un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Lucrările pe Calea Victoriei avansează

25 Jun 2014  ·

TURISM  ·

15 comentarii

Până acum lucrările la Calea Victoriei arată foarte bine. Nu doar ca au lărgit trotuarele în zona de nord, pe la palatul Cantacuzino și casa Vernescu, dar și în zona centrală lucrurile încep să arate foarte bine.

Uitați ce trotuar larg se pregătește la hotelul Continental și apoi vizavi de Teatrul Odeon, unde anterior trebuia să mergi în șir indian din cauza trotuarului îngust și a autovehiculelor parcate pe trotuar, care acum vor dispărea după montarea unor stâlpi masivi de granit.

calea_victoriei_refacuta_1calea_victoriei_refacuta_2

Poate că toate aceste modificări vor revitaliza un pic bulevardul. Calea Victoriei este o zonă superbă pentru o plimbare pe jos și pentru noi și pentru turiști, dar anterior modificărilor trotuarele erau mici și după câteva minute te săturai de praful și poluarea generată de mașini. Reducerea traficului prin micșorarea numărului de benzi poate că va mări numărul pietonilor și succesul magazinelor din zonă, în acest moment aproape jumătate din spațiile comerciale fiind neocupate. Ar fi timpul să aibă și Bucureștiul un bulevard frumos.

Da, conduc des pe acolo. În continuare nu-mi pasă că se va circula mai greu cu mașina, prefer trotuare late.

    15 comentarii

  1. @Gogonel22: Bravo, ne trimiti filmul, ok?

    Trotuarele chiar erau inguste in unele locuri, e o treaba buna.

      (Citează)

  2. Stati linistiti, au latit trotuarele pentru terase, vom face slalom printre mese si scaune.

      (Citează)

  3. Langa Casa Vernescu s-a montat un panou fix langa stalpul minute, treabă ca la români, acum nu pot trece 2 oameni unul langa altul.

    Mi se pare ciudat ca in unele zone au largit foarte mult trotuarul, sunt locuri unde ar fi putut amenaja cateva locuri de parcare.

      (Citează)

    • @marius: au făcut din loc în loc câte o mică alveolă de parcare. Aia ar trebui să fie pentru aprovizionare, în practică va fi pentru X5-ul patronului de terasă.

        (Citează)

  4. Are rost aceasta investitie, acum cand se pune accentul pe shopping-ul in mall?!

      (Citează)

    • @Redefine: are rost, magazinele ar fi doar un efect secundar. Zona este foarte frumoasă pentru plimbare și foarte vizitată de turiști.

        (Citează)

  5. Dora Vulpescu

    25/06/2014 la 4:39 PM

    Unde au terminat cu pavajul, au inceput sa decupeze (probabil pentru copacei). Nu zic ca intentia e rea… Chiar era foarte mult “desert” si este nevoie de vegetatie (pusa cu cap), dar mi se pare o metoda dubioasa de lucru: Pui pavaj, iar apoi il spagi. Pe fiecare gaura se distruge un metru patrat de pavaj.

      (Citează)

  6. Dora Vulpescu

    25/06/2014 la 4:45 PM

    @marius: Parcarile n-au ce cauta la suprafata in zona centrala. In toate orasele civilizate, parcarile sunt in subteran sau in cladiri speciale.

      (Citează)

  7. Radu, la cat de circulata este zona, tu chiar ai recomanda o plimbare?
    Eventual si cu copiii mici?
    Gaze de esapament, noxe, poluare fonica…..

    Inteleg pe vremuri cand se plimbau saretele, dar astazi….

      (Citează)

    • @Redefine: eu mă plimb des, în weekend nu este așa de rău, iar ideea îngustării bulevardului este că o parte din trafic va fi preluat de Buzești.

        (Citează)

  8. daca ingusteaza si in zona hotelului Radisson inseamna ca sunt cei mai mari dobitoci..ptr ca acolo si trotuarul este lat si soseaua e ok..plus ca in fata hotelului e nevoie de o banda de parcare ptr masinile care vin dupa clienti cazati in hotel

      (Citează)

  9. Lucrez in zona intersectiei cu Grigore Alexandrescu. Lucrarile de refacere in zona au inceput prin februarie , si nici acum (sfarsit de iunie) nu s-a terminat pavarea trotuarului de acolo. Prin fata pe la Regia Sarii nu se poate merge, si in seara asta am vazut ca spargeau trotuarul. Ma intreb cand termina in ritmul asta, ca termenul parca era august.

    Nu-i vorba, arata frumos segmentele de trotuar terminate, dar ma intreb de ce le ia atata ca sa termine segmentul ala si sa se mute de-acolo.

      (Citează)

  10. Ideea in sine este buna, implementarea in continuare este facuta romaneste, Oprescu-style. Buzesti nu este cu adevarat o alternativa daca ai treaba in zona Universitate de exemplu. Asa ca traficul pe Calea Victoriei nu va scadea ca numar de masini, ci doar ca durata, nervi, zgomot, poluare, ambuteiaje.
    Si imi place ca de la Piata Victoriei pana pe la Muzeul Enescu se circula de multe pe o singura banda de multe ori, ca sunt masini lasate pe avarii, ba la banca, ba la baruletele alea boeme, ba la ce-o mai fi pe acolo. Lovely. Dar avem trotuare si magazine…

      (Citează)

  11. Foarte misto decizia de reducere a benzilor de circulatie, mai ales ca zona e predispusa la http://fiip.ro/2013/08/03/schimbarea-aiurea-a-benzilor-de-circulatie/ de catre ilustrii nostri soferi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus