un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cafea din mașină

13 Jan 2014  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

De multe ori am senzația că dacă vrei să găsești o idee bună de afacere trebuie doar să o cauți. De exemplu acest domn vinde cafea din mașină și face asta în zona de birouri de la Aurel Vlaicu.

E o dubiță cu espressoare, apă și instalație de încălzit. E mobilă. Avea afișate toate autorizațiile necesare pentru activitatea sa. Espresso costă 3 lei, un cappuccino de 400 ml este 5 lei. Face și ceai. Avea destui cumpărători la coadă.

    19 comentarii

  1. Poza e un pic mai veche. Nu a mai fost in zona de la inceputul lui decembrie, cred. L-am vazut insa in Pipera de cateva ori.

      (Citează)

  2. așteptăm și la noi food trucks.

      (Citează)

    • @vali: pe vremuri McDonald’s avea un camion lung pe care-l ducea pe la târguri și alte evenimente și vindea ad-hoc. L-am văzut chiar și în Mamaia într-un an și vindea bine. A dispărut însă de câțiva ani.

      Din ce am aflat, îți trebuie autorizație de la primărie ca să vinzi mâncare din camion. Trebuie să declari zona și pentru fiecare zonă se plătesc 3000 de lei, probabil mai sunt și alte taxe.

        (Citează)

  3. il stiu, am baut de multe ori cafea de la el: face o cafea foarte buna, chiar mai buna decat alte cafenele de fite si cu preturi tot de fite.
    la inceput am fost si eu circumspect, dar dupa ce mi-au spus alti coelgi ca e buna, am incercat si nu mi-a parut rau. iti macina cafeaua pe loc, o preseaza cu un obiect metalic in recipientul care se monteaza pe expresor, apoi iti face cafeaua. la o cafea are un timer de 30 sec ca sa nu puna mai multa cafea, ca iese prea amara.

      (Citează)

  4. Dap, omul e laudat si pare-se ca isi mai face veacul si prin Pipera din cind in cind.

      (Citează)

  5. Asta pentru ca primaria, nu-i asa, iti ofera intreg suportul de care ai nevoie. De asta iti ia 3000 lei pentru fiecare zona…

      (Citează)

  6. Dar cladirile de birouri colcaie de expresoare (unele chiar ofosticate) si automate de cafea. Nu inteleg cum de-i merge treaba, dar bine ca-i merge. Eu n-as cobora de la etajul 6 intr-o zi ploioasa, pentru o alta cafea decat cea pe care o am deja in birou sau pe coridor.

      (Citează)

  7. Stiam ca Basescu interzisese prin 2004 comertul ambulant. Un search pe Google arata hotararea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 118/21.07.2004 . O fi fost modificata sau omul isi desfasoara activitatea pe o strada care nu este administrata de Primaria Bucuresti , ci de sectoare. Sau poate nu are chiar toate autorzatiile.

      (Citează)

  8. Am cumparat si eu cafea de la nenea asta pe vremea cand era la Aurel Vlaicu. Din pacate nu am cumparat de prea multe ori pentru ca punea foarte mult lapte intr-un latte (fata de cafea) pentru gusturile mele. Dar preturile erau corecte :)

      (Citează)

  9. @dispecerul de serviciu pai e simplu domnle. Cafeaua aia gratis din birouri de la automate e un caca imens. Sa vezi distractie cind 10-20 de oameni se ingramadesc la un automat care e singurul de pe 2-3 etaje care da o cafea relativ decenta. Pot sa-mi spuna vendorii aparatelor orice ca nu cred ca baga ceva de calitate in automate. Pur si simplu din alea iese de obicei un jeg. Si pentru o cafea buna plus ceva miscare merita un drum de citeva minute.

      (Citează)

  10. La Sema era (cel putin asta-vara) un tip simpatic care are Pierre Cafe: http://www.pierrecaffe.ro/. Eu mi-am schimbat serviciul intre timp, dar sper ca ii merge afacerea in continuare! (Automatele din firma scoteau ceva care era dezgustator si pentru mine, care nu sunt mare bautoare de cafea.)

      (Citează)

  11. @Jen, ce masinua simapticaaaaaaaaaaa !

      (Citează)

  12. @jules. atata timp cat nu-ti prepari singur cafeaua, nu ai certitudinea continutului. Cat despre miscatul fundului, ai dreptate…

      (Citează)

  13. @jen, daca masinuta aia e electrica imi fac abonament :D

      (Citează)

  14. L-am vazut si eu prin Pipera, cafea buna. Am luat o data, in prima zi in care a aparut acolo, dar in urmatoarele zile nu am mai apucat ca se faceau cozi mari.

      (Citează)

  15. draguta ideea insa de obicei se bea cafeua de pe holul de la birou din aparate. noi am renuntat ca am vazut de cateva ori ce se ascunde intr-un astfel de aparat de cafea cu fise si ni s-a intors stomacul pe dos. am pus mana de la mana si ne-am luat un aparat Bialetti Mokissima -cu capsule la un pret ok care merge si cu cafea rasnita si face si spuma de lapte. si uite asa nu bem ceva f bun si la un pret f mic (strangem cam 20 de lei/luna/om).

      (Citează)

  16. @Stefan, latte are mai mult lapte…de aceea se si numeste latte. probabil varianta potrivita pentru tine este machiato, un shot de espresso si spuma de lapte/frisca, vreo 40 ml cu totul. salut.

      (Citează)

  17. 3000de lei ! Cummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!e jaf pe fata !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus