un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

F64 a anunțat noi servicii pentru clienți

11 Oct 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

F64 a împlinit 13 ani de activitatea pe piața foto din România și această vârstă îi găsește ca fiind cel mai mare magazin foto-video din Europa de Sud-Est, dar pe o piață ce evoluează imprevizibil. Compactele nu se mai vând, înlocuite de smartphone-urile pe care le avem deja în buzunar, în gama DSLR n-au mai apărut mari inovații, mirrorless-urile prind greu teren.

În acest context, F64 diversifică și îmbunătățește serviciile oferite:

  • perioada de retur crește la 30 de zile (legea cere 14), ceea ce, zic eu, ar trebui să crească încrederea celor din provincie și nu numai în a comanda online, știind că pot apoi returna ceea ce nu li se potrivește.
  • service pick-up and return, adică îți iau ei de acasă produsul defect și ți-l aduc reparat.
  • chat online non-stop pe site, cu cineva din call center. Chestia asta mi s-a părut “prea mult” la o primă vedere, dar mi-am adus aminte apoi de ceva aflat la Webstock, un studiu care spune că dacă răspunzi în 5 minute la întrebările unui posibil client interesat de marfa ta, rata de conversie crește de vreo 20 de ori.
  • procesarea comenzilor online se face până la ora 18:30, adică până la acea oră curierul lor preia marfa și o livrează a doua zi. Asta e o chestie deja normală în comerțul online bucureștean pentru magazinele mari.
  • deschiderea coletului la livrare înainte de plată, o altă chestie deja uzuală.

Tot acum F64 a lansat online și serviciul de imprimare de fotografii. Îl găsiți la print.f64.ro și vă oferă posibilitatea de a uploada fotografii pe care apoi le găsiți acasă printate, la – zic ei – cea mai bună calitate de pe piață atunci când e vorba de culori, hârtie și durabilitate. Așa o fi.

Anul acesta sărbătorim și 175 de ani de fotografie.

    7 comentarii

  1. Mie mi se pare o eroare destul de mare ca la noua secțiune de “print foto” să nu afișeze prețurile înainte. Nu sunt deloc o persoană care umblă după prețul cel mai mic însă nu aș începe nici un proces de upload fotografiile mele pe serverul lor, fără ca măcar să fie specificate condițiile de confidențialitate și prețurile unitare.

      (Citează)

  2. Andreas Scotch

    11/10/2014 la 1:29 PM

    Yup,faza cu printare sucks,e prea banal si nu te atrage cu nimic,sa ascunzi pretul sucks…cand tocmai cu pretul ar trebui sa ne faca sa dam “click”:)
    Ma rog..rumaniche!

      (Citează)

  3. Asa cum s-a mentionat si-n comentariile dinainte, incerc sa aflu pretul imprimarii unei poze 10×15 pe hartie mata si surpriza, mesajul primit este “Nu se poate printa pe hartie de tip ‘Hartie foto Mata’ la dimensiune 10×15. Va rugam alegeti alta dimensiune sau tip de hartie.”.

    Si astfel revin in studioul foto Kodak care poate imprima 10×15 pe hartie mata, este foarte simplu.

      (Citează)

  4. Apropo de raspunsul unui client in primele 5 minute. Ieri (sambata) asteptam un colet pe care-l doream foarte mult. Se face ora 12, se face ora 13 si deja ma panicam ca-mi vine luni. Intru pe site-ul Cargus si incerc sa gasesc un nr de contact pentru Galati…..pauza numar dedicat pt Galati. Sun la numarul de call center pentru provincie imi pun telefon pe speaker si imi vad de treaba mea. Dupa 10 min ma gandesc eu sa deschid si chatul lor de pe site. Astept astept si de abia dupa 28 de minute mi-a raspuns cineva la call center. I-am povestit mi-a zis ca este la colegul din Galati si ca imi va fi livrat in circa 40 de minute. Chatul chiar si dupa 28 de min + 5 minute convorbirea nu a dat nici un semn de raspuns.
    Mai au mult pana la cele 5 minute…..

      (Citează)

  5. Adica au ajuns sa ofere si ei ceea ce da eMAG de cativa ani.

      (Citează)

  6. Multumim pentru feedbackul util!

    Lucram de zor la renuntarea “Beta” din logo-ul F64 printing :)

    @Gaelex – si noi si alte magazine online oferim in continuare solutiile Cewe. Doar ca print.f64.ro este un serviciu dezvoltat de noi, care ofera fotografii la o calitate superioara.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus