un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Madame Lucie și povestea unei găuri în afacere

10 Oct 2014  ·

GÂNDURI  ·

26 comentarii

Acum ceva vreme s-a închis magazinul de macarons Madame Lucie din Centrul Vechi. OK, m-am gândit, poate nu-i locul potrivit, că acolo nu mergi după fursecuri, ci după băutură, femei și shaorma în noapte.

Un articol din Business Magazin are mai multe detalii. Cel care a dezvoltat lanțul Madame Lucie a lăsat un angajat să se ocupe de lanțul de magazine, iar el a călătorit prin lume să dezvolte afacerea. La întoarcere a găsit două magazine închise pentru neplata chiriei, iar fostul său manager îi furase rețetele și a deschis magazin propriu de macarons.

Acum ce să zic? Dacă lași pe cineva la cârma afacerii, îi dai drept de semnătură și tu bați lumea în lung și în lat fără să-ți mai pese deloc de ce se întâmplă acasă, probabil că o meriți. Citiți totul aici.

Madame Lucie face macaron-uri foarte bune, deși așa erau când costau 4 lei. La 5 lei, se apropie ca preț de cei 6 lei de la Chocolat, care sunt la fel de aromate. De Laduree nu ne atingem decât la ocazii speciale, că sunt 9-11 lei bucata.

macarons_madame_lucie_2

    26 comentarii

  1. e veche stirea

      (Citează)

  2. Uite de aia nu putem avea lucruri frumoase, ca e veche povestea…

      (Citează)

  3. chestia de mai sus nu e nici poveste, nici lucru frumos

      (Citează)

  4. Ladurée in Bucuresti? Misto.
    9 lei bucata pt Ladurée e ok, e cam ca pretul din Franta.
    intrebarea e unde le fac, daca vin din Franta pretul e chiar bun, doar sper sa fie proaspete.

      (Citează)

  5. Cum se numește businessul concurent?

      (Citează)

  6. “La macharonu ciordit”

      (Citează)

  7. daca iphone-ul ar fi un desert asta ar fi. ceva mai fara gust si cu un pret ce nu este justificat nicicun, nicaieri n-am mai intalnit.

    oh, stai, ba da, in magazinele de incaltaminte pentru femei.

      (Citează)

  8. Lumea chiar plateste pt. macaroanele alea bleu/verzi?

      (Citează)

  9. Preturile la madame lucie mi se par exagerate. Sunt si in iasi in Palas Mall, dar absolut niciodata nu am vazut pe nimeni oprit la chiosculetul lor. Si merg destul de des pe-acolo. Cum sa vanda daca la 20 metri de ei e o cofetarie care are macarons cam dublu la marime si la 3 lei (la madame lucie e 5 lei). La fel, cum sa vanda inghetata la cupa cu 5 lei, cand peste tot la gelaterii sau betty ice e 3 lei. Ar putea umbla la preturi si sa faca profit prin rulaj (ar fi mult mai castigati). Iar cand e vb de un eveniment (nunta, botez) sunt solutii mult mai avantajoase la kilogram

      (Citează)

    • @Florin Helici: din experiența mea de macaronar, cele ieftine nu fac aluatul așa cum trebuie, aproape ca o bezea, ci iese gumos ca o pricomigdală sau un cookie normal. Am descoperit aici cât de greu se fac și ce ușor le poți strica https://www.nwradu.ro/2013/07/macarons-facute-manual-zexe/

      Sigur, și mie mi-ar plăcea să coste puțin. 5 lei este mult pentru un fursec, dar ziceam că, dintre alea bune, la Madame Lucie era un raport preț-calitate corect, mai ales când costau 4 lei.

        (Citează)

  10. @Florin Helici, ai adus Betty Ice în discuţie?!?!?!?!?

    Bine că n-ai zis Aloma…

    @Stefan, da, Laduree aduc macaronurile din Franţa din câte am auzit. Şi sunt foarte foarte bune, dar sunt ceva mai scumpe decât Madame Lucie.

    @Ionuţ, dacă ţie ţi se par fără gust, e problema ta. Nu prea văd legătura cu preţul, dar poate eşti vreun zgârcit, whatever…

      (Citează)

    • @Roxana: “ceva mai scumpe”? La 9 lei, sunt practic duble la preț.

      În Bruxelles, patria dulciurilor, poți găsi macarons foarte bune cu 1-1,5 euro bucata, în centru la lux, iar 2 euro am văzut doar la nu știu ce cofetărie de mega-lux unde tipul care făcea macarons era multi-premiat și lăudat în multe cărți.

        (Citează)

  11. Ia luati de cititi “Ciocoii vechi si noi” si vedeti ca e la fel, doar inlocuiti mosia cu firma.

      (Citează)

  12. @Florin Helici merită să-ți revezi un pic scara valorilor. Umblatul după prețul mic nu e deloc benefic și absolut niciodată nu beneficiezi de calitate. Betty nu e înghețată e doar ceva “rece”; îți recomand ca măcar o dată în viată să guști o înghețată italiană adevărată.

    Cu macarons e la fel.

      (Citează)

  13. “Betty nu e înghețată e doar ceva “rece””

    Ha ha, ce gusturi nobile au inceput să aibă românii crescuti cu furculision …

      (Citează)

  14. Florin Helici

    11/10/2014 la 1:56 PM

    @Ariel, chiar am incercat in iasi “Moo Gelato”, inghetata traditionala italiana cica. O porcarie, exact apa inghetata. Da, prefer betty in fata amicii, aloma si altii. Stiu si de nirvana si alte chestii mai scumpe, nu am mancat doar betty. Doar ca din gama asta de pret (inghetata la cupa) mi se pare cea mai ok. Si nu, nu umblu strict dupa pretul mic, ci incerc sa cantaresc ceea ce primesc pt ceea ce platesc. Stii tu, raportul pret/calitate. Nu intotdeauna ceva mai scump e neaparat mai bun.

      (Citează)

  15. Wtf bety ice e gunoi inghetat. Ce naiba ma , chiar nu ati gustat si voi o Aloma , o Obsession, o Italianisimo? nu mai zic de Magnum sau Nirvana. Si toate astea le gasesti in orice supermarket, nu sunt chestii super sofisticate.
    pana si Kclasic, marca proprie Kaufland are inghetata peste bety ice.

      (Citează)

  16. dintre-noutati.blogspot.com

    11/10/2014 la 8:02 PM

    Vai dar ce scumpe sunt! Găsiți la Carrefour mai ieftine (la kg), dar și la cofetăria Kaufland din Brașov (vreo 2 lei bucata).

      (Citează)

  17. Am incercat Siviero si e o chestie foarte ,foarte dulce.K-clasic mi se pare mult mai buna si are si un raport pret calitate in regula.

      (Citează)

  18. Treceti pestre prejudecatile legate du culoare si incercati macar pe cele cu ciocolata si banana sau fistic. Legat de pret,da, sunt scumpe ca naiba pentru piata din Romania ( raportandu-ne la pret/cantitate ) dar sunt peste imitatiile jalnice de la supermarketuri sau cofetariile de duzina, ba chiar le apreciez calitativ fiind peste cele de la Paul.

      (Citează)

  19. Eu am incercat macarons de la mama lor de acasa de la Paris de la Madame du chocolat si au alt gust fata de cele din Cora, Carrefour. Brandul este si in Bucuresti, acum nu stiu daca si reteta au adus-o identica.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus