un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Whisky-uri noi și alte produse interesate din magazine – iulie 2015

22 Jul 2015  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Am strâns fotografii cu diverse produse văzute prin magazine.

Ballantine’s Brasil este un whisky cu aromă de lămâie verde. Este acum o modă să aduci pe piață băuturi fresh, potrivite pentru cocktailuri și distracție (și femei), iar aceasta este încercarea lor. Mă așteptam inițial să aibă cine știe ce arome dubioase prin el, dar nu este cazul: este un whisky normal, maturat în butoaie de stejar în care au fost adăugate și coji de lămâi verzi.  L-am văzut în Carrefour pe 20 iunie, deși oficial furnizorul spunea că apare abia în august pe piață.

ballantines_lime_1

Oreo – vreo 5 arome noi. Avem acolo Double Delight cu unt de arahide și ciocolată, cremă de căpșuni, cocos, înghețată de afine (nu-i ceva înghețat, așa e numele) și un clasic Chocolate Cream. Se găsesc în Carrefour, aduse din niște țări asiatice.

oreo_noi_2oreo_noi_1

Berea Oxford Gold mi s-a părut foarte bună, cu un gust excelent. Am luat-o din Auchan, când a fost târgul de bere. Mi-ar plăcea să o mai găsesc la vânzare pe undeva.
oxford_gold

Jack Daniel’s Tennessee Honey a apărut de câteva luni la raft. Este un whisky din gama “Honey” (toți producătorii americani au câte unul, după cum v-am mai arătat) și care încearcă, probabil, să diversifice tipul clienților de whisky atrăgându-i și pe cei ce nu preferă o aromă și o tărie care-ți paralizează gâtul. Am băut, mi-a plăcut, e mai puțin dulce decât mă așteptam. A băut și Matilda, i s-a părut neașteptat de bun, ei neplăcându-i whisky-ul în general. Văzut în cam toate hipermarketurile.
jack_daniels_tennessee_honey

Cidru Old Mout – seamănă cu Strongbow ca aromă și textură, nu cu cidrurile franțuzești. Am luat două sticle din Mega Image și o a treia din Auchan, mi-au plăcut, mi-a plăcut și ambalajul vesel și glumeț, dar tot băuturi de femei rămân. Costă cam 6,5 lei sticla.

Suc de mere Frupt – extraordinar de bun, cu siguranță voi mai lua. L-am luat din Carrefour, conține doar suc de mere, este din cel tulbure și e perfect la gust. 9 lei sticla, uneori se găsește la frigidere lângă lapte, nu la raionul de sucuri.
frupt_suc_de_mere

Gogoși noi la Mega Image – una este cu fistic pe deasupra și cremă de migdale în interior, alta cu nuci pecan deasupra și ciocolată în interior. Cam scumpe la 3,5 lei.

Aripioare Piri Piri la KFC – am întrebat ce sunt și mi s-a spus că sunt aripioare mai puțin picante, dar condimentate diferit, cu aromă mult mai puternică. Nu mi-au plăcut deloc, mi s-a părut că au aromă de chiftele (sau piftele sau pârjoale, în funcție de zona în care vă aflați). Nu știu dacă se pot lua separa, erau disponibile doar ca Snack Box.
kfc_hot_wings_piri_piri

Troller cu pisică – văzut în Auchan. Dacă n-aș avea deja două trollere mari, pe acesta l-aș lua!
troller_pisica

Vin Purcari Sauvignon 2012 – unul dintre cele mai bune vinuri albe de pe piața noastră, dar tot mai greu de găsit. Șmecheria este următoare: pe sticla din stânga scrie 2012 și mai jos “vin matur alb sec”, adică a stat și în butoaie o vreme, ceea ce-i dă o aromă mai complexă. Pe sticla din dreapta, aparent tot Sauvignon, scrie 2014 (și sunt și din 2013), dar nu a mai stat la maturat în butoaie.

Vinul acesta maturat se găsește foarte greu. De multe ori este pus la grămadă cu alte Purcari Sauvignon din alți ani, că am cumpărat odată 2012 maturat la preț de 2014, dar îl văd tot mai rar prin magazine. Am luat recent ultima sticlă din Mega Image Concept Store Piață Sudului, costă vreo 30 de lei. Carrefour l-a avut cândva la 27 lei preț special.
purcari_sauvignon

Vreau să vă reamintesc că în Auchan puteți găsi Dr Pepper, Coca-Cola Cherry și Vanilla la sticlă de 1,5 sau 2 litri. Pentru băutorii serioși…
dr_pepper_cola_vanilla_cherry_auchan

Am băut la Beer O’Clock, în Centrul Vechi, berea afumată de mai jos. Nu știu să o pronunț, dar nu sunt multe beri afumate în meniu, iar aceasta este cea mai bună. Am băut-o și în Nuremberg, unde mi-a plăcut pentru aroma ei de bacon. Incercați-o o dată.
bere_afumata

    11 comentarii

  1. Oxford Gold o gasesti permanent la QuickDeli intersectia Tunari cu Eminescu, o au de cel putin 3 ani. Fa-le o vizita, o sa iti placa nonstopul, la un moment dat aveau multe beri de la Fullers si alte trasnai dulci.

      (Citează)

  2. La Lidl au ceva produse englezesti, ginuri si cidruri, ar putea fi interesante.

      (Citează)

  3. Salut! O curiozitate legata de sticla de Frupt. Eu am luat-o tot din Carrefour la 8,99 lei, (chiar m-am gandit de 2 ori inainte sa dau 9 lei pe o sticla de suc). Sigur ai gasit-o la 4 lei?

      (Citează)

    • Nu, scuze, 9 lei. Tocmai am mai luat și eu două, mere și portocale, Carrefour. Am văzut că le țin la frigider, lângă lapte, nu la raionul de sucuri.

        (Citează)

  4. Oreo din ala se gaseste si in Amsterdam. Eu le-am vazut anul asta prin februarie.

      (Citează)

  5. nwradu:
    O să trec și pe la Lidl, dar cidrurile cred că sunt tot stilul strongbow.

    Strongbow-ul de la noi nu are legatura cu cel din UK, daca ajungi in Londra poti sa testezi :) Al nostru e mult mai dulce…

      (Citează)

    • “Al nostru” e o porcarie plina de zaharuri si chimicale.Old Mout e produs de aceeasi companie.Iar alea nu sunt whisk(e)y-uri, ci bauturi alcoolice.

        (Citează)

  6. In Franta am baut o bere foarte buna: Skoll Tuborg Vodka & Citrus – inca nu am vazut-o in supermarketul din Romania
    http://www.carlsberggroup.com/brands/Pages/SkollTuborg.aspx

      (Citează)

  7.   (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus