un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Super-eroul Bucureștiului avea 5 urgențe pe zi

28 Oct 2015  ·

GÂNDURI  ·

25 comentarii

Dacă e adevărat ce spune Digi24, ministrul Oprea a avut 1500 de “misiuni urgente” (deplasări cu coloană oficială) de la începutul acestui an. Cifra este pentru primele 292 de zile ale anului (astăzi suntem în a 299-a) și înseamnă peste 5 deplasări cu coloană pe zi.

Dacă presupunem că în weekend nu se făceau deplasări, rezultă chiar mai mult de 7 deplasări pe zi-lucrătoare.

O grămadă de urgențe în stat și Oprea le rezolva pe toate, ca un supererou. Gotham îl are pe Batman, Metropolis pe Superman, Starling City pe Green Arrow; Bucureștiul îl are pe Oprea, a cărui super-putere este că poate chema poliția în ajutor.

V-am mai spus (Oprea, demisia!), e întocmai ca un parvenit ce-și folosește nou-dobândita putere pentru a-i transforma pe cei din jur în slugi personale. Un șef mârlan te pune să-i cumperi mâncare și să te duci să-i plătești ratele la bancă. Oprea punea pe vreo 10 oameni să-l însoțească de minim 5 ori pe zi, inclusiv la frizer.

Vă dați seama câte accidente au riscat mergând de 1500 de ori anul acesta cu viteză prin oraș?

Când mai stați blocați prin trafic, întrebându-vă de ce nu-i poliție într-o intersecție blocată sau de ce nu-i sancționează nimeni pe cei ce depășesc coloana, intră prin refugiu de tramvai sau merg cu viteză pe bulevarde, amintiți-vă de Oprea: acolo sunt polițiștii dumneavoastră! Și la patriarh, că probabil întârzia la vrea sfințire.

(Sau la pândă cu radarul, a doua lor activitate principală, dar nu face subiectul acestei emisiuni)

Ah, iar dacă vă așteptați la vreo anchetă obiectivă în cazul Oprea, care teoretic a abuzat de 1500 de ori de poziția sa (exceptând cele 30 de zile cât a fost prim-ministru interimar, să zicem), luați-vă gândul. Omul conduce ministerul care ar trebui să pună la dispoziția justiției probele, el este șeful celor care ar trebui să depună mărturie împotriva sa. Toate partidele  îl curtează, așa că-n Parlament nu se va vota niciodată pentru anchetarea sa, pentru ridicarea imunității sau altceva. În cel mai bun caz, va fi un fel de Iliescu, vom mai auzi de acest caz peste 25 de ani.

Exemplul unor prim-miniștri precum David Cameron, care mergea într-o zi cu metroul, sau al Danemarcei care mergea cu bicicleta la muncă sunt fantezii pentru noi. Exemplul unor miniștri care au demisionat imediat ce-au fost implicați în scandaluri mult mai ușoare (unul angajase o bonă ce nu avea toate actele de ședere șamd), nicidecum pentru moartea unui om, sunt fantezii pentru noi. Aici trebuie să se vadă valoarea.

vw_polo_politie_1

    25 comentarii

  1. Ba, parca ati fi tampiti. Asta cu coloanele nu e noua, toti ministrii de interne au avut coloane, nu e nimic nou aici, decat pentru televiziuni si pentru jurnalisti. Chit ca nu prea inteleg cum dracu pana acum niciun jurnalist si nicio televiziune n-a observat prin trafic, ca zilnic, oprea face vreo 5 deplasari cu coloana dupa el. Miza ar trebui sa fie pe cauza care l-a adus pe Oprea in pozitia care e, nu e efect. Si cauza e traseismul politic. UNPR a intrat in parlament cu vreo 12 parlamentari, intre timp au ajuns sa aiba vreo 60. Ceea ce e o bataie de joc. Acolo e miza, la interzicea traseismului politic, nu la faptul ca Oprea, la fel ca toti ceilalti ministri de interne de pana acum, avea coloana, chit ca conform legii nu prea ar fi avut dreptu. Dar absolut nimeni nu discuta despre asta.

      (Citează)

    • Deci hai să ignoram o chestie ilegala și sa ne axam pe o chestie cei mult imorala. Da, pare logic.

        (Citează)

    • Si cum interzici traseismul? ti se pare ca la primari functioneaza? conteaza ca ai carnet de partid de la PSD sau PNL? crezi ca aia 48 de parlamentari in plus care il sustin pe Oprea s-ar fi impotmolit in lege? trecand peste faptul ca isi pot da o lege in care decreteaza perioada limitata de transferuri (doar au facut-o la primari) ei ar fi putut foarte bine sa il sustina pe Oprea dar sa nu renunte la carnetul de partid de la PPDD (de ex).

      Sa fie dati afara de partid si automat sa isi piarda mandatul nu se poate pentru ca mandatul imperativ e neconstitutional. (si e bine ca e asa ca altfel puterea s-ar concentra si mai mult in mainile liderilor de partid, numa democratie n-ar mai fi).

      Deci? Cum?

        (Citează)

    • @zetu Iti citesc comentariile de ceva vreme si cred sincer ca esti Mircea Badea. Fara nicio gluma. Exact aceleasi idei, aceeasi exprimare, absolut identic. Nu ca nu as fi de acord cu unele chestii pe care le spui.

        (Citează)

  2. N-ai dat link articolului în care ai povestit cum te-ai întâlnit cu Băsescu în trafic

      (Citează)

  3. Ai uitat de Flash in Central City :(.

      (Citează)

  4. Oprea, Gabriel Oprea, General de 3 stele Gabriel Oprea( sau 4.. cate or fi).. Vicepriministru, Ministrul Apararaii si Internelor), acest Son Goku al Romaniei probabil ne-a scapat de la “Total Anihilation” in nenumarate randuri de a avut asa multe urgente si deplasari.

    Iti dai seama, cu el in aceeasi functie in 1, maxim 2, ani scapam de ISIS si Al-Qaida iar in 3, hai 4 ani depasim USA ca si putere mondiala de vor veni rusi in genunchi la poarta Romaniei sa ne roage sa-i primim si pe ei sub scutul nostru.

      (Citează)

  5. nashu_mare:
    Deci hai să ignoram o chestie ilegala și sa ne axam pe o chestie cei mult imorala. Da,pare logic.

    N-a spus nimeni sa ignori chestia ilegala. Chit ca aici lucrurile sunt discutabile, avand in vedere ca ea a fost ignorata vreme de 20 de ani. Oricum pedeapsa pentru speta asta, pe langa demisie, ar fi una nesimnificativa. Eu spuneam ca miza ar trebui sa fie, asa cum ar fi fost firesc interzicea traseismului.

      (Citează)

    • Miza aici este abuzul in serviciu. Nu stiu de ce unii doresc sa il minimizeze.

      Ah, si mai e si accident de munca soldat cu moartea angajatului. Daca unul dintre angajatii mei are accident de masina in timpul serviciului ghici pe cine il ia ITM-ul la puricat.
      Sau ai uitat sau nu stii de accidentul de tramvai din Bucuresti in care s-au deschis cateva zeci de dosare de accident de munca pentru ca majoritatea erau in drum spre serviciu…

        (Citează)

  6. Andrei:
    @zetu Iti citesc comentariile de ceva vreme si cred sincer ca esti Mircea Badea. Fara nicio gluma. Exact aceleasi idei, aceeasi exprimare, absolut identic. Nu ca nu as fi de acord cu unele chestii pe care le spui.

    E-n regula, nicio problema. N-am cum sa-ti influentez perceptia in vreun fel. Asa cum exista oameni care cred ca daca se duc la niste moaste, le pupa, si stau pe acolo in genunchi or sa aiba noroc de bani, sanatate si femei, si tu poti sa crezi ca eu sunt Mircea Badea.

      (Citează)

  7. Pai nici mie nu imi place sa merg la buda la birou. Iar dupa cafea urmeaza urgente…

      (Citează)

  8. Interesant cum de când a început acest scandal Oprea n-a mai avut câte 5 urgențe pe zi și s-a putut deplasa și fără coloană oficială.

    Săracul, acum că dă piept cu traficul din București cred că face non-stop spume la gură.

      (Citează)

  9. Ma, hai ca stiti cum e cu privilegiile de serviciu. . Am lucrat o vreme in IT mai cu hardware. Imi mai pica un router mai nou in mana , il mai testam si eu pe acasa o luna . Un laptop , un telefon , la fel.

    Acu ca sunt soft, stii cum e, mai folosesc wordul licentiat si acasa, ca aia e , e “de la serviciu”.
    Astia care lucreaza in distributie se mai plimba cu masina firmei si in interes propriu , ca era in drum si , realist , nu se supara nimeni. Na, privilegiu de masina de serviciu.
    Stiu, eu nu omor oameni pe strada cu windowsul de la serviciu, dar s-ar putea intampla alte nebunii cand descarc un torent , sa zicem. Si aici e stoul, ca daca se intampla , cam trebuie sa imi asum raspunderea pentru pagube in fata angajatorului. Ca le platesc , ca ma da afara, dupa caz.

    Asta , ca e mai baro asa, are privilegiu de coloana de la circulatie , ca doar aia de la circulatie sunt subalternii lui. Vorba aia si cand se duce la masa, tot in timpul serviciului e , ce la serviciu nu mananci? Se numeste pauza de masa. Aici sunt oarecum ironic, in caz ca nu v-ati prins.
    E la fel ca cand nu am eu timp sa mananc si sa fac ce am de facut si imi iau mancarea in birou sau ma car cu laptopul la restaurant/ cantina . Nu?

    Problema care exista , nu cred ca e legata de coloana care ii fluidizeaza lui circulatia in fata . Ci cum foloseste el coloana , anume ca forteaza limitele de viteza atunci cand nu este nevoie.

    Mi se pare rezonabil sa vina un echipaj care sa traga masinile pe dreapta de pe Fane Babanul , cand nu poti sa mergi niciunde, ca sa treaca chiar si porcul asta , chiar si daca merge la masa, ca poate dupa masa are o intalnire strategica cu alt ministru si mai in gluma mai in serios , mai bine isi face treaba oricare ar fi ea decat sa stea degeaba. Dar atat, fluidizare de trafic , cat sa te deplasezi .

    Sa faci traseu de TGV prin oras ca sa mergi la masa e un pic prea mult si parca daca iti permiti arogante d-astea, la fel trebuie sa iti permiti sa si pleci cand se dovedeste ca produci pagube cam mari pentru ce folos poti aduce.

    Practic , probblema e ca daca mor oameni avand grija de curul tau , cam trebuie sa justifici necesitatea cu activitatea ta. Eh, aici e rasu’ plansu. Ca omul n-are realizari profesionale. Iar sacrificiile pentru curul lui cam curg garla.

    Si daca va faceti voi probleme ca nu poate el justifica traseele pentru care a primit coloana oficiala cred ca glumiti. E ministru, poate sa isi inventeze , o intalnire , un control, ceva in agenda la orice ora. De aia are secretara sau PA ,cum se spune acum. Sa se ocupe de mizerii d-astea.

      (Citează)

  10. mircea (primul)

    28/10/2015 la 5:57 PM

    Zetu zice ca abuzul e vechi si a fost ignorat, nu sa il ignorati acum. Dar cand cel mai bun prieten al tau se numeste nashu mare si este un fel de gabriel oprea pe blog, atunci na….

      (Citează)

  11. Andrei:
    @zetu Iti citesc comentariile de ceva vreme si cred sincer ca esti Mircea Badea. Fara nicio gluma. Exact aceleasi idei, aceeasi exprimare, absolut identic. Nu ca nu as fi de acord cu unele chestii pe care le spui.

    Ai gresit> Ala e @mircea (primul). Comenteaza sub acoperire :)

      (Citează)

  12. Ce sa faci, nu suntem Star City, sa il avem pe Flash.

      (Citează)

  13. nea_caisă:
    4 margarete

    4 Panselute…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus