un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La restaurantul mongol QuanQuan

6 Nov 2013  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

restaurant_mongol_quanquan_11
Weekendul acesta n-am mai mâncat burgeri pentru Turul Burgerilor, ci am mers la restaurantul mongol QuanQuan, unde au un meniu inedit și o metodă de servire diferită de alte localuri.

Pe scurt, primești un bol gol, mărișor, și te apuci să-l umpli cu mâncare de la un “bufet suedez”. Sunt trei categorii de ingrediente, aș spune eu:

  • exotice sau neobișnuite: bambus, urechi de lemn, tăiței chinezești, alge, ciuperci și altele asemenea pe care le-ai găsi de obicei prin preparatele chinezești
  • legume și fructe: ardei gras, roșii, fasole, mazăre, porumb, ananas, ceapă, ardei iute șamd
  • carne și pește: urs, cerb, rață, pui, porc, curcan, vită, creveți, midii, somon, șalău, calamar, surimi etc

Îți pui ce vrei și în ce cantități vrei în bolul tău, adaugi condimente, apoi îl dai la bucătărie, unde câțiva bucătari le gătesc pe toate pe loc și în fața ta, pe plită încinsă. La final ți se pun toate la loc în bol, împreună cu un sos ales de tine (10 opțiuni), și le primești la masă împreună cu o porție de orez.

Partea și mai bună? Poți reumple bolul de câte ori vrei dacă alegi un meniu de tipul all you can eat.

Acest meniu include și o supă a zilei. Eu am nimerit una de ciuperci, de iuțeală medie, gustoasă. Am mâncat apoi două boluri diferite. Dacă nu vrei să-ți reumpli bolul, costă mai puțin.

Prețurile sunt următoarele:
supă plus un bol – 33,9 lei de luni până vineri și 46,9 lei în weekend
supă plus câte boluri vrei tu – 46,9 lei L-V și 65,9 lei în weekend.

Berea costă în plus 8-11 lei, sucurile 7 lei.

Atenție că ți se cere sa termini complet bolul curent înainte de a-l reumple. Altfel spus, dacă nu-ți place ce-ai ales nu înseamnă că poți arunca mâncarea și să-ți iei alta. Este o practică uzuală la restaurantele all you can eat din străinătate, unde plătești uplimentar dacă îți rămâne mâncare nemâncată în farfurie.

Riscul de a rămâne ceva în bol este mic dacă îți cunoști limitele, mai ales că mâncarea a fost foarte bună. Am mâncat urs, cerb și rață, am încercat câte un pic din toate, iar la al doilea bol deja știam ce combinație voi prefera. Vă recomand chiar și ananasul, este foarte bun un pic prăjit pe grătar. Dacă vă place mâncarea chinezească, o veți aprecia și pe cea mongoleză.

Restaurantul mongol QuanQuan este pe Ion Ionescu de la Brad la numărul 1A, chiar în intersecția cu DN1 de la pasajul subteran Băneasa, la parterul unei clădiri de birouri de la capătul orașului. Îi găsiți și pe restaurantmongol.ro. În curând vor deschide și în Promenada Mall, că de fapt acolo le-am văzut numele și m-am interesat de ei.

    11 comentarii

  1. Ma gandeam cand o sa apara si la noi. Sunt faine restaurantele astea, o schimbare de la rutina. O sa trec si eu pe acolo saptamana viitoare.

      (Citează)

  2. Am vazut ceva asemanator, Tao (chinezesc) pe Delea Noua (cum intri de pe Decebal pe Delea), si la 22 ron umpleai bolul de cate ori doreai.

      (Citează)

  3. Eu in afara la all you can eat am vazut destule farfurii neterminate, returnate, fara fasoane din partea ospatarilor. Iar preturile sunt ca in afara.

      (Citează)

  4. A, iar asta cu supa zilei mi se pare o “jmecherie” tipic romaneasca, ca sa umpli stomacul si sa nu mai intre foarte mult. Lasa-ma frate sa bag ce vreau eu, nu ma umfla cu supa din prima :)

      (Citează)

  5. Fix la asta la ma gandeam si eu cu supa , e de umflat burta sa nu mai intre prea mult dupa .
    In barcelona am dat 10 E la all you can eat , intr-un restaurant ce avea ore de bufet ( in afara orelor de bufet era cam 25 E felul de mancare ) si mi-am pus ce am vrut eu in farfurie , cat am vrut si pe langa toate astea aveam si o sticla de ceva de baut gratuit , eu am avut o sticla de vin .

      (Citează)

  6. Mda. Uite unde erau fomistii:)) supa e naspa. Sa nu bagam.
    Cred ca uitati de ce exista astfel de locuri.

      (Citează)

  7. @jules: lumineaza-ne tu, de ce exista asfel de locuri?

    @nwradu: de unde ai dedus ca e optionala? pe meniu vad ca scrie “dupa supa zilei…”

      (Citează)

    • @gogu: da, dar nu te forțează să o mănânci. Adică poți să sari peste supă și să bagi 4 boluri de carne, dacă te temi că o supă te va împiedica să faci jaf la restul bufetului pentru că te saturi.

        (Citează)

  8. Nu ma duc sa fac jaf. De felul meu nu sunt mancacios. Insa nu vreau sa imi impuna nimeni pe banii mei ce sa mananc. Dealtfel a spune ca faci jaf cand ai platit tocmai ca mananci cat vrei denota o atitudine de incepator in domeniu care vrea sa para cunoscator dar cade in ridicol. Dupa cum am mai spus, in alte tari lumea e mult mai nesimtita decat crezi la ayce.

      (Citează)

  9. @gogu Da-mi voie sa ma exprim, daca tot doresti parerea mea.
    Prin urmare. Dai un ban, poate mai multi, ca sa maninci dintr-o gama variata de mancaruri.
    Si tu te plingi ca iti baga pe git nus ce supa? Pai scuza-ma, dar eu inteleg din formaularea asta ca tu te duci acolo sa bagi in tine pina iti crapa stomacul.
    Te citez:
    “, iar asta cu supa zilei mi se pare o “jmecherie” tipic romaneasca, ca sa umpli stomacul si sa nu mai intre foarte mult. Lasa-ma frate sa bag ce vreau eu, nu ma umfla cu supa din prima :)”

    Scopul acestor localuri nu e este sa primeasca doar mincai olimpici. Scopul lor e sa iti ofere tie mai multe feluri de papa la un pret fix, poate si decent. Tu alegi ce-ti place si ce nu. Nu te pune nimeni sa bagi supa in tine.
    Basca ca existenta unei taxe pe farfuria neterminata e fix pentru noi. Si normala. Si corecta.
    Poate tu ai o parere diferita. E dreptul tau sa fii gibon daca asa alegi. Eu nu am mers decit o singura data intr-un astfel de loc. A fost decent si am putut sa incerc o gramada de mincaruri. Nu sint locurile mele favorite.
    Nu inteleg de ce trebuie sa ne dam in spectacol cu remarci :rromanesti: Poate nu esti asa cum mi te imaginez eu din citatul de mai sus. Dar sa te plingi ca iti ofera si supa, e putin deplasat. Mai ales pentru motivul ala.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus