un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Teoria mea despre Luke Skywalker

7 Dec 2015  ·

GÂNDURI  ·

26 comentarii

Eu cred că se trăgea din daci.

Glumesc. Mă refer la Force Awakens și întrebarea, foarte bună de altfel, de ce nu apare în nici unul dintre cele 20 de trailere scoase până în prezent pentru acest film ce va avea premiera pe 18 decembrie.

Sunt mai multe teorii: Luke este de fapt Kylo Ren, personajul negativ al acestui film! Eu nu cred asta. Eroul pozitiv al Episoadelor 4-6 și unul dintre cele mai emblematice personaje ale cinematografiei nu devine dintr-o dată personajul negativ. Deși este o întreagă teorie cum până la urmă a cedat în fața părții întunecate a forței și s-a întors ca un nou Vader, mi se pare că nu ține: în primul rând Kylo Ren este jucat de Adam Driver, un tip cu o față de dur (îl vedeți mai jos), apoi pentru că ar fi un mesaj tare slab că nimeni nu poate rezista până la urmă “dark side-ului”.

adam_driver_kylo_ren

Eu cred că Luke e mort. Simplu și direct. Sau că moare în acest film, înfrânt de Kylo Ren (ce metodă mai bună de a arăta cât de puternic este acest nou personaj negativ?) sau sacrificându-se pentru ca tinerii să scape. Ar fi asemănător cu ce-a făcut Obi-Wan în Episodul 4, deci nu-i un scenariu SF (haha, ce glumă bună!).

În sprijinul afirmației mele vin câteva secvențe din trailere pe care ochiul meu fin le-a observat. Iată de exemplu o scenă în care s-ar putea să apară Luke, că e o figură mascată ce pune o mână mecanică pe R2D2, ca și cum și-ar revedea prietenul. Luke este, deci, în film.

star_wars_5

Observați că e o scenă de noapte și luptă, că doar bănuiesc că R2D2 nu se afla în fața focului de la un grătar, făcând un vițel la proțap și uitându-se la filme pe tabletă.

Iată-l apoi pe “Finn”, jucat de John Boyega, care după trailer pare a fi un stormtrooper dezertor sau altcineva care trece de partea rebelilor. Omul are la început o pușcă mare și este salutat de ceilalți într-un fel de “ha, bine că ai trecut de partea noastră, baftă la luptă”.

star_wars_1

Apoi, tot într-o secvență de noapte și lupte, deci un pic mai târziu, Finn deschide o sabie laser albastră, o culoare din care a avut în trecut Luke, și se luptă direct cu Kylo Ren (îmi tot vine să-i spun “o mie de reni”). Poate că Luke tocmai murise? Poate că atunci este momentul în care Forța se trezește, la moartea lui Luke, și o nouă generație de oameni speciale se va lupta pentru binele galaxiei?

star_wars_2

star_wars_3

Apoi mai este această scenă în care Leia plânge la pieptul lui Han Solo? Ce-ar face-o să plângă astfel? Leia a supraviețuit multor greutăți la viața ei, inclusiv distrugerii planetei ei și limbii date de Jabba the Hut. Este o femeie adevărată, independentă, o luptătoare și mai mult ca sigur Andreea Bălan se va îmbrăca precum Leia la o viitoare ieșire în public. De ce-ar plânge acum dacă nu pentru că Luke a predat sabia?

star_wars_4

Vedem pe 18 decembrie sau ulterior.

Apropo, dacă vă bazați pe faptul că veți cumpăra bilete atunci, în preajma lansării filmului, gândiți-vă din nou. Am făcut acum o căutare pe principalele cinematografe din București și vineri, sâmbătă și duminică sunt deja rezervate aproape toate locurile, iar dacă găsiți locuri trebuie să le cumpărați pe loc, online, deoarece cinematografele la care-am încercat eu nu acceptă doar rezervări fără plată.

Imaginile sunt luate din trailer.

    26 comentarii

  1. E admirabil ca ti-ai pierdut timp din viata pentru aceasta analiza. Si eu ca am frunzarit.

      (Citează)

    • Dacă te gândești, o mare parte din viața noastră se scurge pe filme, jocuri sau tot felul de astfel de analize despre lucruri care chiar nu contează. Eu am o altă teorie. Astea sunt un fel de odihnă pentru creier. Ca un puzzle, ceva plăcut la care să te gândești, dar nu foarte tare, și parcă-ți și place, că îl asociezi cu ceva plăcut.

        (Citează)

  2. oare va fi detronat Avatar?

      (Citează)

  3. Pare a fi un film tare de tot!

      (Citează)

  4. Din ceea ce se presupune acum pe net, Leia și Han au gemeni, un băiat, care e gigelul rău, și o fata, cea care tot aleargă prin trailer. Sa vedem dacă asa e….

      (Citează)

  5. Am facut deja rezervare pentru toata familia, chiar la 4DX !

      (Citează)

  6. Cica Luke Skywalker pazeste un artefact Sith pe o planeta rece, pentru ca sa nu-l poata lua Kylo Ren, care vrea sa aiba acces prin el la Forta (Kylo Ren neavand antrenament Sith).

    Cand Kylo Ren scoate sabia in primul trailer, in padure, cel care sta in fata lui e Luke Skywalker.

      (Citează)

  7. Eu l-am vazut totusi intr-un trailer pe Luke, batran ca si Han Solo… Adica pe actor…

      (Citează)

  8. nu sunt sigur ca Luke e dac, dar e clara ideea ca Forta a fost descoperita de ei

      (Citează)

  9. Andreas Scotch

    07/12/2015 la 1:19 PM

    Sa vezi ce dezamagiti o sa fiti de SW asta:)
    Wanna bet?

      (Citează)

    • Eu nu mă aștept să-mi schimbe religia, sper doar să mă distreze și să ies de acolo fără frustrări precum la Bond sau Hunger Games.

        (Citează)

  10. Nu, luke nu moare, mai mult, va juca și în următoarele episoade. Scrie clar pe site-uri care fac analize mai complexe decît ce faci tu.

      (Citează)

  11. Daca vreti bilete, incercati prin Cinemacity punct ro.

    Tocmai am luat pt 20 sept, sala aproape goala la 14

      (Citează)

  12. nwradu:
    Ce sală?

    Aa, acum imi dau seama ca am uitat sa precizez cinematograful. Sun Plaza, Sala 15.

      (Citează)

  13. Luke este cel care nareaza trailer-ul asa ca probabil va fi o prezenta importanta in film, cred eu. Chiar daca nu un rol principal sau foarte activ, va fi acolo in persoana. In cartile si benzile desenate se insoara si are copii cu Mara Jade – care este foarte alba si roscata – deci Finn nu are cum sa fie fi’su de nici un fel.

      (Citează)

  14. Andreas Scotch

    07/12/2015 la 6:29 PM

    nwradu:
    Eu nu mă aștept să-mi schimbe religia, sper doar să mă distreze și să ies de acolo fără frustrări precum la Bond sau Hunger Games.

    De Spectre is de acord 100%,faza e ca l-am vazut dupa ce ai scris tu review…stii tu..ambitia moare ultima…trist film….sper sa ma spele la ochi Star Trek al nou:))

      (Citează)

  15. Dacă nu m-au înșelat ochii, l-am văzut pe Luke, pilotând un X-Wing. Și da, era bătrân ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus