un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nu mai recomand HTC One S

28 Jun 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

60 comentarii

Sunt trist că HTC a stricat, cel puţin pentru noi în România, unul dintre cele mai bune telefoane ale generaţiei actuale, HTC One S (review-ul meu).

One S în varianta anunţată iniţial de HTC şi testată de mine foloseşte procesorul Snapdragon S4, un system-on-chip Qualcomm foarte performant. E dual-core, 1,5 GHz, dar bate în teste un quad-core nVidia Tegra 3 (de pe One X). Fiind construit în tehnologie de 28 nanometri şi cu o arhitectură bine gândită, modernă, nu se încălzeşte şi nici nu descarcă rapid bateria.

Apoi au venit problemele. Procesorul S4 nu putea fi fabricat atât de rapid pe cât ar fi vrut HTC, aşa că taivanezii au anunţat că în anumite ţări, inclusiv la noi, One S-ul va fi vândut cu un procesor mai vechi, S3 (faţă de S4). Pentru a se bucura de aceeaşi performanţă, vechiul S3 va fi overclockat în One S la un 1,7 GHz.

De aici încep problemele. Performanţa ar putea fi egală doar pe hârtie (în realitate nu este, vezi mai jos teste comparative), dar trebuie analizate şi celelalte aspecte. În principal ar fi faptul că procesorul vechi S3, fabricat în 45 nm şi forţat la 1,7 GHz, se încălzeşte mai mult decât varianta sa clasică (şi decât S4, desigur) şi descarcă mai rapid bateria, nefiind la fel de eficient atunci când e vorba de consumul electric. În plus, S4 știe să utilizeze memorie mai rapidă.

Iar pentru că vorbeam de performanţă, sunt suficiente teste pe net cu One S-uri cu ambele procesoare. Peformanța telefonului cu S3 overclockat faţă de cel cu S4 normal scade de la 5192 la 3876 puncte în Quadrant, de la 2427 la 1910 puncte în Vellamo şi de la 9540 la 7019 puncte în CF-Bench. Browsermark arata o scădere de la 106.712 la 85.739 puncte.

Testele sunt efectuate de Emil Dragotă pe gadget.ro cu două One S-uri. Dacă nu aveţi încredere în români, căutaţi altele pe Google.

În concluzie, avem 20% performanţă în jos şi 10% căldură în sus (așa a declarat un oficial HTC) pentru One S-urile echipate cu vechiul procesor. În aceste condiţii, nu pot să recomand nimănui acest telefon, mai ales că se vinde cu acelaşi preţ ca şi cel iniţial, şi de altfel am modificat şi review-ul meu pentru a atrage atenţia asupra acestui articol. Dacă vreţi un HTC din seria One, mergeţi pe One X, carcasa lui X are aproximativ aceeaşi dimensiune cu a lui S, adică tot la fel se simte în buzunar, dar ecranul este mai mare şi rezoluţia mai bună. Eu am One X şi singurul lucru care nu-mi place este că se încălzeşte la utilizare intensă.

Z560e descrie un One S cu procesor vechi S3 overclock-at

Dacă vreţi totuşi One S, este mai dificil să recunoaşteţi doar de pe cutie ce procesor este înăuntrul ei. Dan a aflat asta pe pielea lui, după cum scrie pe spuse.ro, mai ales cu o mică mârlănie făcută de HTC, care ascunde tipul procesorului din lista de specificaţii. Secretul este să vă uitaţi pe cutie la secţiunea Model: Z520e este varianta cu procesor S4, cea performantă, iar Z560e este varianta cu S3, nerecomandată de mine.

    60 comentarii

  1. Nu sunt ahtiat după un flagship și teoretic aș merge pe varianta low-budget din Seria One (ca pret in principal), modelul V. Ai avut cumva ocazia sa-l testezi?

      (Citează)

    • L-am butonat un pic. Pare ok, in sensul ca are Android nou, Sense nou, dar procesorul e vechi. Daca vrei, iti vand un One X cu casti Beats, sigilat, Vodafone, la 2200 lei :P

        (Citează)

  2. Mai poate fi luat de pe ebay asa ca nu e problema:p
    Pacat de tel ca era super tare…

      (Citează)

  3. Frumos, dar dupa cum ziceam n-am buget de un One X și e mult prea mare ca sa îl pot ține în mână. 3.7 inci e arhisuficient pentru mine.

    N-am nevoie de Ferrari, mă mulțumesc și cu un Lancer Evo :P

      (Citează)

  4. Si care e diferenta de pret intre cele doua?, nu imi spune ca nu e nici una…:)

      (Citează)

    • Depinde cum il iei. Daca e la liber, sunt vreo 300 de lei diferenta. Daca-l iei de la operatori, nu mai conteaza, ca depinde de ce oferta prinzi.

        (Citează)

  5. De ce vrei sa-ti vinzi One X-ul?

      (Citează)

  6. As fi interesat de el, dar iti confirm in week-end pe e-mail (dupa o sesiune intensa de budgeting).

      (Citează)

  7. radu, unde gasesc eu hartia aia unde scrie Z520e sau Z560e…? este in pachet cu telefonul sau unde…??

      (Citează)

  8. ok. mersi mult !:)

      (Citează)

  9. Salut, as vrea si eu sa achizitionez un HTC One S, versiunea cu procesorul nou, imi poti recomanda un loc (eventual in Romania) de unde sa il iau? Inca ceva: e chiar atat de grava diferenta aceasta intre modele? Adica in privinta performantelor probabil n-as simtii prea ciudat dat fiind faptul ca am un Nokia 5800 in prezent, dar cam cat tine bateria?

      (Citează)

  10. Am cumparat recent HOS de la telefonultau.eu. De aici am primit modelul cu S4 Krait. De asemenea, de la ei de pe site spun ca mai au pe stoc tot acelasi model.

      (Citează)

  11. salut,o intrebare …:-? daca imi achizitionez versiunea cu procesor s3 1,7 dual core si il downclockez la 1,5 …nu-i ameliorez macar putin problemele , sal aduc cat de cat la nivelul celui 1,5 s 4 ? multumesc !

      (Citează)

    • E peste mana rau de tot si complicat. Dai o gramada de bani ca sa-l tii la turatie redusa? Mai bine il tii ca din fabrica si gata. Problema lui S3 este ca nu merge la fel de rapid ca S4 chiar si la 1,7 GHz, ceea ce nu e corect pentru cumparatori, nu ca ar avea probleme serioase. Caldura este cu vreo 10% mai multa, iar bateria depinde si de cum il utilizezi tu, asa ca nu te-as sfatui sa-l downclockezi.

        (Citează)

  12. deci sa inteleg ca daca nu sunt un impatimit al telefoanelor , sa fiu atent la fiecare detaliu si asa m ai departe , nu este chiar rau nici 1,7 , am vazut niste rewieuri si cu htc one s s4 vs samsung note s3 1,7 ( ca am inteles ca are aaceeasi chestie in leg cu procesorul ) si mare diferenta nu a fost la prima vedere , la viteza pe internet ,sau prin telefon umbland ….deci :-? ce m-ai sfatuii sa fac? la orange e destul de convenabil sa il cumpar acum la abonament de 36 euro/luna m ai trebuie sa platesc telefonul doar 64 euro , :-?

      (Citează)

    • Daca modelul acesta il vrei sau l-ai gasit la o oferta buna, ia-l. Nu stiu cat costa alternative precum One X sau SGS III, ca sa compar.
      E One S varianta cu Beats? Am inteles ca Orange are asa ceva.

        (Citează)

  13. Pai stai, nu toate one s-urile au Beats? eu stiam ca diferenta e doar la procesor si la chipul ala grafic.

      (Citează)

    • @Chris : au un plugin intern Beats, dar căștile din pachet sunt normale. Doar unele ediții speciale aveau și casti Beats, precum One X prin Vodafone. Am auzit ca și la Orange ar fi o ediție specială One S, dar nu am confirmare.

        (Citează)

  14. nu va recomand sa mai cumparati de pe telefonultau.ro Aveti grija la tepe . Eu am patit o de la ei si acum ma judec cu ei .Cumparati de la cel.ro. Sunt profesionisti si isi respecta clientii ,spre deosebire de cei de pe telefonultau.ro, respectiv firma Vigafone din Ploiesti. Asadar…….mare Atentie

      (Citează)

  15. Oricum nu cred ca alege cineva one s-ul mai slab doar ptr ca are casti beats… bine depinde si la ce combinatie il iei.

      (Citează)

  16. are beats !

      (Citează)

  17. salut..eram interesat de one s acum cva timp…pana la urma mi am luat de la vodafone un galaxy nexus….se miscs foarte ok,sunt multumit de el…doar ca se incalzeste f ff tare sus in zona procesorului,imediat csnd intru pe vreo pagina web..am citit ca se mai incalzeste dar al meu cam arde cand accesez pagini ( oricare),,,ar trebui sa ma duc cu telefonul in punctul de unde l-am achizitionat sa vb cu cnv???multumesc!

      (Citează)

  18. sal..care telefon este mai bun?htc one s z560e cu procesor 1.7,s3 de la orange ROMANIA sau lg optimus p990 2x???nu ma intereseaza alte telefoane..am de ales dintre astea 2:D

      (Citează)

  19. ati zis ca htc one s cu procesor 1.7 se incalzeste mai tare de cat htc one s cu procesor 1.5..dar cat de tare se poate incalzi?..ok am posibilitatea sa achizitionez un htc one s procesor 1.7 la pretul de 1350lei..cumparat pe 31.08.2012..sau un lg optimus 2x nou la pretul de 1150lei de pe un site..si nu ma pot decide..adica normal htc one s este mai bun..dar am vazut ca are dezavantaje..si nu stiu ce sa aleg:)

      (Citează)

    • Pai ti-am zis, alege HTC-ul.

      Se incalzeste cu 10% mai mult, nu e capatul lumii. Optimus 2x e depasit ca tehnologie, pe cand One S va avea si update la 4.1 si e un telefon foarte bun. One S-ul cu procesorul initial ar fi fost si mai bun, asta era ideea.
      Cand zic ca nu recomand One S nu ma refer ca e vreun telefon infect, ci ca mai bine cumperi altceva. Dar daca din motive de bani sau de oferte speciale ai de ales intre One S si altceva, in general One S e mai bun.

        (Citează)

  20. Salut, imi caut de ceva vreme un smartphone pe gustul meu si acum cateva zile l-am gasit, Htc One S, ma bucur ca am gasit detaliile precizate de tine si acum imi caut acest smartphone cu Snapdragon S4. Intrebarea mea ar fi unde pot sa il gasesc si daca il comand de pe internet cum ma pot asigura din timp ca are procesor Snapdragon S4 ?

      (Citează)

  21. imi cer scsuze ca revin cu un alt comentariu.. mi se pare ciudat cum pe anumite siteuri are pretul undeva la 2000 lei iar pe altele 1700 lei. Ar putea sa fiesi alte diferente sau de unde sa apara asa diferenta de bani?

      (Citează)

  22. Am luat eu de la QuickMobile One S-ul si e cel cu procesor S4, deci poti cumpara linistit.

      (Citează)

  23. imi place si One X dar ma deranjeaza ca este mai mare si nu face mare lucru mai presus decat S-ul. O sa ma uit pe QuickMobile.Va multumesc frumos! Cand o sa ajunga acasa o sa scriu daca sunt multumit

      (Citează)

  24. imi place si One X dar ma deranjeaza ca este mai mare si nu face mare lucru mai presus decat S-ul. O sa ma uit pe QuickMobile.Va multumesc frumos! De exemplu l-am gasit pe

    http://www.eurotelefoane.ro/telefoane/281-pret-htc-one-s.aspx

    la pret mai mic si specificatii bune.. ceparere aveti?

      (Citează)

  25. imi place si One X dar e puin cam mare si nu face prea multe mai presusde S, ma uit si pe quickmobile, S-ul l-am gasit pe http://www.eurotelefoane.ro/telefoane/281-pret-htc-one-s.aspx
    la pretul ala, specificatii bune adica procesor de 1.5 si totul e ok la specificatii, ce parere aveti?

      (Citează)

  26. da, au preturi bunicele cei de la eurotelefoane, am cumparat si eu un samsung i9300 galaxy 3 http://www.eurotelefoane.ro/telefoane/242-pret-samsung-i9300-galaxy-s-3-iii-16gb-pebble-blue.aspx , sunt ok, n-am avut probleme

      (Citează)

  27. Eu mi-am cumparat One S-ul de pe cel.ro si pot spune cu certitudine ca este Snapdragon S4(din cate am inteles eu si pe Emag e S4) Z520e asa scrie pe cutie la model.Singura problema este ca nu are suport in limba romana, ci numai in engleza si are unele aplicatii instalate in limba germana(probabil ca e importat de acolo).
    P.S:Din cate stiu eu la Vodafone,Orange si Cosmote este versiunea S3,din pacate daca are suport in limba romana e S3.

      (Citează)

  28. Salutare! Bun si daca eu cumpar telefonul sh fara cutie cum imi pot da seama ce versiune este?:). Am trimis la support la HTC SN sa vad daca imi trimit vre-un raspuns! E frumos, se misca bine la barterie inca nu am apucat sa-mi dau seama si nu e pe mana mea ci doar de butonat 5 min max pe zi! Sper pana miercuri sa-l iau. indiferent de versiune sunt “obligat” sa-l iau mai ales ca e un upgrade la Optimu Black pe 0ron :D

      (Citează)

  29. este un telefon cu procesoru de 1,7 ghz dual core si sint foarte multumit de el

      (Citează)

  30. Imi spuneti va rog si mie..am HTC One S…unde are 16GB ca al meu imi arata doar 9….restul???? pana la 16?? zau de ii gasesc…

      (Citează)

  31. htc one x e codat pe vodafone? pot sa il fac sa mearga pe orange?

      (Citează)

  32. si ultim pret?:)

      (Citează)

  33. restul pana la 16 sunt impartiti asa: 9.9GB disponibili utilizator, 2G aplicatii, si restul pentru sistemul de operare!
    pe mine m-a ajus destul de mult……..500ron :) datorita serviciului ! super telefon, bateria tine ffff bine peste 2 zile….max 3, procul S4 de 1.5, nici o latenta, crash, sacadare sau alte chestii enervante! total aplicatii instalate pe el 85 cu tot cu cele ale lui. updatat la 4.0.4. superb si recomand tuturor. Bafta

      (Citează)

  34. Salut!
    Toate variantele au problema cu , cojirea carcasei?

      (Citează)

  35. Pana la urma este de incredere siteul eurotelefoane.ro ?

      (Citează)

  36. cumpara cu incredere, eu am achitionat un lg optimus 3d. l-am luat nou , sigilat cu garantie si factura. Recomand cu placere

      (Citează)

  37. Salut Iulian,
    Imi poti spune de ce ii recomanzi cu placere?

      (Citează)

  38. Am un One S cumparat cu abonament de la Vodafone de vreo 3 saptamani, si merge impecabil… nu s-a blocat deloc.. etc. Varianta S3, 1.7 ghz. Recunosc, daca m-as fi interesat dinainte sa-l cumpar mai in detaliu legat de procesoare, mi-ar fi placut un S4. Insa si S3-ul e genial.

    Singura chestie care ma sacaie este update-ul de Android… nu stiu frate cum dau astia de la HTC drumul la update-uri, dar telefonul din magazin (cel expus) avea 4.0.4 pe el, al meu are 4.0.3 iar cand ii dau update spune k e ultima versiune, si k altele noi nu sunt inca. Voi ce android aveti pe One S-ul vostru, si ce lot este? (vedeti “Phone identity” codul cu HT…) Eu am HT26… etc probabil cele sub HT 25 au update-ul facut (din cate am observat eu)…

    Ei bine.. astept X(

    Oricum. Il recomand fara retineri.

      (Citează)

  39. eu mi-am cumparat htc one s si nu mi se incalzeste deloc si il butonez in truna si cel pputin tine bateria destul peste 24 ore mai ales ca ma joc mult pe el si castile de la el sunt beatsaudio se aude foarte bine

      (Citează)

  40. si daca cinevrea sa isi vinda castile beatsaudio sa ma anunte

      (Citează)

  41. am cumparat modelul cu 1.7, chiar daca e o greseala majora de marketing consider ca rezultatul e ok

      (Citează)

  42. Popescu Octavian

    05/02/2013 la 9:25 PM

    Eu sincer consider ca acest post a dezorientat foarte multi oameni.Radu ai dreptate Htc one s era un telefon extraordinar cu procesorul de 1,5 dar pot spune ca eu miam cumparat modelul cu procesor de 1,7 si merge exceptional!Bateria nu este prea grozava daca il butonati nonstop dar inafara de asta merge foarte bine.
    Uitati aici siteul de unde lam luat cu un pret foarte bun(atentie este modelul 1,7)
    http://www.tellgsm.ro/prezentare_specificatii/telefoane_mobile/htc/htc_one_s/767?utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link

      (Citează)

  43. In categoria “foaie verde de pe bat, daca n-ai de treaba … fa-ti” se gaseste si Radu care in fuga dupa click-uri pe blog arunca cu putin noroi pe doua versiuni de Smartphone One S (exceptionale de altfel) pentru a dezorienta lumea. Descrie si noua testul tau ca sa afirmi incalzirea cu 10% mai mult (varianta cu declaratia unui oficial HTC s-o agati de cui). Inca ceva: atunci cand faci un review se presupune ca ai tinut in mana AMBELE telefoane si faci niste teste aplicate in aceleasi conditii.

    Cand iti dai cu parerea din/prin copy-paste …ce sa mai zic … nu e profi` pe scurt.

    Am scris aceste randuri pentru ca sunt stupefiat de cate persoane mi-au spus de “recomandarea” ta legat de One S.

    Stiu ca vei sterge acest post, dar poate ramai cu ceva la “mansarda”.

      (Citează)

    • Se vede ca nu citești blogul. De ce as șterge comentariul?

      Sa știi ca le-am ținut pe amândouă în mână. Încălzirea este subiectivă, iar cineva de la HTC chiar a declarat chiar ceva cuantizabil despre asta, dar nu mai țin minte de atunci.

      One S rămâne un telefon foarte bun, dar când fac review-ul pe un model bun și apoi la vânzare se aduce unul mai puțin eficient, e normal să atrag atenția asupra problemei. Nu știu dacă ai avut varianta inițială, dar era excelentă și îmi pare rău că n-au fost în stare sa o producă. Se pare ca și pieței i-a părut la fel, HTC înregistrând cele mai mici profituri din istorie.

        (Citează)

  44. Koby vorbesti prostii. Eu din prima clipa cand am vazut telefonul pe net mi l-am dorit, iar cand am vazut cat de ieftin era la Orange am fost pe punctul de a-l cumpara. Noroc ca am dat de acest post care sa imi deschida ochii, iar in final am cumparat versiunea cu procesor de 1.5 :)

      (Citează)

  45. Eu am achizitionat un One S cu procesor de 1.7 de la vodafone,nestiind la vremea respectiva problemele legate de procesor.Pe cutia telefonului nu scrie Z520e sau Z560e.Intrebarea mea este,daca l-as trimite inapoi ar fii ceva sanse sa il schimbe cu unul de 1.5?Rau nu e nici cu procesorul asta,dar daca era de 1.5 era de 10 ori mai bine.:)

      (Citează)

  46. nu stiu de ce dar din cand in cand HTC one S-ul meu autodeclanseaza butonul Home.Se intampla numai atunci cand scade semnalul.Va rog ajutati-ma!!!

      (Citează)

  47. Salut

    Chris , tu de unde ti`ai procurat telefonul cu acel procesor de 1.5 GHz
    Eu stau in bucuresti si as vrea sa imi cumpar unu , am observat ca pe majoritatea site`urilor nu mentioneaza in totdeauna micile imperfectiuni …. iar daca intrebi la magazin aceste detalii esti luat si dus cu vorba ceeea ce nu suport acest lucru.De aceea as vrea sa stiu mai exact de unde l`ai luat.
    Stima

      (Citează)

  48. Salut, eu am luat telefonul de la quickmobile. Ideea e că fiecare din cele 2 variante are un cod (care e trecut pe cutie) deci nu te poate duce nimeni cu zaharelul atâta timp cât ştii si le spui exact ce vrei. În altă ordine de idei telefonul meu, deşi m-am străduit din răsputeri sa nu fie branduit, am nimerit tot unul branduit (deşi sus pe ecran scrie tot htc, el este branduit pe t mobile). Nu e un lucru care sa mă deranjeze în mod deosebit – poate doar faptul că update-urile de soft vin mai greu. Sper că ţi-am fost de folos, dacă mai ai întrebări nu ezita.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus