un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

SkyLounge, un bar la înălțime ce trebuie vizitat în Amsterdam

25 Jun 2014  ·

TURISM  ·

2 comentarii

Chiar lângă Gara Centrală din Amsterdam și vizibil din orice punct al acelei mari piețe se găsește hotelul DoubleTree by Hilton (Google Maps). La ultimul etaj, deschis tuturor, se găsește barul SkyLounge, care oferă o priveliște excelentă asupra întregului centru al orașului.

amsterdam_skylounge_hilton_bar_01

amsterdam_skylounge_hilton_bar_03

amsterdam_skylounge_hilton_bar_11

@tsbogdan ne-a dus acolo (el locuiește de mai mulți ani în Amsterdam) și îi mulțumesc pentru asta. SkyLounge s-a dovedit un loc ce n-ar trebui ratat de turiștii ce vizitează Amsterdam-ul, chiar dacă preturile sunt un pic mai mari acolo decât la nivelul străzii.

Orașul n-are multe clădiri înalte, așa că acest bar, care are și o terasă măricică în aer liber, stă la aceeași înălțime cu turla catedralei și peste celelalte clădiri din zonă, fie că privești spre centru sau spre zona de nord, dincolo de apă. Vă recomand să mergeți acolo așa cum am făcut-o și noi, înainte de apus, pentru a vedea orașul și pe ziuă și pe seară, cum s-ar spune.

Prețurile: cocktailuri între 12,50 și până la 15,50 euro pentru unul maturat 3 săptămâni în butoi înainte de servire, ceea ce nu găsești peste tot. V-am spus cu altă ocazie că asta e noua modă în baruri, cocktailuri maturate pentru un timp în butoaie ce-au ținut anterior diverse alte băuturi. Sucurile costă 4,25 euro, Heineken la 0,5 litri este 8 euro, ceea ce nu este mult pentru așa loc și priveliște, că-n restul orașului dai 6 euro pe ea.

Se intră prin hotel, luați liftul până la ultimul etaj. Așteptați-vă la o servire lentă. Noi n-am avut probleme, ne-a fost adusă destul de rapid comanda, dar aproape toate review-urile se plâng chiar și de zeci de minute întârziere. Dacă vi se întâmplă, fiți “zen”, probabil sunteți acolo ca să vă relaxați.

Eu am băut un Oakley Maple, unul dintre cele două cocktailuri maturate, care conține Elijah Craig (un bourbon de 12 ani prezentat pe wikipedia ca fiind “super-premium”), Havana Club, Grand Marnier, sirop de arțar și bitter Angostura, o băutură fabricată în Trinidad. A fost bun, dar nu poate fi descris în mai multe cuvinte.

Cocktailurile Tiki arată ca mai jos, sunt spectaculoase ca aspect.

    2 comentarii

  1. Ma bucur ca vi-a placut, am vazut ca era primul si in articolul cu topul destinatiilor… As mai adauga inca un sfat: NU mancati acolo, e scump si mancarea e proasta. Mancare foarte buna, la preturi mai mici, gasiti la 200 de m. de bar, in La Place. http://www.yelp.com/biz/la-place-openbare-bibliotheek-amsterdam. E tot la inaltime si privelistea e aproape la fel de frumoasa.

      (Citează)

  2. Multumesc de ponturi, vizitez Amsterdam-ul la sf lui iulie

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus