un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La Otopeni se simplifică și mai mult regimul taxiurilor

25 May 2016  ·

TURISM  ·

12 comentarii

Deja se relaxase, regulile introduse acum câțiva ani și aplicate începând de anul acesta au fost ulterior modificate, dar taximetriștii nu prea voiau să vină pe acolo, iar infochioșcurile nu prea găseau mașini prin aplicațiile respective.

Acum a fost anunțată o chestie nouă, posibilitatea ca taxiurile să intre direct la parter și să ia de acolo clienți, fără o precomandă. Vor fi primite doar cele cu tarif 1,39 lei/km. Teoretic te poți urca direct în ele, iar dacă șoferul încearcă să-ți ceară mai mulți bani, suni la Poliție, îl pârăști la aeroport, te dai jos și te urci în următorul șamd.

Anul 2016. Principalul aeroport al țării nu este în stare să rezolve problema taxiurilor. Culmea, cel mai simplu ar fi un tarif unic, ceva gen 50 de lei, oriunde în București. Sau o suprataxă de 10 lei pentru comenzile către aeroport, că în orice țară există așa ceva. Nu te poți aștepta ca șoferii să poată funcționa prin traficul și pe distanțele de până acolo cu aceleași tarife ca în București.

Ultima oară când am trecut prin Otopeni am aterizat la 1 noaptea, era coadă mare la infochioșcuri și nu prea găseau mașini, iar prin telefon, sunând manual la dispecerat, ne-au chemat taxiuri “la ceas”. Ceasul nu mai există de mult, trebuie să întrebi și unde era acesta.

    12 comentarii

  1. Pana una-alta, poti chema UBER-ul la aeroport ! :)

      (Citează)

  2. Sa vii tu de undeva la 12-1-2 noaptea cum a fost weekendul dinainte de Paste si sa chemi Uber. Era coada atat de mare la verificat documente incat se statea 40-60 minute numai la asta. Toata incaperea respectiva plina si ducea coada inca vreo 10-15 metri in spate, cate 5-7-8 oameni pe fiecare rand. Practic nu aveau loc echipajele sa treaca prin punctul de frontiera.

    Toti oamenii aia trebuiau sa ajunga acasa, stii ca nu se gasea nici taxi nici uber nici nimic, nu?

    Se citesc atat de clar cei care au trecut prin asta vs. internauti. :)

      (Citează)

  3. Sunt convins ca 783-ul era gol.

      (Citează)

  4. Astia sunt niste idioti, o dau dintr-o tampenie in alta. De ce sa fie impuse doar taxiurile cu 1.39 de lei pe km? Cand imi aterizeaza la 1 noaptea un partener de afaceri pe OTP ce ii spun, ia orice coaja de Logan pana la Marriott si spera ca prinzi una care sa nu se hurducaie din toate cele? De ce sa nu poata alege clientul ce fel de servicii de transport isi doreste? O imbecilitate previzibila pentru o companie manageriata de statul roman.

      (Citează)

    • MINIM 1.39 lei, mai sus merge, doar ca nu mai jos!!

        (Citează)

    • Ar fi frumos din partea Marriott sa aiba free shuttle sau chiar contra cost

        (Citează)

    • Când îți aterizează la 1 noaptea un partener de afaceri pe OTP, partener care sta la Marriott, ar fi bine sa te deranjezi măcar pentru a-i aranja o mașină care sa îl aștepte și sa îl ducă la hotel. Ca deh, de-aia e partener de afaceri.

        (Citează)

  5. Prin alte tari este o taxa care se plateste daca ridici oameni din aeroport, In LAX este 4$/cursa care o platesc taxiurile,uber/lyft, limuzinele. Taxiurile sunt aliniate frumos si este un angajat care iti cheama taxiul si iti un business card daca ceva e in neregula sa suni sa reclami.
    Nu poate exista un autobuz care sa te duca in centru sau la gara sau ceva statie de metrou. In NY este un tren care te duce intre terminale si apoi la statia de metrou, autobuz, taxi.
    Intreb si eu asa de ce hotelurile din bucuresti nu au free stuttle de la/pana la aeroport si sa duca si alti clienti contra cost. Apoi private shuttle, iti comanzi din timp unde vrei sa ajungi si baga 6-8 oameni intr-un microbuz si ii lasa pe rand acasa pe toti.
    Solutii ar fi dar parca nu are nimeni interes sa fara ceva.

      (Citează)

  6. deocamdata, cand se intampla sa aterizez la ore de genul asta, prefer sa merg pe jos pana la Plecari si sa iau primul taxi care apare… (ma rog, in niste limite).
    e drept, nu prea umblu cu o droaie de bagaje dupa mine…

      (Citează)

  7. y430076:
    Sunt convins ca 783-ul era gol.

    La 2 noaptea ?

      (Citează)

  8. speedy.gonzales

    26/05/2016 la 1:53 PM

    da, la 2 noaptea. autobuzul 783 circula 24/24, doar ca noaptea pleaca cam la 30 min.
    dar lumea nu e dispusa sa astepte pana pleaca urmatorul autobuz, vrea sa se suie in taxiu si sa plece.

      (Citează)

    • Cand ai facut un zbor de cateva ore, nu iti arde sa pierzi tot atat facand de la aeroport pana acasa/hotel. Si cam atat ar dura pana vine 783, pana ajunge in Bucuresti, pana faci escala pe una din liniile de noapte (N), pana vine autocarul si te duce la o statie RATB, de la care mai ai de mers pe jos ceva pana la destinatie, cu tot cu bagajele dupa tine.
      Mie un taxi cu 40-50 de lei cursa maxima si interval de 30-50 de minute pana in orice punct din Bucuresti suna mai bine, tie nu?

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus