un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 6 iunie 2018

6 Jun 2018  ·

ȘTIRI  ·

13 comentarii

Tăriceanu prins pe video când declara în 2012 că referendumul este o expresie a democrației, unde cuvântul final îl are poporul la urne, și în 2018, când spune că referendumul este apanajul regimurilor totalitare.

    13 comentarii

  1. Catalin Tanase

    06/06/2018 la 8:01 AM

    Apropo de montajul cu Tăriceanu. Daca vede Mircea Badea articolul asta o sa te facă stalinist sorosist:))

      (Citează)

    • Se amesteca doua lucruri total diferite, chiar daca elementul comun este referendumul. In democratie poporul este suveran si decide, isi alege alesi, insa nu se poate face referendum pentru albsolut orice, se stipuleaza in lege care sunt elementele pentru care se paote face referendum. In Germania referendumurile sunt interzise prin constitutie pentru ca asa si-a consolidat Hitler legitimitatea. In video cred ca se vorbea de referendum pentru suspendarea lui Basescu, asa cum este specificat in constitutie, deci nimic anormal. Sa faci referendum pentru a nu se respecta o sentinta a curtii constitutionale e dementa curata.

        (Citează)

    • De acord cu pesedistul. E absurd sa faci referendum pentru a nu respecta o sentinta a curtii constitutionale.
      Poti totusi sa faci refendum pentru schimbarea constitutiei.

        (Citează)

    • Cine a zis ceva de referendum pentru nerespectarea deciziei?

        (Citează)

    • “De acord cu pesedistul” te rog, e o jignire mare.
      “Cine a zis ceva de referendum pentru nerespectarea deciziei?” vezi link-ul de mai jos a lui theSame, se tot vehiculeaza ideea asta prin mass media de propaganda. Apropo, foarte tare a fost propaganda de saptamana trecuta cu oficialul OECD Kos care de fapt nu e oficial OECD ci arbitru de forbal.

        (Citează)

  2. Tesla produce 500 de Model 3 pe zi.

    -3500 nu 500

      (Citează)

  3. Olx site-ul ala plin de samsari și bijnitari care doar caută să te escrocheze?
    Olx site-ul ala unde nu mai poți să pui un anunț fără să dai un 3-10 euro pe luna, chiar dacă nu reușești să vinzi?
    Olx site-ul ala cu “trimite aceste iPad air 64gb la adresa cu plata in cont? Send un email mie la ombun@mail.ru” ?
    Olx site-ul ala cu support clienți 0?

      (Citează)

  4. Hai, totuși, să citim afirmația în contextul discutat și al întrebării, respectiv dacă facem referendum… pentru respectarea unei decizii CCR (…)
    căci colajele le faci funcție de ce urmărești (Bergenbier)

    digi24.ro/amphtml/stiri/actualitate/justitie/tariceanu-ce-sa-facem-sa-invingem-decizia-ccr-cu-un-referendum-nu-se-poate-asa-ceva-939831

      (Citează)

    • Marius M:
      Se amesteca doua lucruri total diferite, chiar daca elementul comun este referendumul. In democratie poporul este suveran si decide, isi alege alesi, insa nu se poate face referendum pentru albsolut orice, se stipuleaza in lege care sunt elementele pentru care se paote face referendum. In Germania referendumurile sunt interzise prin constitutie pentru ca asa si-a consolidat Hitler legitimitatea. In video cred ca se vorbea de referendum pentru suspendarea lui Basescu, asa cum este specificat in constitutie, deci nimic anormal. Sa faci referendum pentru a nu se respecta o sentinta a curtii constitutionale e dementa curata.

      Curtea constitutionala poate decide maine ca cel care ti-a omorat copilul nu trebuie bagat in inchisoare, pentru ca in constitutie scrie ca libertatea persoanei este inviolabila. Iar decizia lor trebuie respectata pentru ca ei sunt mare scula in bascula. La fel ca si in cazul asta, in constitutie scrie ca puterile sunt separate in stat, dar lasa un politician din guvern sa schimbe procurori la descretie. In sistemul judiciar, exista o gramada de cai de atac, pentru a evita greselile unor judecatori. Curtea constitutionala nu mai are niciun filtru, pot spune orice gogomanie si ce spun ei devine litera de lege. Deci, cum ai spus si tu, democratia inseamna puterea poporului si referendumul este cea mai clara dovada a dorintei unui popor.

        (Citează)

    • Iti dau eu un exemplu mai plauzibil. Kovesi iti impusca copilul pe motiv ca e un penal corupt, lucru usor plauzibil tinand cont ca a incalca toate regulile, numai constitutia de 3 ori, chiar si azi inspectia judiciara ii aplica o noua sanctiune pentru ca face numai prostii, etc. Un complet de judecatori o condamna pe Kovesi pentru crima, insa Iohannis si mult altii spun ca nu trebuie sa se duca la puscarie, ca doar a omorat un corupt. E bine asa?
      Situatia e destul de simpla in cazul deciziei curtii, toate legile sunt la imperativ, acel “se face” din constitutie nu inseamna ca presedintele poate decide el daca da sau ba.

        (Citează)

  5. Despre cum evolueaza speciile cam stim, desi nu am surprins decat in cateva cazuri momentul evolutiei.

    Dar si oamenii se modifica genetic in natura ca sa reuseasca chestii. Tribul asta de pescari din indonezia aproape ca a devenit o noua specie dupa ce au facut vreo mie de ani scufundari.

    https://www.theatlantic.com/science/archive/2018/04/bajau-sea-nomads-diving-evolution-spleen/558359/

      (Citează)

  6. Am vândut chestii pe olx, termina cu mizeriile.
    Nu am plătit nimic.
    Iar aia cu mailul știi și tu ca pute a spam, deci ignore și gata

    Bogdan:
    Olx site-ul ala plin de samsari și bijnitari care doar caută să te escrocheze?
    Olx site-ul ala unde nu mai poți să pui un anunț fără să dai un 3-10 euro pe luna, chiar dacă nu reușești să vinzi?
    Olx site-ul ala cu “trimite aceste iPad air 64gb la adresa cu plata in cont? Send un email mie la ombun@mail.ru” ?
    Olx site-ul ala cu support clienți 0?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus