un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pulled pork la slow cooker (cea mai simplă metodă de a găti așa ceva)

4 Sep 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

17 comentarii

Am pus recent pe Instagram Stories o rețetă de ciolan de porc gătit 8 ore la slow cooker până ce carnea se desprinde singură de pe os. Am văzut reacții bune, așa că iat-o și pe blog.

În primul rând, aceasta este doar o altă rețetă de a prepara pulled pork la slow cooker. Am scris anterior cum se prepară la cuptor, dar adevărul este că la slow cooker este mult mai ușor de preparat, ba chiar iese mai bun pentru că rămâne în oală și un sos minunat în care să amestecați la final carnea.

Mai jos eu folosesc un ciolan de porc pentru că am vrut să experimentez cu el. Voiam să văd dacă pot găti lent carnea, dar să păstrez șoriciul crocant, așa că întâi am băgat întreg ciolanul la cuptor, la 250 de grade, până când șoriciul a devenit cum l-am vrut eu. Apoi l-am pus în slow cooker, dar experimentul a eșuat, șoriciul a redevenit moale. Prin urmare, nu e nevoie să utilizați ciolan pentru rețeta de mai jos și nici să-l gătiți în prealabil la cuptor sau tigaie; pulpa sau spata de porc sunt în continuare cele mai potrivite, puneți-le direct crude în slow cooker.

Legume: am făcut un sos mai complex de obicei. Am pus acolo două mere tăiate felii, o roșie tăiată cuburi, două cepe tăiate fâșii, un morcov tăiat cât mai mic, o cutie de ciuperi deja tăiate (marca 365 a lui Mega) și o cutie de sos de roșii pasate, ceva bio luat din Lidl când au avut Săptămâna Bio.

Condimente: slow cooker-ul estompează aromele condimentelor (mi se pare mie), așa că puneți de două ori mai multe decât ați fi tentați. Eu am pus rozmarin praf, boia, sare, piper, oregano, busuioc mărunțit, ceva condiment chili indian care-i iute de mori în chinuri și usturoi praf.

Le-am amestecat pe toate, am făcut o gaură în centru și am pus carnea acolo. Slow cooker-ul a fost reglat 8 ore pe high. A rezultat un sos foarte mișto cu sucurile din carne, grăsimea scursă din porc și legumele care au devenit foarte moi și chiar s-au mai mărunțit.


Carnea a ieșit atât de moale încât am scos oasele din ea fără nici un pic de efort. Întrucât am folosit ciolan, a trebuit întâi să scoatem șoriciul de acolo și alte forme de grăsime, dar dacă folosiți pulpă sau spată nu este cazul pentru acest pas. Apoi am amestecat carnea cu sosul de legume, rezultând un amestec perfect de pulled pork. L-am mâncat cu salată coleslaw făcută de noi, noua noastră pasiune secretă. Merge pus și în chifle, are Mega Image din când în când unele potrivite de burgeri, de culoare rumenie, iar la Auchan găsiți o pâine cu cartofi foarte bună.

Pulled pork de obicei presupune doar carne gătită lent și îndelungat până devine foarte moale, dar cu această ocazie am descoperit că este mai bună dacă o amestecăm cu câteva legume și sosul obținut astfel. Ciupercile tăiate, în special, au fost binevenite; data viitoare pun și porumb.

Eu am un slow cooker marca Crock Pot de 5 litri, îl găsiți la eMAG și Crock Pot România. Dacă vreți unul, o idee bună ar fi să așteptați Black Friday, sunt mereu oferte la așa ceva. Puteți lua și unul mai mic, cele mari sunt bune pentru familii numeroase sau dacă vreți să încapă o bucată mare de carne înăuntru.

Dacă vreți ciolan la cuptor, cu șorici crocant și carne moale, am și așa ceva. Ideal ar trebui să arate precum cel de mai jos, fotografiat și mâncat recent în Berlin. Iar dacă vreodată aveți ocazia să cumpărați ciolan de purceluș de lapte, nu ezitați, este mai bun din toate punctele de vedere.

    17 comentarii

  1. Arata foarte bine, congrats.
    Eu de cate ori am facut pulled pork am folosit ceafa, bucata intreaga de 2-3 kg. Avand un pic mai multa grasime decat pulpa se face un pic mai frageda si mai aromata. Plus ca eu tot timpul am marinat carnea macar timp de 12 ore.

      (Citează)

  2. Ai pus ceva apa? Nu stiu cum este la slow cooker. Eu am Multicooker, care are si functie de slowcooker (doar high) si as fi tentat sa incerc, dar nu stiu daca se pune apa sau nu.

      (Citează)

  3. Au si la LIDL chifle bune pentru burgeri. Uite astea: https://www.lidl.ro/ro/brutaria.htm?articleId=16 Chifla taraneasca cu cartofi ii zice, daca nu se deschide link-ul.

    In rest, da, slow cookerul e bun si la coaste de porc. Si noi facem pulled pork si intr-adevar, trebuie condimente puse ca lumea, ca altfel, mancarea are gust de spital.
    Imi mai place sa fac si supa crema. E fain sa arunc acolo niste legume in oala si cand ma intorc acasa, doar bag blenderul, rad parmezan deasupra si gata masa.
    #puturoasamica

      (Citează)

    • Mie mi se pare ca n-au niciun gust chiflele astea taranesti. Am luat cand le-au bagat prima data, pentru ca aratau foarte bine, dar nu e nimic special la ele.

      Chifle mai potrivite se gasesc uneori pe la anumite magazine de cartier: chifle pufoase, mari, de dimensiunile celor de la fast-food-uri.

        (Citează)

  4. Arata bine, cred ca este delicios, dar cred ca ai sa te ingrasi.

      (Citează)

  5. Arată ca un fel de mâncare servit la un banchet din Roma antică. Cred că merge cu o bardacă uriașă de vin roșu.

      (Citează)

  6. Radu, ar merge gatit in kukta? Sau in oala de lut, in cuptor?

      (Citează)

  7. Nu pricep frenezia asta cu carne exagerat de fragedă, nici nu mai simți că mănânci carne, ci un fel de piure, zero textură.Chiar in we am băgat un pui la slow cooker vreo 4h și nu mai are niciun farmec, textura lipsește cu desăvârșire.

      (Citează)

  8. Am făcut la slow cooker asa: ciolan cu fasole, sarmale de post, rață, berbec, supă cremă, sos ragú de mistreț, pere fierte în vin, gulyaș, condițiile de rață, porc, etc. E foarte util la casa omului.
    Eu fac pulled pork-ul așa: pun ceafa la slow cooker cu piper roșu, negru, verde, coriandru, enibahar, boia afumată. După ce mărunțesc carnea o amestec cu bulion de roșii (homemade), sos de soia după gust și pastă de ardei iute. Pun maclavsisul ăsta pe chiflă cu niște gorgonzola și dulceață de ceapă.
    Combinația de iute de la ardei+dulcele de la dulceața de ceapă + aciditatea de la roșii= love
    Nu faceți greșeala mea, luați un slow cooker mare și cu timer. Eu l-am luat pe ăla de 3,5 litri.

      (Citează)

  9. Ceva sfaturi de unde luati carne de calitate?

      (Citează)

  10. Condimente: slow cooker-ul estompează aromele condimentelor (mi se pare mie), așa că puneți de două ori mai multe decât ați fi tentați. Eu am pus rozmarin praf, boia, sare, piper, oregano, busuioc mărunțit, ceva condiment chili indian care-i iute de mori în chinuri și usturoi praf.
    Din experienta mea, slow cookerul accentueaza usturimea ardeiului. Prima data am crezut ca e de la chilliu’ ala indian, dar am pus odata doar chilli dulce”Cosmin” si 2 din ardei din aia mici uscati intregi si a iesit la fel.

      (Citează)

  11. Neafumat? Picior in loc de umar? Cu legume? Pfft.

      (Citează)

  12. Ca regula generala, legumele ating un maxim de gust dupa 40 min de gatire, dupa care gustul se duce incet. Unele mai putin, altele mai mult.

    8 ore? ma mir ca mai simti ceva.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus