un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Și PCR a făcut mitinguri de susținere ani de zile și știm cum a sfârșit

5 Jun 2018  ·

GÂNDURI  ·

35 comentarii

Sunt uimit că, în anul 2018, PSD-ul consideră că mitingurile de susținere cu oameni aduși la comandă au vreo însemnătate pentru cineva.

Zeci de ani s-au făcut mitinguri de susținere pentru Ceaușescu, mii de oameni aclamându-i numele, aplaudând reușitele partidului și urându-i sănătate și prosperitate. Cu prima ocazie, însă, l-au împușcat ca pe un câine.

Ai fi zis că lecția asta este suficientă pentru toată lumea, dar metehnele vechi mor greu, așa că PSD organizează miting de susținere a partidului sâmbătă, la ora 19, în Piața Victoriei. Ce coincidență, ar fi exact la o zi după anunțarea sentinței lui Dragnea, dacă nu va fi din nou amânată.

Oficial este miting împotriva statului paralel și a intereselor oculte ce controlează din umbră țara și nu-i lasă pe ei să o ducă pe culmile prosperității. Îți trebuie ceva tupeu să vorbești despre așa ceva atunci când nu numai că ești la conducerea țării, dar ai condus-o timp de 20 de ani din ultimii 29.

Bine, miting, să facă cinci din partea mea, cu poezii și cântece patriotice și pancarte colorate, să-i declare dragoste veșnică lui Dăncilă.

Ca o paranteză, mă enervează cei ce spun că ar trebui să se strângă în același loc și mulți oameni ce sunt împotriva PSD-ului și să-i bată pe manifestanții partidului sau măcar să le deturneze protestul, ceea ce până la urmă tot la ciocniri și violențe cred că ar duce. Nu, asta nu e soluția democratică. În democrație, oricine ar voie să manifesteze liber, nu împiedicat de alții, indiferent de cât de nobil ar crede o tabără sau alta că le este scopul.

Mi se par inutile și glumele despre regulile PSD-ului pentru acest miting, adică haine albe pentru participanți, câte o pancartă la fiecare 50 de oameni șamd. Cu ce-i diferit asta de coregrafia protestelor din iarna trecută și momentele de “acum cântăm cu toții imnul?”. Cu ce-i diferit îmbrăcatul în alb ca să dea bine la poză de “acum aprindeți cu toții lanternele de la telefoane, ca să dea bine în poză”? Ba chiar țin minte un protest unde s-au împărțit cartoane colorate astfel încât mulțimea să formeze un tricolor de amploare în Piața Victoriei.

Al nostru e just și mișto, al lor e de luat în râs, treaba e făcută! Ce-ar fi totuși să râdem de fondul problemei, nu de forma ei?

Uitați o idee: decât o glumă digitală în plus pe Facebook despre ce face PSD-ul în stradă, mai bine o ieșire reală la un protest anti-PSD. Problema actuală nu e că PSD face miting, nici că vor să se îmbrace în alb pentru el, nici că vor da 30 sau 50 de lei participanților; problema este că protestele anti-PSD nu mai au forța de altădată.

sursa foto: Oreste Teodorescu.

    35 comentarii

  1. Asa cum e dreptul lor sa faca miting, e si dreptul astorlalti de a face misto de ei.

    De unde vor avea manifestantii bluze si tricouri albe?

      (Citează)

  2. Acest miting nu este pentru a arăta românului de rând că PSD are susținători ci este pentru a mai aplana spiritele în cadrul PSD unde mai mulți politicieni vor să schimbe partidul trecând de partea lui Ponta. Și Grindeanu a încercat să schimbe conducerea PSD dar a fost convins să renunțe și să accepte o funcție bine remunerată.

      (Citează)

  3. PSD a ramas pe creier cu mitingurile alea de la ordonanta 13 cu peste 100.000 oameni si vor sa arate ca si ei pot. Dar e o mare diferenta, atunci oamenii ieseau de buna voie nu adusi special.

      (Citează)

  4. PSD e partidul copiilor comunistilor inferiori si a securistilor comunistilor de rangul 2 din anii ’80. Pe atunci nu mai erau bani de construit nimic, asa ca erau specialisti in:
    – organizat vizite de lucru care sa arate o realitate roz la tv
    – propaganda la televizor
    – organizat mitinguri de sustinere a oamenilor muncii.

    Is curios daca s-ar gasi fisele de organizare de dinainte de 89, sa vada daca si atunci erau tot 50 de oameni la o pancarta. Sau au mai schimbat cifrele?

      (Citează)

  5. I-a mers zeci de ani de lux pe seama proștilor și a murit la 71 de ani în câteva secunde. Nu m-ar deranja așa ceva. Așa că mitingurile regizate s-ar putea să aibă efect destul.

      (Citează)

  6. Esti uimit degraba. Mitingurile astea sunt importante pt PSD TOCMAI pentru ca sunt facute cu oameni adusi la comanda.
    Este ca o defilare a fortelor armate de 1 decembrie – e o chestie care nu are nici un sens practic, dar are unul simbolic – arata ca suntem “puternici”.

    De fapt, un astfel de miting, daca e reusit, are rolul de a arata ca PSD-ul e stapan pe masinaria de partid, ca are soldati care raspund la comenzi oricand si cu atat mai mult in ziua votului.

    Ei fac mitingul asta pt baronii locali si pt membrii de partid in general, nu pt public si nici macar pt electoratul lor.

    PSD-ul asa castiga alegerile, prin mobilizarea membrilor de partid, care scot oamenii la vot fie cu mita (=galeti de zahar etc), fie cu amenintari gen nu mai primesti ajutor social etc, lucruri care functioneaza f bine in sate/comune.

    De aia PSD-ul nu va fi invins la parlamentare/locale degraba, in caz ca va faceati sperante – pentru ca ei pot scoate oamenii din casa sa voteze pentru ei si pentru ca 15% – 20% din electorat e suficient ca sa conduci tara 20 de ani din 30.

      (Citează)

  7. Conform lui Malin Bot, in Piata Victoriei este notificat legal protest intre orele 18 si 23 zilnic, pana pe 31 decembrie 2018. Protest la care participa cel putin o mana de oameni, suficient oricum.
    Conform acestuia, mitingul PSD din Piata Victoriei este ilegal si jandarmeria ar trebui sa-i ridice pe toti pesedeii de aripi si sa-i duca la sectie, ca sa nu deranjeze protestul anti-guvern.
    Crezi ca vor face ceva in privinta acestui protest ilegal vajnicii aparatori ai legii?

      (Citează)

  8. Ok, nu e political correct sa te iei de pesedei ca fac miting, dar rolul articolului care e?

      (Citează)

  9. Diferența între ce organizează PSDul acum și protestele contra ordonanței 13 este că oamenii ăia au ales să vină în piața, au ales să participe la momentul cu lumini, la cel cu imnul, la cel cu tricolorul fără să fie obligați de cineva și pentru un scop comun.

      (Citează)

    • Și din cauza că nu s-a acceptat pragul – cât va să fi fost-, nu s-a modificat nici legea, de unde și achitările pe banda rulantă întrucât textul declarat neconstituțional cu abuzul în serviciu e inaplicabil.
      Dar asta nu interesează..
      Hai cu întâiul penal!

        (Citează)

    • Dupa cum le zice theSame, ai zice ca in OUG 13 ar fi fost incriminat in continuare abuzul in serviciu daca se facea cu incalcarea unor hotarari de guvern sau altor bucati de legislatie secundara, dar oamenii din piata s-au opus si uite ce grozavie s-a intamplat

      Bineinteles ca in OUG 13 era la fel, doar ca acolo se specifica si un prag valoric al furtului.

        (Citează)

    • Ar fi fixat un prag AL FURTULUI – cum zici, și articolul era aplicabil.
      Dar dacă insiști , chiar nu vreau sa te contrazic!
      Trebuie sa te credem pe cuvânt …

        (Citează)

    • nashu_mare:
      Dupa cum le zice theSame, ai zice ca in OUG 13 ar fi fost incriminat in continuare abuzul in serviciu daca se facea cu incalcarea unor hotarari de guvern sau altor bucati de legislatie secundara, dar oamenii din piata s-au opus si uite ce grozavie s-a intamplat

      Bineinteles ca in OUG 13 era la fel, doar ca acolo se specifica si un prag valoric al furtului.

      Mișto manipularea asta cum că abuz în serviciu = furt. Când de fapt în codul penal cele două infracțiuni sunt absolut distincte și n-au nicio legătură una cu alta. Dar hey, să nu lăsăm adevărul să strice o manipulare bună.

        (Citează)

    • 90% din cei aflati in piata au iesit la protest pentru ca “s-a dat liber la furat” si pentru ca “noaptea ca hotii” . Atat au inteles ei. Nu au stiut ca de fapt guvernul Ciolos trebuia sa puna in aplicatre hotararea curtii constitutionale, adica prag la abuzul in serviciu, si ca ulterior protestelor lor s-a dezincriminat abuzul in serviciul pentru faptele care incalcau hotarari de guvern (a se vedea cazurile de la curtea Alba Iulia) si i-au scapat pe unii de puscarie pe motiv ca “fapta nu mai exista”. Nu au stiut nici de deciziile Curtii de la Venetia care recomanda prag inalt cu aplicare ingusta pentru abuzul in serviciu tocmai pentru a nu lasa loc de abuzuri ale institutiilor (gen Portocala, Onea, Giluela). Concret nu au stiut mai nimic.

        (Citează)

    • Nu au stiut ADEVARUL din punctajele PSD. Ce oameni! Bine ca mai exista cetateni care sa ne dea lumină. Slavă Ție, Gâdeooooo!

        (Citează)

    • Ce e fals in ce am scris eu, poti evidentia? Deciziile curtii constitutionale sunt obtionale? Curtea de la Venetia recomanda altceva?

      nashu_mare:
      Nu au stiut ADEVARUL din punctajele PSD. Ce oameni! Bine ca mai exista cetateni care sa ne dea lumină. Slavă Ție, Gâdeooooo!

        (Citează)

    • Jumătătile de adevaruri sunt falsuri! Cu cine crezi ca discuti, ma băețas? Crezi ca suntem colegii tai de partid sau aia de isi iau lumina de la Gâdea?

      Ia link de la stiripesurse

      https://www.stiripesurse.ro/comisia-de-la-venetia-lanseaza-bomba-in-romania–nu-este-obligatoriu-pragul-la-abuzul-in-serviciu–iar-daca-se-introduce-nu-este-vorba-de-prag-financiar_1221095.html

        (Citează)

    • Alta manipulare, normal ca nu se poate aplica pag de abuz in serviciu daca dauna nu este una materiala, Tudorel Toader a spus de mereu ca pentru fapte financiare se aplica prag financiar, iar pentru celelalte judecatorul trebuie sa aprecieze gravitatea faptei si sa aplice sentinta in concordanta. Intre timp decizia curtii constitutionale a fost cat de poate de clara si trebuie respectata. Dau si eu link in comentariu separat, ca stiu ca intra in moderare si acolo ramane. Daca asta se doreste, macar sa se stie..

      nashu_mare:
      Jumătătile de adevaruri sunt falsuri! Cu cine crezi ca discuti, ma băețas? Crezi ca suntem colegii tai de partid sau aia de isi iau lumina de la Gâdea?

      Ia link de la stiripesurse

      https://www.stiripesurse.ro/comisia-de-la-venetia-lanseaza-bomba-in-romania–nu-este-obligatoriu-pragul-la-abuzul-in-serviciu–iar-daca-se-introduce-nu-este-vorba-de-prag-financiar_1221095.html

        (Citează)

    • Ca de obicei comentariile intra in moderare si acolo raman. Vroiam sa-ti spun ca asta e doar o alta manipulare ca multe altele.

      “Comisia susține că asemenea prevederi penale generale sunt foarte problematice, atât cu privire la cerințele calitative ale articolului 7 al CEDO, cât și la alte cerințe fundamentale conform principiului suveranității legislative, precum previzibilitatea și acuratețea juridică și susține, de asemenea, că acestea sunt în mod special vulnerabile la manevre politice abuzive (conform Liivik v. Estonia, 25 iunie 2009) […] 102. Pe această bază, Comisia de la Veneția consideră prevederile penale naționale cu privire la abuzul în serviciu, excesul de autoritate și expresii similare trebuie interpretate în sens îngust și aplicate cu un prag înalt, astfel încât să poată fi invocate numai în cazuri în care fapta este de natură gravă, cum ar fi spre exemplu: infracțiuni grave împotriva proceselor democratice naționale, încălcarea drepturilor fundamentale, subminarea imparțialității administrației publice, șamd.“

      Mai clar de atat nu se poate

        (Citează)

    • Hai ca nu pot sa-ti mai raspund ca imi sunt blocate toate comentariile.

        (Citează)

  10. Simplu, ei vin la comanda nu din convingere pentru ceva. Ar trebui intrebati de catre cine au fost ei abuzati ca persoane.

      (Citează)

  11. Sunt curios daca se vor activa antenele cu unde de 7 wati la Victoriei

      (Citează)

  12. normal ca au insemnatate.
    – echipa are nevoie si de antrenamente, mai ales inaintea unor meciuri dificile / importante.
    – echipa are nevoie si de victorii, chiar daca marunte / formale – moralul trupelor poate face diferenta dintre victorie si infrangere.
    – europenii care o dau in comunicate formale in limba de lemn nu vor putea identifica “vointa poporului” exclusiv cu #rezist. va fi musai sa fie consemnata si vointa pro psd a poporului suveran.

    cand lupta lor e cu externul (agenturile si agentul lck) si cu propriile randuri (dezertari si lupte interne).. mesajul e in consecinta.
    ti se pare ca au vr’o tresarire de #rezist-pana-la-vancata, de pnl-blat sau de klaus-strut-iohannis?

      (Citează)

  13. theSame:
    Ar fi fixat un prag AL FURTULUI – cum zici, și articolul era aplicabil.
    Dar dacă insiști , chiar nu vreau sa te contrazic!
    Trebuie sa te credem pe cuvânt …

    Ordonanta nu face referire la hotarari de guvern, deci practic nu rezolva nimic.

    “Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, cu stiinta, indeplineste un act prin incalcarea unor dispozitii exprese dintr-o lege, o ordonanta sau o ordonanta de urgenta a Guvernului sau nu indeplineste un act prevazut de dispozitiile exprese dintr-o lege, o ordonanta sau o ordonanta de urgenta a Guvernului si prin aceasta cauzeaza o paguba materiala mai mare de 200.000 lei ori o vatamare grava, certa si efectiva a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice, astfel cum sunt prevazute si garantate de legile in vigoare, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.”

    Adica in continuare ii face scapati pe aia de au incalcat hotarari de guvern si in plus in face scapati si pe aia de se incadreaza sub prag la incalcari de lege sau ordonante de urgenta.

    Iti recomand sa citesti asta:
    http://www.romania-actualitati.ro/probleme_la_zi_invitat_presedintele_psd_liviu_dragnea_textul_complet-99425

    in care textul OUG 13 este analizat pe intelesul tuturor si in urma caruia o sa iti dai seama ca esti pe langa subiect si de fapt noi ar trebui sa te credem pe cuvant. :)

      (Citează)

  14. nashu_mare:
    Bineinteles ca in OUG 13 era la fel, doar ca acolo se specifica si un prag valoric al furtului.

    Cam cat de prajit sau ticalos sa fii sa pui egal intre abuzul in serviciu si furt, cand practic cele doua sunt doua fapte penale distincte. Dar hey, suntem tineri frumos si liberi, suntem informati, nu suntem spalati pe creier, gandim liberi si practic avem discernamant. Dar n-am ajuns inca la nivelul de-a face diferenta intre abuz in serviciu si furt.

      (Citează)

    • Sa angajezi fictiv niste oameni intr-un loc ca sa fie platiti de la buget, dar ei de fapt sa lucreze pentru tine in alta parte este până la urma furt, oricum ai incadra-o.

      Altfel, prajită e mă -ta! Ia jet de aici ca incepi sa ne insulti inteligenta.

        (Citează)

    • Si totusi cei de la DNA n-au incadrat fapta la furt, pentru ca daca ar fi facut asta instanta le-ar fi dat cu dosaru-n cap si i-ar fi trimis sa-nvete carte. Dar sigur, n-are sens sa ne pierdem in detalii, in nuante si-n fineturi de orice fel, noi suntem inteligenti, le stim pe toate, suntem liberi sa fim idioti din trezire-n culcare si sa nu tinem cont de niste norme minime de bun simt.

      Altfel, multumesc ca mi-ai confirmat, in mod evident esti prajit, pentru a fi ticalos ai fi avut nevoie de-un dram de inteligenta-n plus.

        (Citează)

    • Lasă, boss că, în curând, conform colegei tale pițipoance din parlament, nici dacă iei o șpagă pentru altul nu se va numi ca furi. Că nu e pentru tine. Totul tine de semantică.

        (Citează)

    • Si la omor, si la omor deosebit de grav rezultatul e moartea cuiva. Nuanțe.
      Abuzul în serviciu are efecte mai grave decât furtul, fiind vorba, pe lângă prejudiciul material (cum ar vrea ăștia cu prag valoric) sau atingerea adusă drepturilor unor persoane, și de afectarea încrederii cetățenilor în instituțiile statului. Deci furtul e pistol cu apă pe lângă abuz.

        (Citează)

    • Aveți dreptate, sunteți isteți și cu siguranță sunteți și extrem de competenți. Ca atare ar trebui să vă apucați să scrieți un nou Cod Penal, chiar ar fi păcat să nu dați mai departe vastele voastre cunoștințe în domeniu.

      Dar până atunci, ca fapt divers, aveți în actualul Cod Penal atât definiția pentru furt cât și pentru abuz în serviciu, și zău că n-ar strica o lecturare a celor două definiții.

        (Citează)

  15. Malin Bot e un idiot pentru ca…. (si aici enumeri motive si argumente).

    Asa se poarta o conversatie civilizata. Dar asta bineinteles nu e pentru maimute.

    Emil C:
    Malin Bot e un idiot.

      (Citează)

    • Ca sa faca pleonasm.

      BGDN:
      Malin Bot e un idiot pentru ca…. (si aici enumeri motive si argumente).

      Asa se poarta o conversatie civilizata. Dar asta bineinteles nu e pentru maimute.

        (Citează)

  16. e o mică diferență față de mitingurile PCR. Acolo oamenii normali erau scoși cu forța (nu doar membrii pcr, dacă se dădea ordin să iasă toată uzina, ieșea toată uzina).

    Aici este obligatoriu doar pt membrii și mai ales persoanele de conducere a psd, pe oamenii obișnuiți îi momesc cu mici, bere, stegulețe sau mai știu eu ce.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus