blog demisec cu note fine de tehnologie

Urmăriți-mă pe Instagram și pe YouTube!

Inițiază-ți copiii în programare la Supercoders

6 Oct 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

logo_supercodersCând eram eu mic era considerat un semn de inteligență dacă știai să citești și să scrii pe litere înainte de a intra în clasa 1. Copiii din zilele noastre știu să butoneze tablete și să instaleze aplicații și să învârtă aparate foto încă de la 4 ani.

Mai mult, am văzut în România copii care scriau programe și asamblau roboți sau alte dispozitive la vârsta la care nici măcar școlile nu încep astfel de lecții. Genul acesta de cunoștințe țin de “alfabetizarea digitală” și sunt sprijinite chiar de Comisia Europeană prin inițiativa EU Code Week, ce are loc în perioada 11-17 octombrie în toată Europa.

În România Orange, cu sprijinul Simplon, va organiza cursuri de pregătire în programare pentru copii. Este un atelier despre bazele progamării și ar fi ideal pentru copiii cu vârste între 10 și 13 ani. Concomitent au loc astfel de cursuri și în Franța, Polonia și Spania, inclusiv se va face o transmisiune live între locații.

La acest curs se va folosi platforma Scratch, dezvoltată chiar de către universitatea MIT și gândită special pentru copii, unde aceștia pot intra un pic în lumea programării și a gândirii logice pentru a rezolva probleme, totul într-un mod evident adaptat vârstei lor, pentru a face procesul de învățare plăcut și intuitiv.

N-am copii, dar dacă aș avea i-aș duce cu siguranță acolo. Poate că la anul vor organiza și cursuri pentru bloggeri maturi care vor să învețe tainele Premiere-ului sau mai multe despre rețele de comunicații :P

Mai exact, training-ul ținut de Orange pentru România are loc pe 11 octombrie și pentru înscriere părinții sunt rugați să trimită un email la adresa csr [at] orange.ro. Mai sunt vreo 10 locuri – mi s-a spus – , este pe sistemul primul venit, primul servit! Ședința va avea loc la Impact HUB din strada Halelor nr. 5, București (practic la Unirii, lângă Hanul lui Manuc), între orele 11 și 15.

Dacă nu aveți copii, arătați articolul celor care au, poate sunt interesați.

impact_hub_1impact_hub_2

  4 comentarii

 1. m-am jucat si eu acum cateva luni cu Scratch si m-a impresiont placut. Chiar daca sunt programator, cred ca mi-ar fi greu sa transfer informatia unui copil in asa fel incat sa ma fac inteles. Ceea ce mi se pare genial la aceasta platforma este ca se poate vedea rezulatul muncii tale instant, la fiecare pas.

    (Citează)

 2. Salut Radu. Cred ca adresa de email este csr [at] orange.ro. La .com serverul francetelecom raspunde:
  “The error that the other server returned was:
  550 5.1.1 : Recipient address rejected: User unknown”

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus