blog demisec cu note fine de tehnologie

Căutați o trotinetă electrică? Citiți review-ul de la Ninebot ES2. Urmăriți-mă și pe Instagram și YouTube.

Ce bunătăți am încercat în ultima perioadă – ediția de aprilie 2017

13 Apr 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

24 comentarii

Îmi place să încerc diverse noutăți de pe rafturile magazinelor sau delicatese de la magazine speciale. Iată ce-am mai adunat prin fotografii.

Pachete de mini-legume văzute în Carrefour-ul din Mega Mall. Sunt acolo mini-vinete, mini-fenel, mini-sfeclă roșie, mini-morcovi de trei culori, mini-dovlecei. Toate acestea sunt foarte bune pentru a face vreo mâncare simandicoasă, stil masterchef.

Am luat minimorcovi de trei culori și i-am făcut în tigaie încinsă, într-un pic de grăsime de la un piept de rață, cu sirop de agave turnat pe deasupra pentru a da o caramelizare (e mai bun decât mierea, care la temperatură mare turbează sau face ceva de devine mai toxică). Au fost buni la gust, ușor dulci, ușor crocanți, îi luam de coada verde și îi mâncam.

Colomba de la Saveur. Intrați la Saveur pentru diverse delicatese pentru ocazii speciale. Colomba este un fel de panettone, dar se face în formă de porumbel. Aceasta, în particular, este făcută artizanal, cu ingrediente de bună calitate, iar crusta ei ușor crocantă este genială. 85 de lei.

Acest ardei gras avea 0,5 kg, l-am cântărit. Am mâncat trei zile din el.

Toate aceste beri de import sunt acum aduse oficial în România de către URBB, United Romanian Breweries Bereprod, care aparține de Carlsberg. Mai exact, e vorba de 1664 (care cred că-i berea cea mai băută în Franța, că asta era peste tot) Blanc, Grimbergen, o bere arămie de abație, și trei beri Angelo Poretti. Guinness și Weihenstephaner se găseau mai de mult.

Oreo Crispy & Thin din Carrefour. Prefer varianta normală, ba chiar pe cei cu double cream, care acum se găsesc cam în orice Mega Image.

Oreo Golden, găsit în Barcelona. Mult prea banal, nu mi-a plăcut deloc.

Celor de la Strongbow le-a venit mintea la cap și au introdus pe piață cidrul de pere, care-i cel mai bun cidru ca aromă, în general vorbind.  Bună mișcarea!

Vin albastru – sau mai bine spus, băutură albastră pe bază de vin. Costă 70 de lei la Mega Image în Băneasa și bineînțeles că n-am cumpărat, la acei bani iei două sticle de vin bun și natural. Nu înțeleg de ce-ar vrea cineva vin albastru.

Unt Lurpak spray. E bun de dat pe diverse preparate, în tigaie, pentru a le lubrifia sau ca să obțină o crustă frumoasă.

Dacă vreți un whisky bun pentru sărbătorile pascale, luați un Scapa – The Orcadian. Scapa Orcadianul ar putea fi un nume bun de supererou, prieten cu Conan Cimerianul. Este un single malt scoțian, produs în insula Orkney din nord, un loc destul de sălbatic și răcoros. Scapa este foarte bun la gust, cu aromă complexă, neafumat, ușor fructat. Cum vă spuneam, o băutură bună cere să-i știți și povestea din spate, iar despre whisky-ul acesta sunt multe de povestit. Între 140 și 170 de lei online.

Niște bomboane mentolate văzute la Cărturești Băneasa. Mi-au plăcut cutiile. Ia un punishmint!

Bere Monteith’s din Noua Zeelandă. Eu o pronunț “mon tiț”. Cea din dreapta e mai bună și costă vreo 6 lei în cam orice supermarket.

Zăganu IPA, foarte bună. Băută într-un bar, 16 lei, că-i bar.

Berea NATU sau cum s-o numi este produsă în Germania pentru o firmă românească. Mi s-a părut bună, dar e o bere normală, fără ceva special. Vreo 5 lei în Carrefour.

Am băut cidru din aceasta în străinătate și acum l-am văzut și la noi. E bun, dar mi s-a părut scump. Nu mai țin minte prețul exact, dar e mai scump decât Old Mout Cider, dacă vreți să comparați cidruri importate.

Înghețată de la Moritz Eis, zona Floreasca. Au un magazin și pe lângă Ateneu. Mie mi se pare cea mai bună înghețată din București, foarte naturală, cu fructe prin ea, și foarte gustoasă.

    24 comentarii

  1. Deci cu Oreo aia subtiri m-am lecuit. Nu-ti plac nici tie si astăzi, dupa o actualizare de Facebook, m-am trezit ca au intrerupt un filmulet funny pe la jumatate sa-mi bage o reclama de 10-15 secunde taman la Oreo Crispy&Thin. Si-mi placeau aia normali… Apropo, asa de mult sa coste o picatura de cerneala incat sa ajunga sticla de vin la 70 lei? ?

      (Citează)

  2. Vinul ăla albastru e o oroare, un blend de vin alb cu vin roșu, colorat cu indigo și ”anthocyanine” și îndulcit cu aspartam. Oroare.
    (Să-ți fac cândva o prezentare de vinuri, să nu mai scrii prostii.
    O să zicem că e o contribuție la blogul ăsta, pe care-l citesc gratis. )

      (Citează)

  3. bei cam multa bere

      (Citează)

  4. Salut,

    Unde ai găsit Angelo Poretti?

      (Citează)

  5. Chiar zilele trecute am baut Cidru Mandru…mi se pare mai bun ca si strongbow sau OMC.

      (Citează)

    • Cred că am băut și eu, dar nu mi s-a părut senzațional. Am băut cam toate cidurile de pe piață. Ăla Dacic a fost singurul cu adevărat oribil.

        (Citează)

  6. Nu, mierea nu devine toxica atunci cand e incalzita. Doar ca ii afecteaza beneficiile asociate (distrugerea enzimelor si probioticelor).

      (Citează)

  7. Apropo de bere. Eu, ca tot stau prin Cheia, am zis ca trebuie neaparat sa beau Zaganu. Am cautat ceva pana am gasit, dar nu am fost deloc impresionat. Raman la parerea ca cea mai buna IPA de pe la noi e Sikaru.

      (Citează)

    • IPA de la Zaganu e bună, are o aromă mișto. Sikaru n-am băut foarte mult, mai degrabă Ground Zero, că am ocazia mult mai des. O să mai iau și Sikaru.

        (Citează)

  8. Au scumpit-o cam mult insa. O sticluta e vreo 9 lei in Auchan. Dealtfel aia au saltat si Guinness-ul peste 6 lei. Se aliniaza la preturile de Carrefour…

      (Citează)

  9. Ahaha, bomboanele alea din Carturesti au un stil care se potriveste perfect cu Fallout 4. Parca ma astept sa le gasesc in joc, ca prada de razboi.

      (Citează)

  10. Pentru procesul de lubrifiere noi folosim in general vin rosu, sec. Mai rar si alb, dar merge. Iar in cazuri extreme de necesar lubrifiere, folosim solutiile clasice.
    Dar e bine de stiut ca se poate si cu unt..spray.
    :D

      (Citează)

  11. Ai mâncat înghețată de la Gelato d’Amore ? Recomand Mango și Fistic, curcubeu pe cerul gurii.

      (Citează)

    • Liviu:
      Ai mâncat înghețată de la Gelato d’Amore ? Recomand Mango și Fistic, curcubeu pe cerul gurii.

      da e foarte buna, recomand si eu.
      vezi ca eu am inventat asta cu “curcubeul in cerul gurii®™” pe vremea cand lucram in publicitate, acum trebuie sa-mi platesti drepturile de autor, accept si o inghetata din aceeea buna.

        (Citează)

  12. Unde era Lurpak spray?

      (Citează)

  13. Am baut de curand la The Urbanist un cidru bun – Blind Pig, cica ar fi o marca celor de la Heineken.
    Se gaseste in trei sortimente:
    -Honey and Smoked
    -Pear and Spiced
    -Blueberry and Oaked

      (Citează)

  14. Eu am descorperit de curand un cozonac de la boromir cu pricomigdale. Este senzational, are crema ca umplutura si e delicios. 2 in 1… si prajitura si cozonac. Am gasit la Auchan cu 12 lei.
    Asa arata

    https://valcea-turism.ro/wp-content/uploads/2016/11/BOROMIR-Cozonac_Pricomigdala_Boromir_reclama_.jpg

      (Citează)

    • Totusi, compari mere cu prune: Colomba e dospit cu maia salbatica (nu contine drojdie), dureaza 2 zile sa dospesti asa ceva. Ce a aratat Radu e cu emulsificatori si acidifianti (nu e the real thing), dar oricum, sa pui alaturi un cozonac cu drojdie, dospit in 2 ore maxim, alaturi de un produs artizanal extrem de greu de facut e nasol :)

        (Citează)

    • Are lista de ingrediente în articol.

        (Citează)

  15. @Radu: Stiu ca este lista de ingrediente in articol, acolo am vazut emulsificatori si acidifianti (bine, nu s-ar modifica gustul daca nu le-ar avea, dar un panettone sau colomba adevarat nu contine asa ceva).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus