un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

World of Warcraft încă rupe recorduri de vânzări

4 Sep 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

18 comentarii

Blizzard a anunțat că Battle for Azeroth, cel mai recent expansion pentru World of Warcraft, este cel mai bine vândut dintre toate cele 7 expansion-uri de până acum, cu peste 3,4 milioane de exemplare vândute în prima zi.

Mi se pare de-a dreptul impresionant cu Blizzard reușește să mențină acest joc în topuri, având în vedere că WoW a fost lansat în 2004. În 2004! Și nu doar că are 14 ani de când milioane de oameni îl joacă, dar este bazat pe abonament, iar acesta costă 15 dolari per lună.

În aprilie 2018, Blizzard a anunțat că vechile expansion-uri, șase la număr, vor fi disponibile gratuit, așa că noi jucători trebuie să cumpere doar Battle for Azeroth și abonamentul lunar, iar asta doar dacă vor acces la noile șmecherii introduse în joc. Se pare că le-a ieșit bine strategia.

În ianuarie 2017, Blizzard a anunțat că veniturile totale din WoW sunt în jur de 9,4 miliarde de dolari. Voi presupune că între timp, mai ales cu lansarea noului expansion, au depășit deja 10 miliarde de dolari venituri din acest joc, o sumă foarte mare care dovedește că Blizzard transformă în aur tot ce atinge.

Serios, cineva acolo are cea mai bună rețetă pentru succes. Nu-i vorba doar de WoW, dar tot ei au dus jocuri precum Starcraft și Warcraft la cele mai înalte niveluri, Overwatch este în continuare popular, la fel și Diablo și Heartstone. Singurul meu regret este că succesul World of Warcraft (pe care nu l-am jucat niciodată) a venit cu prețul sacrificării seriei Warcraft de jocuri de strategie. Mi-ar fi plăcut un Warcraft 4.

    18 comentarii

  1. i se mai spune si distrugatorul de vieti (reale)

      (Citează)

  2. “Heroes of the storm” e aproape un fiasco total, nu se compara cu celelalte MOBA, iar SC2 n-a avut succesul lui SC nici pe departe.
    In orice caz, din pacate RTS-urilor le-a trecut vremea (indiferent de WoW), am si eu acelasi regret ca si tine, jucand inca din beta WC3, inclusiv in ceva competitii.Chiar asteptam WC4, dar nu creca o sa mai vina.

      (Citează)

  3. Eu ma joc Skyrim (da, abia acum l-am descoperit) si am ramas uimita sa vad cat este de popular si cum asteapta fanii un Elder Scrolls 6. Acum si eu il astept cu sufletul la gura, dar inca profit de actualul joc, ca mereu e ceva de descoperit. Legenda spune ca nu a terminat nimeni, vreodata, jocul :)). Tot asa, citisem ca Skyrim a generat cam 1 miliard de dolari in vanzari.

    Evident, as vrea sa ma apuc de WOW, dar ma gandeam ca e cam tarziu pentru mine si nici nu prea am timp sa ma joc. La skyrim am ajuns abia la lvl 45 dupa 4 luni, de cand ma joc. Tin minte cat de la moda era WOW, cand eram in liceu, dar nu aveam PC ca lumea, asa ca nu m-am putut juca. Am reinceput sa descopar placerea gamingului de vreo 3 ani, de cand mi-am permis sa imi cumpar un PS3. Si stai, ca urmeaza sa upgradez la PS4. Deja am pe lista o gramada de jocuri faine.
    Am acasa un laptop ASUS ROG, cred ca as putea sa joc WOW pe el fara probleme.

    Nu stiu cand o sa apuc sa le joc pe toate, tho. Am sa ajung sa fac doar povestea principala, ca incepe sa devina dificil sa stau sa fac toate questurile si extra misiunile. Mananca prea mult timp.

    Problema la mine este ca, am prea multe hobby-uri si prea putin timp liber. Imi plac board games, imi place sa ies si afara si sa joc un tenis, sa merg intr-un parc de aventura, sau sa alerg, imi plac cartile astea fantasy si mai ales jocurile cu tema fantasy. Si n-am destul timp, cat sa ma impart intre toate. Cand ai 1, maxim 2 ore libere pe zi… Imi vine sa plang dupa adolescenta, dar in adolescenta nu aveam bani, lol.

    Sa mai zic ca eu nici acum n-am vazut celebrul Game of Thrones? Doar am citit primele 2 carti. Si sunt in urma cu toate serialele astea smechere? Mai ales ca sunt mega fana DC comics si n-am vazut nici macar un episod din The Flash sau din Krypton. La Arrow sunt la sezonul 1, la Gotham sunt la sezonul 3. Si stai ca acum apare Titans.
    Grea e viata de adult. Am o invidie maxima pe aia pentru care, singurul hobby e uitat la Maruta si la stirile de la ora 5.

      (Citează)

    • Apuca`te linistita de WoW, ajungi rapid la lvl 120 si te poti apuca de mythic dungeons sau raiduri dupa ce gasesti un guild. Unele clase incep de la nivele superioare asa ca nu e neaparat nevoie sa o iei de la lvl 1 desi eu asa iti recomand ca sa poti sa treci prin poveste, sa vezi hartile, sa simti jocul.
      Am jucat si eu pe un Asus ROG dar la raids unde e multa lume si multa grafica nu`l mai tineau balamalele si aveam 3-5 fps, de nejucat. Am trecut inapoi la PC de cand cu WoD.
      Daca iti plac RPG`urile recomand cu caldura si Torchlight 1 si 2, le`am jucat pe amandoua in paralel cu WoW desi a fost greu cu timpul.

        (Citează)

    • Desi am fost gamer inrait, la 30+ mi se pare absolut pierdere de timp gaming-ul si nici nu mai am rabdare sa ma joc. Plus ca, dupa 9h de stat pe scaun la birou cu ochii in PC, mai stau si acasa….Mai bine citesc ceva sau fac putina miscare.

        (Citează)

    • Cunosc sentimentul, in adolescenta imi doream atat de multe sa incerc, sa joc dar nu aveam banii necesari iar acum cand ii am, nu am timp sa ma bucur de toate jocurile.

      Pe langa faptul ca sunt un impatimit WoW, boardgames si alte nebunii, mai nou am aflat de MTG ( Magic the Gathering ) iar aici e Game Over! Iti recomand sa incerci :)

        (Citează)

    • +1 la cele de mai sus.
      Bagat WoW hardcore (PVE/raiding) 2005-2014. Multa viata pierduta. Fain rau, dar zic ca as fi putut face lucruri mult mai utile pentru viata realta in tot timpul ala.

      PS: Fain RAU! <3
      PS2: Morrowind a fost primul TES pe care l-am jucat si mi-au sarit plombele, astea noi au fost mai comerciale, dar oricum ar fi astept cu nerabdare urmatorul din serie.
      Poti incerca si de la Fallout 3 incoace daca vrei sa-ti prajesti sinapsele complet :)
      PS3: Nexus Mods? search nexus mods pe Google? Don’t hate me :)
      PS4: Da… De la o varsta timpul e o problema :(

        (Citează)

  4. In 2005 s`a lansat in Europa, ca de atunci joc. Am trecut prin toate etapele in jocul asta minunat, de la raiduri pana la 2-3 dimineata in Vanilla/BC/WotLK/jumatate din Cataclysm, eram main tank si nu puteam rata nici un raid, schimbul 3 era obligatoriu :))) bineinteles ca jucam si toata ziua, pana la un mod mai relaxat in urmatoarele expansion`uri, cert e ca desi joc mai putin (3-4 ore in timpul saptamanii) tot nu m`am plictisit.
    Imi place modalitatea de a plati abonamentul lunar cu moneda din joc, de cand au introdus`o imi platesc timpul in Gold si asa am cumparat si expansionul WoD cu echivalentul in gold a 45 euro. Am cumparat si alte jocuri Blizzard tot pe gold.
    Recomand cu caldura si cartile de lore: “Illidan” de William King e bine scrisa si nu are cum sa nu iti placa acest personaj care s`a sacrificat pentru a ne salva pe noi :)). Cartea e dark de tot si descrise ororile pe care Illidan le vede pe toate planetele cucerite si distruse de the Legion precum si procesul prin care devii demon hunter. “Arthas” de Christie Golden mi`a placut, cum devine the Lich King, relatia de amicitie si apoi de iubire cu Jaina, etc.
    Fiind NE druid am cumparat si Stormrage de Richard A. Knaak, in care se vorbeste despre Emerald Nightmare. Din pacate Richard A. Knaak are un stil sa se intinda prea mult si cartea e plictisitoare, descriind in 2 pagini cum un druid se impiedica de o radacina. As fi luat si trilogia War of the Ancients dar e scrisa tot de el si nu`mi place stilul lui. Cartile se pot comanda de pe bookdepository cu livrare gratuita.
    In concluzie, WoW is life…:))

      (Citează)

  5. Ha, multam de incurajare! Da, m-as apuca, avand in vedere ca am vazut si filmul si mi-a placut la maxim. PC-ul meu e mai varza decat laptopul. Adica, PC ul este un i7 generatia 3, iar laptopul este un i7 generatia a 4a.

    Cred ca astept sa upgradez PC-ul si abia apoi ma arunc la WOW. Nu prea ma pasioneaza pe mine comunicatul cu alti jucatori, tho. Imi place sa ma joc single, dar nah, pana atunci o sa ma focusez sa joc toate jocurile marfa de pe consola. Dar anul asta am sa upgradez doar la PS4+ un TV mai mare, ca e mai ieftin decat o configuratie noua de PC.
    Una misto, in care nu mai bagi bani macar 4 ani de acum incolo, e undeva la 5000 de lei. Si vreau sa imi cumpar un monitor mai bun, ca am o janghina de AOC la 300 de lei. O sa coste si ala pe putin 1000 de lei.

      (Citează)

    • Bani aruncati in vant si timp pierdut de pomana. Recomand un hobby care sa aduca bani (fizici) sau sa ramana ceva real in urma lui. Restul e…meh…

        (Citează)

  6. Acel moment cand stai si te uiti mirat cum gagicile discuta de i7, wow, upgrade, ps4….

      (Citează)

  7. Razvan:
    Bani aruncati in vant si timp pierdut de pomana. Recomand un hobby care sa aduca bani (fizici) sau sa ramana ceva real in urma lui. Restul e…meh…

    Mulțumesc de recomandare, gata, mâine vând consola.

      (Citează)

  8. Adrian:
    După ce le-am citit pe toate 26 (fără sa fi jucat 1 minut WoW), pot să spun că Christie Golden nu se compara cu nici unul din cei 3-4 autori.

    In cazul asta o sa comand Before the Storm care a aparut recent.

      (Citează)

  9. Nu stiu ce sa zic de voi, dar nu cred ca te poti numi gamer dacă nu ai încercat să joci Witcher 3: The Wild Hunt. Jocul asta o să rămână jocul meu de suflet,orice ar fi.

      (Citează)

  10. Patrice:
    Cunosc sentimentul, in adolescenta imi doream atat de multe sa incerc, sa joc dar nu aveam banii necesari iar acum cand ii am, nu am timp sa ma bucur de toate jocurile.

    Pe langa faptul ca sunt un impatimit WoW, boardgames si alte nebunii, mai nou am aflat de MTG ( Magic the Gathering ) iar aici e Game Over! Iti recomand sa incerci :)

    Am auzit de MTG, dar prefer Android Netrunner, momentan. Este un pic mai complex, dar iti pune mintea la bataie si nu e nici asa de naspa la capitolul costuri. E nasol la inceput, cand iti construiesti deck-urile de carti, dar dupa aia e simplu sa tii pasul. La MTG e faliment curat, la cate expansiuni au :)). Am o cunostinta care detine 40.000 de carti. Bine, tipul e mega pasionat, 80% din carti sunt dubluri (partea naspa la card games, cumperi un pachet pentru 2-3 carti bune). Asta nu inseamna ca nu am sa ma joc si asta, ca e pe gustul meu, fantasy asa.
    Dar vreau sa ma “specializez” pe netrunner, ca nu-i chiar simplu de invatat si abia m-am apucat de el. Dupa aia fac varza in cap! ufff!

      (Citează)

  11. Ca tot vorbim diverse, dupa nume gen WoW, Fallout, Elder Scrolls, Witcher, hai sa mai pun paie pe foc.

    Aruncati un ochi pe Warhammer, cartile. Incepeti cu un Horus Rising sau Thousand Sons. Ani mai tarziu veniti de ma injurati :)

    PS: Radu, ai atins coarde sensibile cu articolul asta :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus