un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Facebook Messenger adaugă Send Location

28 Oct 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

Facebook Messenger a adăugat recent ultima opțiune pe care o avea ca avantaj WhatsApp: trimiterea poziției tale pe hartă. Noul buton se află jos în interfața de mesagerie, deschide o hartă și poți pune tu pin-ul acolo unde ești sau în altă parte.

Opțiunea este super-utilă și pe WhatsApp o foloseam des, înainte de a renunța de tot la el. Este o metodă de a spune “uite aici sunt” indiferent că-i zici cuiva unde anume în parc vă întâlniți sau că-l inviți în vizită sau că-i arăți cuiva de acasă unde ești în munți sau unor prieteni la ce benzinărie ai oprit pe drum, ca să termini cu discuțiile de genul “da mă, OMV-ul imediat de după Nistorești! Nu, al doilea!”. În plus, poziția de pe hartă poate fi transferată apoi direct către o altă aplicație, precum Waze, ca să navighezi acolo.

facebook_messenger_location

    15 comentarii

  1. Nu stiu daca e aci loc de promo sau daca asta poate fi luat drept promo dar zilele trecute s-a lansat WowApp, o aplicatie de chat similara (si care are si send location daca tot era vorba de asta, facut de mine chiar :) plus alte features gen private chat/incognito – care nici acum nu exista la facebook sau messenger). Si sunt mandru ca am muncit la aplicatia asta si mai ales sper sa devina mare pt ca are o chestie f faina – spre deosebire de restul aplicatiilor de messaging, asta are un sistem in care profitul aplicatiei (din ads sau paid calling international) este intors sub forma de credit in proportie de 70% la utilizatori. Adica doar pt ca vezi aduri ti se dau bani – care pot fi donati sau transferati pe card. In plus, castigi in functie de cat de mare ti-e reteaua, cat de multi oameni ai adus in aplicatie.

    Personal mi se pare super faina ideea, evident castigurile sunt mici fiind la inceput dar pe masura ce creste pot sa devina considerabile, si oricum, e prima aplicatie care nu doar ca te lasa sa faci free ce te lasa si celelalte dar iti da si ceva castiguri pt asta!

    Daca vreti sa incercati – si orice feedback de grafica sau bugs e f bine-venit ca e abia lansata, join here:
    https://www.wowapp.com/w/cristianb/Cristian-Baita

      (Citează)

    • PS. lansarea a fost in urma cu 8 zile, Andi Moisescu si Cristian Gog direct sustinatori, astazi si Andreea Raicu s-a pus sa promoveze – https://www.youtube.com/watch?v=coLoak796yM&feature=share, din cate stiu urmeaza si altii…. chiar s-ar putea sa devina the next big thing.

      Si sa ajungem ca un produs facut in Romania sa se poate bate direct cu giganti gen whatsapp, facebook mess, samd….

        (Citează)

    • @Andrei – Neica, nu te pune nimeni sa instalezi nimic, am zis din start ca daca credeti ca e promo, dati skip. Iar eu nu-s share holder la app deci nu castig! Daca e vorba de ceva la care am lucrat si in care cred si care consider ca poate va deveni ceva mare nu am voie sa spun? Sau ca e un produs facut in Romania care incearca sa faca ceva schimbari, iarasi, trebuie doar sa fim hateri, ca vai ce-oi castiga eu!

      Doar am zis in context ca iata e o aplicatie care are toate cele din chaturile mentionat plus chestii in plus! daca nu dadeam si link de unde sa poata da lumea join sa inteleg ca poate citeai si ce am scris si la ce ma refer? sau doar vrei sa arati lumii ce destept esti tu cu linkul tau? Mult succes

        (Citează)

    • Pe mine m-ai câștigat când ai menționat reclame în app. Iubesc reclamele. De-aia nici nu folosesc Messenger că nu are reclame pe care să dau click.

        (Citează)

  2. Oare cati bani va castiga aceasta raicu din vizionat reclame pe telefon si sa ii doneze ong-urilor???? va dati seama, saracuta, toata ziua va sta sa vada reclame… ca asa poate sa ajute,…..

      (Citează)

  3. Optiunea asta e prezenta de mai bine de o luna

      (Citează)

  4. Chestia asta cu send location e de cel putin un an pe BBM.

      (Citează)

  5. Asta-i o aplicație pentru cei care cu toată naivitatea zic: „Da’ să ne asculte, dom-le, oricine, că n-am nimic de ascuns…”
    Niciodată n-am înțeles de ce cei care n-au nimic de ascuns nu ies în pielea goală pe stradă vara… Iarna am înțeles, e frig, da’ vara??? Dacă ies destui, se schimbă și legea, și vor putea să arate tuturor că n-au chiar nimic de ascuns, nici măcar prostia… ;)

      (Citează)

    • Dar de ce vezi o legătură între a nu avea nimic de ascuns și ieșit gol pe stradă?

      Dacă ieși gol pe stradă înseamnă că ești sincer și deschis în tot ce faci?

        (Citează)

  6. Acum daca ar rezolva si bug-ul care face sa apara ca ai intotdeauna un mesaj nicitit ar fi chiar bine. In ultima vreme messenger a avut cate un update care introducea bug-ul acesta, la urmatorul era corectat pana era reintrodus din nou.

      (Citează)

  7. Era nevoie si de send location .

      (Citează)

  8. Poate pe Android e nouă. Pe iOS are luni bune de când e așa. Înainte, dacă persoana cu care vorbeai avea location activat si făceai tap pe un mesaj primit, sub acesta de deschidea o hartă și îți arăta locația de unde l-a trimis. Așa e mai puțin invaziv.

      (Citează)

  9. @Radu, de ce nu mai folosesti WhatsApp?

    @Cristian Baita: un link sa citim mai multe despre aplicatia asta?

      (Citează)

    • Pentru că folosesc Facebook Messenger, ca să pot trimite mesaje și de pe PC atunci când sunt la el, iar apoi continui discuția de pe mobil, dacă plec. Merge la fel de bine, ba chiar au integrat foarte mișto partea de live foto și acum localizare.

        (Citează)

    • @bogdan c.
      Abia e lansata, eu sunt doar developer si eram curios de feedback si buguri plus sa impartasesc din munca mea… nu vreau sa ma bag prea mult ca vad ca oamenii oricum sunt suspiciosi si cu idei preconcepute, nu sunt dispusi sa creada sau macar sa nu balacareasca aplicatiile care vor sa schimbe chestii… Poate ca oricum nici nu va reusi sa schimbe ceva dar macar se incearca si productia e peste 90% romaneasca… Btw, pt cine zicea mai sus, adsurile pot fi dezactivate din 2 clickuri si unii pot fi dispusi sa vada adsuri daca au un castig din asta!

      Acum incepe sa se contureze marketingul si vor urma multe actiuni de promo in curand, nu mai ma apuc eu acum sa prezint aci ce face si cum. afara de ce am dat mai sus la primul comment ca linkuri (linkul de join si cel cu Andreea Raicu) nu prea stiu ce mai e pe net, poate de la pagina de fb – https://www.facebook.com/wowapp.official/?fref=ts sau in general pe wowapp.com…. intre timp vad ca si Virgil Iantu a facut film de promovare – https://www.youtube.com/watch?v=PMy38GaL7u4.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus