un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Audi a prezentat modelul Q8

5 Jun 2018  ·

AUTO  ·

12 comentarii

Audi Q8 a fost prezentat oficial, livrările urmând să înceapă la toamnă, moment când simt că-l vom vedea destul de des și pe șoselele noastre.


Noul SUV Coupe arată bine…ish. Nu vă plac stopurile unite? Ghinion, probabil că așa vor arăta și următoarele Audi-uri, fiind un design pe care l-am văzut deja la Salonul Auto pe modelul e-tron. Mie personal nu-mi place partea din față, unde conturul acela gri al măștii mă deranjează vizual, chiar dacă supradimensionarea sa aduce un aer mai sportiv modelului. Observați și că grila, numită Singleframe, are un alt aspect decât Audi-urile din prezent.

Mi se pare că seamănă și cu noul Lamborghini Urus în partea din față, deși nu mă miră asta.

4,99 metri lungime, adică e o mașină mare de tot, și lățime 2 metri, mai lat decât Q7. Probabil spațiul în interior este mai mare decât al unor garsoniere.

Are diferențial blocabil pur mecanic, iar opțional suspensie pneumatică activă și roți directoare inclusiv pe spate. La bord are și tehnologia micro-hybrid (MHEV) pe 48 de volți cu o baterie de 12 kW ce poate înmagazina energie și, ulterior, mașina poate opri motorul de combustie în anumite momente pentru a rula pur electric.

În interior sunt trei ecrane, 12 inchi în bord, 10,1 inchi și 8,6 inchi pe consola centrală, cam în ton cu moda actuală. Nu s-a precizat clar ce nivel de conducere autonomă folosește, dar mă aștept la nivelul 3, ca și noul Audi A8. Comunicatul vorbește despre asistență la parcarea în garaj, unde mașina intră și iese singură, o dotare–citez–”deosebit de specială”.

    12 comentarii

  1. Q7 are 5.05 m.

      (Citează)

  2. Astea se vor vinde bine în US of A, acolo orice e mai mic îi strînge la burtă pe americani. Altfel, asemenea hardughii mie nu-mi plac.

      (Citează)

  3. Adrian Enache

    05/06/2018 la 5:31 PM

    Mi se pare amuzant cum o mașină atât de mare și (presupun) spațioasă are volanul teșit, că poate nu ai loc de el când intri și ieși. Sau e pentru burtoși?

      (Citează)

    • Fac si ei un studiu de piata. Doar nu se adreseaza celor care conduc Fiesta, Ka sau Polo ;)

        (Citează)

    • Tesitura e ca sa evidentieze caracterul sportiv al masinii, un fel de “hai ca tragem 2 dungi pe capota sa aratam ca suntem sportivi”. Probabil va fi regasit doar pe versiunile S-line, S, RS.

        (Citează)

  4. Sa speram ca o sa scoata si o versiune diesel, alftel nu o sa o vezi prin romania.

      (Citează)

  5. marimea masinii e invers proportionala cu marimea penisului la barbati si a creierului la femei

      (Citează)

  6. add:
    cativa mm.

    Uneori aia câtva milimetri fac minuni… ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus