un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Două sfaturi despre când să mergeți la Therme

3 Sep 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

12 comentarii

Am două recomandări pentru cei care merg la Therme, complexul de piscine și flori din nordul capitalei.

Prima: dacă intrați în zona The Palm (cea fără tobogane), mergeți la piscina exterioară, dar nu cea de lângă clădire, ci cea mai îndepărtată, care dacă nu mă înșel a fost deschisă anul trecut. Ieșiți pe ușile exterioare ale zonei The Palm, ocoliți piscina de lângă clădire și lacul artificial de după ea și ajungeți în zona cu nisip și șezlonguri și hamace, unde este o piscină exterioară la fel de mare, cu tot cu bar.

E foarte frumos acolo, sunt palmieri, sunt flori, sunt băuturi, dar mai important este că lipsește senzația că ești lângă o clădire și asta face lucrurile mult mai plăcute. Piscina are de toate, inclusiv paturi cu hidromasaj, iar în zonă este și ceva de mâncare la chioșc mare unde se fac preparate de la grătar (ăla stil gyros e bun).

Al doilea: mergeți seara, în timpul săptămânii. Vedeți la ce oră apune soarele și încercați să ajungeți la Therme cu vreo oră înainte. Din piscina aceea îndepărtată de care spun se vede foarte frumos apusul printre palmieri și flori și e plăcut când se lasă seara.

După ce se întunecă, întorceați-vă la complex, unde se aprind tot felul de lumini colorate prin piscine și copaci. Lumea de obicei pleacă, este foarte liber și e o atmosferă, mă repet dar asta e, foarte plăcută. N-am poze, că mi-a fost lene să merg după telefon, dar uitați oficiale aici și aici.

De ce să faceți acestea în timpul săptămânii? Pentru că în weekend este mai aglomerat și sunt mai mult copii; în timpul săptămânii (am fost de două ori până acum prin metoda indicată mai sus, în luna mai și recent în iulie) sunt mai mulți străini, mai mulți tineri, mai multe silicoane în bikini etc. În plus, de luni până joi e ceva mai ieftin biletul de intrare dacă ajungeți după ora 20.

    12 comentarii

  1. Cu marea diferenta ca la zona Sands (cea de afara cu nisip) muzica e ca la Mamaia (si de tare si de proasta)

      (Citează)

  2. Ce copii ai intalnit in zona Palm?

      (Citează)

  3. E vreo piscina afara neincalzita? Therme merge super in sezonul rece, dar cand afara sunt 30 de grade, imi doresc o piscina rece, nu incalzita tot la 30 de grade.

      (Citează)

  4. Am renuntat la Therme pentru ca au marit pretul si au scazut perioada minima. Pur si simplu nu se mai justifica sa arunci 300-400 lei pe o zi de stat acolo cu ceva mancare. Posibil sa mai merg iarna la minus grade afara dar slabe sanse.

    In plus, pozele facute de tine probabil sunt in cerc restrans sau la 10 dimineata cand sunt 5-6 oameni. Realitatea este cu totul alta.

      (Citează)

    • Vorbesti sa nu adormi, Adrian. 300-400 de lei cate persoane? Te-ai uitat pe preturile de afara sa vezi cat costa echivalentul unui Therme? Daca te duci in weekend, normal ca este mai aglomerat, buna dimineata Soare. Jesus. Repet, 80 de euro – 3 persoane cu mancare / zi si ti se pare mult pentru ce ofera. Imi pare rau sa-ti spun, dar inseamna ca nu iti permiti si atat. Preturile sunt chiar ok.

        (Citează)

    • Si noi am renuntat. Mult prea aglomerat, mult prea scump si plin de cocalarisme si reguli pe care nu le respecta nici naiba.
      Plin de dive mult prea bronzate din nastere care isi fac selfie-uri in piscina, desi este interzis sa faci poze.
      Plin de cefosi care se plimba prin apa cu berea-n mana si o varsa.
      Multe care intre in apa putind a parfum, semn ca nu au facut dush inainte sa foloseasca piscina.
      Dupa ultima vizita am facut conjunctivita, toata familia.

        (Citează)

  5. Therme este o bataie de joc si o insulta pentru conceptul de therme. In primul rand ca nu exista izvoare termale atat de aproape de Bucuresti. In al doilea rand este incomod de mers, practic este acelasi efort ca la un mers la mare, dureaza mult prea mult sa ajungi si sa te intorc. In al 3-lea rand costa cat un mers la mare la noi.

    Este plin de kitsch si disperate dupa atentie gen d-ra Arina Ene, saraca fata singura la 30+ numai pentru ca barbatii e porci needucati.

    Therme este o prostie ineficienta care nu merita banii pentru ca nu poti face nimic de aglomeratia constanta peste care dai. Poate daca da vreo epidemie din aia mai serioasa si se rareste populatia cu vreo 80%, atunci ar merita.

      (Citează)

  6. Un astfel de complex ar trebui sa existe in fiecare oraș mare.

    În Iași există stațiunea balneară Nicolina realizată prin 1950 când s-au descoperit izvoare sulfuroase, normal ca primăria nu a mai investit nimic după ’90, dar o firmă privata ar putea realiza ceva profitabil.

      (Citează)

  7. Cum e cu transportul ?

      (Citează)

  8. chiar ma intrebam, cand o sa mai bagi ceva cu Therme, un subiect “drag” tie,
    mare piscotu !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus