un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

GoPro Hero 4 vine cu un clip video uimitor

6 Oct 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Probabil că știți deja ce aduc nou camerele GoPro Hero 4 ce se lansează oficial astăzi pe piață: filmare Ultra HD la 30 FPS pe Black și ecran color tactil pe Silver, sunet mai bun, conectivitate Bluetooth pe lângă WiFi și alte câteva îmbunătățiri pentru filmare pe timp de noapte.

Dincolo de asta, eu i-am admirat mereu pentru modul în care își prezintă produsele. Uitați-vă la clipul de mai jos; la final îmi vine să spun clasicul “shut up and take my money!”. Are inclusiv versiune Ultra HD, dacă vă ține calculatorul și Flash-ul.

Dacă știe cineva ce concert este acela, să-mi spună și mie.

Camerele Black aduc mult mai multe noutăți decât ce am scris mai sus:

 • lăsând la o parte Ultra HD-ul, pot înregistra 1080p la 120 FPS
 • poți marca anumite momente din înregistrare pentru a le găsi rapid mai târziu
 • moduri speciale pentru noapte, inclusiv timelapse cu timpi lungi de expunere
 • ProTune cu mai multe opțiuni, că s-au prins și ei că GoPro-urile sunt folosite inclusiv în cinematografie

Cele Silver au mai puține funcții, dar ecranul color tactil cred că le plasează spre zona celor care vor o cameră ușor de configurat și folosit, fără mari pretenții pentru formate și rata de cadre.

Există și un model de trei ori mai ieftin, numit Hero simplu, care pare un fel de Hero 3 MULT mai ieftin. Oferă 1080p/30fps sau 720p/60fps pe filmare și 5 Mpx pe fotografiere; s-ar putea să nu includă timelapse, dar la un preț de pornire de 125 euro, cui îi pasă? Practic acest model este o palmă dată celor ce-au cumpărat recent camerele Hero 3 și 3+.

Vestea proastă? Alimentarea este acum pe microUSB, iar bateriile sunt alt model. Bateriile sunt alt model, alimentarea rămâne tot miniUSB, pe site-ul oficial au apărut toate specificațiile. Măcar carcasele par a fi compatibile.
gopro_hero_4_alimentare
baterie_gopro_hero_4

F64 le-a listat deja: Hero la 599 lei, Silver și Black sunt mult mai scumpe.

Apropo, au lansat și Fetch, un accesoriu ham pentru câini, ca să pui acum GoPro și pe ei.
fetch_gopro

  10 comentarii

 1. E din Tomorrowland 2014. In pagina clipului sunt info cu toate secventele folosite in reclama:

  MUSIC “Run Boy Run” performed by Woodkid
  FEATURED CHARACTERS:
  TOMORROWLAND (Boom, Belgium)
  LAVA LAKE (Ambrym Island, Vanuatu)
  ICEBERG CLIMB (Ilulissat, Greenland)
  WILD MUSTANGS (Wells, Nevada)
  JAPAN STREETS (Tokyo, Japan)
  ORCA RESCUE (Whangarei, New Zealand)

    (Citează)

 2. Steve Aoki la Tomorrowland.

    (Citează)

 3. nu ma tine sa-l vad UHD :P Dar … 1080 e suficient.

  Ce tare ca au filmat intr-o fericire la Tomorrowland :)

    (Citează)

 4. Din cate vad eu incarcarea se face tot prin mini USB.

    (Citează)

 5. Hero are timelapse, sau cel putin asa scrie pe f64:
  • Video: 1080p30 / 960p30 / 720p60 fps
  • Foto: 5Mpx @ 5 fps
  • Subacvatic pana la 40m
  • SuperView
  • Functie Auto Low Light
  • Functie QuikCapture
  • Obiectiv ultra-wide
  • Functie Timelapse
  • Slot microSD max.32GB (clasa 10 sau UHS-1)
  • Microfon incorporat

  Daca pana acum nu stiam ce camera sa iau pentru masina+bicicleta, acum stiu ce cadou vreau de craciun.

    (Citează)

 6. 1440 – cpu- 70%
  2160 – cpu la 100% dar deruleaza normal si fac si alt-taburi pe unde mai am nevoie :D (lag-ul venea de la wi-fi-ul nenorocit :D )

    (Citează)

 7. Pe de o parte, e de rau.

  Noul Hero cel mai eftin are specificatii mai slabe ca cel mai slab GoPro Hero din generatia anterioara. Si diferenta fata de celelalte 2 din gama actuala a crescut enorm[atat ca specificatii cat si ca pret. ]

  Pe de alta parte, e de bine.
  Cred ca nu exista camera mai buna ca gopro-ul nou la banii ei care sa fie si subacvatica :D Sau care sa filmeze in trafic destul de bine si sa fie si action-cam :)

    (Citează)

 8. E foarte interesant clipul. Lumea se muta pe internet, iar o promovare online ca la carte iti va creste vanzarile considerabil, iar daca iti alegi si angajatii potriviti, te vei bucura de cat timp liber vei dori. Trebuie doar sa te lasi gasit si sa apelezi la profesionisti. Nu poti fi lider, daca nu esti cel mai bun, si nu poti fi cel mai bun, daca nu colaborezi cu cei mai buni. Si cel mai important, dupa ce devii lider, este sa te mentii pe pozitie.

    (Citează)

 9. Este o camera geniala. La dimensiunile care le are si la ce imagini scoate este cea mai tare camera din lume. A ajuns is la noi in romania se poate achizitiona de aici: http://govideo.ro/7-gopro

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus