un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum l-am cunoscut eu pe Băsescu

28 Jun 2012  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Să vă povestesc una tare despre cum l-am cunoscut eu pe Traian Băsescu, pentru că vizita de la Craiova şi fotografia din dreapta, şutită de pe Adevărul fără remuşcări, pentru că apar şi eu în stânga ei, mi-au adus aminte de acel moment.

Era acum mulţi ani. 2009 sau 2010, pentru că eram la volanul vechii Dacii 1310 roşie. Pe vremea aceea Dacia avea un soi de defect, din genul acela care apare des la Dacii, când ceva nu mai merge bine iar apoi, după câteva luni, îşi revine de la sine, fenomenul fiind cunoscut sub numele de “s-a stricat defectul”. Problema în acel moment era că nu se închidea din prima portbagajul, ci trebuia să-l trântesc de câteva ori de mai avea un pic şi-l luă mama naibii de tare ce dădeam cu el, ca să cupleze cuiul încuietoarea (şi-a revenit singur, după câteva luni).

Aşa că, dacă deschideam portbagajul, eram atent la închiderea lui ca să se încuie bine, că uneori sărea singur înapoi. Îl trânteam şi apoi îl verificam trăgând de el.

Într-un weekend m-am dus în Grădina Botanică, lângă Cotroceni (v-am zis că e şi cu Băsescu; wait for it…). Şi m-am plimbat pe acolo, am admirat flori, am alergat o mâţă, am crăpat de cald, lucrurile obişnuite de G.B. în mijloc de vară, apoi m-am întors la maşină, am pus ceva în portbagaj, l-am închis şi am plecat.

Maşina era parcată pe strada din fata intrării de jos a Cotroceniului. Mă urc în maşină şi merg 20 de metri până la semaforul care e chiar în fața Grădinii Botanice, la intersecţia cu Şoseaua Cotroceni. Aşteptam la semafor… E lung semaforul ăla, aştepţi, nu glumă. Opreşte un Logan lângă mine şi începe să claxoneze. Eu mă fac că nu-l aud, că mă gândeam că-i vreun ţăran care claxonează vreo gagică marfă de pe trecere. Şi tot claxonează… Mă uit la semafor, nu era verde, nu înțelegeam de ce ar claxona.

Într-un final mă uit la şoferul Loganului. Era chiar Traian Băsescu! “WTF?!?”, îmi zic, cu ochii mari de uimire. Era singur în maşină, se uita la mine şi, atunci când m-am uitat şi eu la el, îmi face semn să dau geamul în jos.

“Opa, mă gândesc, vrea preşedintele ţării să-mi spună ceva!”. Deja mă simţeam mândru. Oare m-a recunoscut că-s blogger? Oare vrea să-mi ceară sfatul despre problemele ţării? Dau geamul în jos, cu un zâmbet larg şi mă pregătesc să salut cu un “bună ziua” politicos.

N-apuc să zic nimic pentru că preşedintele vorbește primul: “Hă, hă… portbagajul!” şi-mi face semn spre spatele maşinii. Mă blochez, iau fața de “ce mă?!?” cu ochii un pic de chinez, aşa că dl Băsescu îmi spune iarăşi “e deschis portbagajul!”.

Îmi pică fisa atunci. Mă uit în retrovizoare şi nu văd nimic în spate decât uşa vişinie a portbagajului ridicat. Mergeam ca ultimul ţăran, cu portbagajul deschis la Dacie, deşi, spre meritul maşinii, era atât de bine unsă încât în cei 20 de metri parcurşi nu i-am auzit balamaua mişcându-se.

Mai ruşine că atunci nu mi-a fost niciodată, nici măcar atunci când mi-au bătut la uşa Angelina Jolie şi Holly Valance şi nu le-am putut satisface decât de două ori pe fiecare. Mă uit la portbagaj (tot deschis era), mă uit la Băsescu, mă uit în spatele lui, că-l însoţeau două BMW-uri de SPP-isti, vreo trei agenți uitându-se la mine cu suspiciune. Ce dracu să fac… m-am dat jos şi-am închis portbagajul. A fost singura dată când nu l-am verificat bine dacă s-a încuiat înainte să plec și fix președintele țării mi-a atras atenția.

Acum, la Craiova, era şansa mea să-i bat în geam lui Băsescu şi să-i spun “aveţi portbagajul deschis!”. Bine, al lui nu era, că Ford-urile n-au asemenea probleme, dar na…

Mai jos momentul când preşedintele a luat maşina şi a plecat cu ea, refuzând totuşi să calce toţi jurnaliştii care i se puseseră de bună voie în faţă.

Iar mai jos este o imagine făcută de Adi Ciubotaru despre cum încercam să fur un B-Max, că măcar aşa să fac un drive-test.

  10 comentarii

 1. Cum naiba ai stat trei ani fara sa o povestesti??? :)) Rad tare (deja) in birou si lumea iar se uita la mine! Dar ma pufneste rasul de fiecare data cand imi imaginez cum te-ai putut uita la presedinte!

    (Citează)

 2. Ma intreb daca pleaca undeva fara SSP.

    (Citează)

 3. Aaaahahahahaaaaa!!!…. =))

    (Citează)

 4. Raduleee ! Ce aproape ai fost sa ti-o iei :))
  Te-a trolat presedintele ! Fara cuvinte :))

    (Citează)

 5. You’re the man, dude! :))

    (Citează)

 6. Si, cand te-ai uitat, portbagajul era plin cu hălci. De la Băsescu.

    (Citează)

 7. asta era titlu bun in preajma alegerilor :)

  2 rapide:
  – claxonul sigur n-a fost in cod Morse ?
  – i-ai mai multumit de avertizare dupa ce l-ai inchis ?

    (Citează)

 8. foarte tare momentul :))

    (Citează)

 9. Oare cati presedinti se plimba singuri cu masina prin oras? Tare mult as vrea sa-l vad pe Base dand flash-uri ca-i radar dupa colt.

    (Citează)

 10. In legatura cu deplasarea presedintelui. Cred ca este mult mai ieftin si mult mai eficient sa te deplasez cu elicopterul dintr-un loc in altul, dar cum sa faca asta? Pai chiar asa om fara inima crezi ca este presedintele incat sa isi concedieze coloana oficiala si sa puna pe bara BMW-urile seria 5, motocicletele si S-ul ?

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus