un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am ales câștigătorului unui whisky Glenfiddich 12 ani și am descoperit o mulțime de oameni remarcabili

6 Dec 2015  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Am amânat desemnarea câștigătorului unei sticle de whisky Glenfiddich single malt de 12 ani vechime pentru că au fost, pe rând, niște zile tare agitate. Dar ce moment mai bun de dat premiul decât acum de Sfântul Moș Niculae, astfel încât câștigătorul să primească încă un cadou frumos (peste câteva zile)? Și mă bucur că subiectul revine după ziua națională, având în vedere că participanților le-am cerut să nominalizeze un maverick al Bucureștiului, adică un om îndrăzneț, independent, care nu s-a lăsat speriat de obstacole și le-a depășit pentru a reuși în viață.

Campania aceasta cu “mavericks of Bucharest” este inspirată de viața lui William Grant, cel care în 1887 a înființat distileria Glenfiddich (se citește glenfidic) în Scoția (se citește scoția :P), unde se produce unul dintre cele mai gustoase, premiate și bine vândute whisky-uri.

Mai este inspirată și de Sandy Grant Gordon, un nepot al fondatorului, și care în 1963 a mizat pe single malt-uri (adică whisky-uri făcute într-o singură distilerie din combinații de diverse butoaie de minim 12 ani fiecare, după gustul și priceperea master blender-ului, spre deosebire de whisky-urile blended, care sunt amestecuri de whisky-uri din diverse surse, de obicei de minim 3 ani și mult mai ieftine), reușind apoi să impună această categorie în piață.

Un fericit câștigător se va convinge în curând de asta.

Am văzut multe propuneri bune în comentariile primului articol. Foarte multe. Iată câteva exemple de nominalizări:

  • Florin Georgescu – nevăzător de la 14 ani, a descoperit plăcerea ciclismului și a făcut un semitur al României pe o bicicletă dublă, iar în 2012 a pedalat până la Londra, o călătorie de 20 de zile cu ocazia Jocurilor Paralimpice. De atunci a mai participat la diverse concursuri.
  • Mihai Barbu – cel care a mers cu motocicleta până în Mongolia, în 2009, și apoi a scris cartea Vând Kilometri despre întreaga aventură.
  • Radu Alexandru – omul avea o sală de box în aceeași clădire ca și clubul Colectiv și în seara respectivă a scos trei oameni din interiorul clubului.
  • Alex Gavan – probabil cel mai celebru alpinist român, a escaladat 6 vârfuri de peste 8000 de metri.
  • Alex Dima – de la emisiunea România, te iubesc.
  • Lucian Ionescu – după ani de pregătiri, a plecat cu un caiac construit de el și a mers pe pare de la Giurgiu și până la Veneția, pe lângă coastele Bulgariei, Turciei, Greciei, și celorlalte țări de pe traseu, trecând prin diverse momente pe care le-a prezentat apoi într-o carte și pe Facebook.
  • Laura Codruța Kovesi – bună nominalizarea, zic eu.

Sunt doar câteva exemple care mi-au plăcut mie, sunt sigur că și ceilalți oameni de acolo sunt remarcabili. Am tras la sorți câștigătorul, nominalizarea n-a contat câtă vreme a fost una cât de cât în tiparele unui maverick așa cum este văzut de Glenfiddich, iar norocul i-a surâs lui “alex”, comentariul 23, care l-a nominalizat și el tot pe Alex Dima de la “România, te iubesc”. În curând îi va surâde și “alex” norocului după ce gustă din acest whisky, zic eu, oferit de Alexandrion Grup România, cel mai mare producător de spirtoase de la noi, dar și cel mai mare importator de single malt-uri în România.

 

    4 comentarii

  1. Salut Radu, poti te rog verifica mailul? Cred ca s-a strecurat o mica greseala.

      (Citează)

  2. mircea (primul)

    06/12/2015 la 11:00 AM

    Jnebun, trebuia sa i-o dai lu kovesi.

      (Citează)

  3. Cred ca e ceva în neregula cu titlul. Sper sa fie doar de la whisky.

      (Citează)

  4. Andreas Scotch

    07/12/2015 la 1:18 PM

    @ radu : aia cu “cel mai mare importator de single malt-uri în România” suna din topor ,nu?:)
    Pana mea parca ai avea target-ul OTV ,ai cam dat-o de festival asa:)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus