/medic-despre-neadevarurile-legate-de-gripa-si-vaccinare-770351

    (Citează)

 13. Bogatii polueaza iar saracii platesc “pentru ca incalzirea globala”:

  “Experts have predicted up to 1,500 individual private jets flights will be made in and out of this year’s Davos summit, despite hosting a series of talks on the dangers of man-made climate change. ”

  https://www.independent.co.uk/environment/davos-2019-private-jets-climate-change-world-economic-forum-summit-attenborough-a8742681.html

    (Citează)

 14. george:
  Doua filme nominalizate la Oscar tratează problema rasismului, BlacKkKlansman (2018) chiar are imagini la sfârșit despre revolte împotriva celor de culoare de prin 2000.

  Astept filmul in care eroul principal este un “korean roof snipper”. Vreau eroi nu victime :D .

    (Citează)

 15. Orășelul de palate mine pare proiectul unui plod răzgâiat. De ce aș cumpăra o casă cu 280k sau chiar 530k situată la 5 metri de vecin?!? De ce?!? Sunt chiar drăguțe dar plantate cu lacomie, înghesuite fara elegantă

    (Citează)

  • Oribil ansamblu de locuinte.
   Nu doar ca sunt foarte inghesuite, dar sunt si aliniate foarte urat.
   Mai ales ca sunt toate identice, nici macar 2-3 modele diferite nu exista.

     (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus