un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Black Friday 2013, primele impresii

21 Nov 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

Am mutat în acest articol diverse informații din live-blogging-ul lung, pentru a eficientiza acel articol.

20 NOIEMBRIE

logo_ford
Ford anunță Black Friday pe 22 noiembrie! Trebuie să mergeți la dealeri pentru a discuta exact ofertele, dar pagina de pornire este aici.
ford_black_friday

logo_emag
eMAG publică un video teaser. Îl puteți vedea pe YouTube, nu are embed-ul activat.

Am mai actualizat câteva date în lista magazinelor, în special la Fashion.

logo_domo
Domo comunică mai multe detalii despre ce face de Black Friday:

Oferta Domo va include tablete cu preţuri sub 200 de Lei, precum şi laptop-uri şi notebook-uri cu configuraţii puternice la preţuri foarte mici şi reduceri substanţiale pentru zeci de modele din gama de top. De asemenea, cumpărătorii vor găsi la Domo smartphone-uri cu preţuri începând de la 299 de Lei, precum şi reduceri importante pentru produsele premium din această categorie.

Pe segmentul de televizoare, Domo a înregistrat anul trecut un real succes. Anul acesta va dubla stocurile şi se va pregăti cu oferte şi mai bune pe toate palierele de preţ cu discount-uri în premieră.

Flanco are o reclamă mare la Black Friday în zona Unirii.
reclama_stradala_flanco_bf

O campanie bună de la un cabinet stomatologic, Oral Dent.

Black Friday vine şi la Oral-Dent. Ai 50% reducere la detartraj și periaj profesional dacă vrei să ai un zâmbet luminos şi dinţi sănătoşi. Ah, şi mai trebuie să faci ceva: trebuie să dai like paginii noastre de Facebook.
Profită de oferta Oral-Dent!

100 lei costă un serviciu de detartraj + periaj în mod obişnuit şi doar 50 lei pentru zâmbetul tău în perioada 20 noiembrie – 01 decembrie 2013!

19 NOIEMBRIE

logo_f64
F64 a dat detalii despre ce reduceri vor avea, astfel:

DSLR-uri de la 899 lei
Reduceri de pana la 70% la Obiective Foto Mirrorless/ Micro 4/3
Reduceri de pana la 55% la Aparate Foto Compacte
Reduceri de pana la 50% la Rucsacuri Foto-Video
Reduceri de pana la 50% la Imprimante foto A2/A3/A4
Reduceri de pana la 50% la Gripuri foto
Recuceri de pana la 45% la Accesorii Foto Studio
Reduceri de pana la 40% la Obiective Foto DSLR
Reduceri de pana la 40% la Blitz-uri
Reduceri de pana la 35% la Aparate Foto DSLR
+multe alte reduceri la toate categoriile de produse

logo_emag
eMAG mai dă câteva detalii într-un interviu pentru comunicatdepresa.ro: speră la vânzări de 22 de milioane de euro, dublu față de anul trecut; au 250.000 de produse; au investit 500.000 de euro în servere și platformă.

Următorul fragment este mai interesant:

Iulian Stanciu: Da, vom avea petshop, jucarii, carti si multe altele. Pregatim si o surpriza mare, care va demola inca un mit legat de comertul online din Romania.

Mă face să mă gândesc că marea surpriză anunțată are legătură cu vânzarea a ceva inedit, o categorie specială care de obicei nu se vinde online în România. Dacă asta înseamnă că vor vinde și vreo mașină la un super-preț sau altceva la fel de năstrușnic, rămâne de văzut în acea dimineață.

dpd_curier_18
Am scris despre o zi petrecută alături de un curier DPD, cei care de Black Friday vor livra multe dintre coletele comandate de voi la diverse magazine online. Citiți aici despre cum funcționează un hub de distribuție și cum se face munca pe teren, precum și problemele pe care le întâmpină curierii zi de zi.

18 NOIEMBRIE

logo_marketonlinelogo_azerty
Marketonline și Azerty anunță Black Friday pe 22 noiembrie.

“De BlackFriday MarketOnline.ro ofera clientilor sai GARANTIA CELUI MAI MIC PRET. Astfel magazinul garanteaza ca in data 22 noiembrie va avea cele mai mici preturi la produsele care fac parte din oferta sa de BlackFriday si va oferi clientilor sai de 2 ori diferenta daca acestia vor gasi la un alt magazin un pret mai mic pentru produsul comandat.”

“Pentru acest an, Azerty.ro a pregatit o campanie speciala de reduceri, un Black Friday dedicat companiilor. Astfel, în data de 22 noiembrie, pe site-ul magazinului Azerty.ro vor putea fi gasite produse necesare desfasurarii activitatii companiilor, care vor beneficia de discounturi de panala 50%. Oferta va cuprinde produse din categoriile de videoproiectoare, sisteme PC, servere, sisteme de supraveghere, rețelistică, printing dar, totuși, va fi completată și de produse de larg consum.”

logo_koyos
Koyos a anunțat că va face reduceri de Black Friday în perioada 22-29 noiembrie, ca să împace, cum s-ar spune, și capra și varza.

Promoţiile de Black Friday vor începe la Koyos.ro pe 22 noiembrie şi vor continua până pe 29 noiembrie 2013. Este al patrulea an consecutiv în care site-ul de comerţ online organizează evenimentul de Black Friday, iar în acest an site-ul online investeşte în stocuri de patru ori mai mult.

Fashion Days are o campanie de Black Friday pe site-ul BlackDays.ro. Este acolo un contor de discount ce va ajunge vineri chiar la 90%. Cronometrul de jos îmi spune că pe 22 noiembrie la ora 0:00 trebuie să fim pe site-ul lor.
black_days_fashion_days

Floria, care livrează flori online, a anunțat că nu fac nimic de Black Friday (au însă Sf Andrei pe 30 noiembrie), dar pe 29 noiembrie se poate comanda un buchet de 29 de cale negre cu doar 299 lei în loc de prețul obișnuit de 688 de lei. Frumoasă ideea, îmi place!
floria_cale_negre_black_friday

Am întrebat la MXshop.ro, care în fiecare an a avut ceva reduceri de BF, și am aflat că vor avea și acum reduceri de până la 50% la produse din gama GoPro, DJI, Bear Grylls, EQ și CamOne. Drona DJI Phantom deja este redusă la 2000 de lei de la 2500-2800 lei.

17 NOIEMBRIE

Am scris despre cum gândesc unii oameni că magazinele strică tradiția sfintei zile de Black Friday, în loc să se bucure că primesc reduceri și le primesc cu o săptămână mai repede prin trecerea de la 29 la 22 noiembrie. Citiți și comentați aici.

16 NOIEMBRIE

logo_ikeaIKEA va avea promoții de Black Friday, dar pe 29 noiembrie, nu pe 22. De fapt, vor ține 3 zile și vor avea reduceri de până la 50% la anumite produse.

“Sunt 3 zile dedicate acestei activități: 29, 30 noiembrie și 1 decembrie, în care prețurile unor produse vor scădea cu până la 50%. Lista completă a produselor incluse în ofertă va fi publicată pe site-ul nostru după data de 25 noiembrie”

sursa: REALITATEA.NET.

Sfatul meu: dacă vreți ceva de acolo, mergeți vineri pe 29 noiembrie cât mai devreme. Va fi omor.

Am văzut o reclamă eMAG Black Friday pe România TV, în timpul rubricii Meteo. Nu mă miră nici că eMAG face campanii TV pentru Black Friday (probabil astfel își vor atrage foarte mulți vizitatori și vor reuși să dea sfoară-n țară că urmează această zi specială pe 22 noiembrie) și nici că au început întâi cu câteva reclame pe România TV, post deținut de Sebastian Ghiță, anterior acționar la eMAG (și Asesoft).

Din reclamă și din clipul prezentat cu o zi în urmă putem vedea că pisica neagră de la eMAG are anul acesta coarne și furca unui drăcușor.
emag_bf_pisica_1emag_bf_pisica_2

15 NOIEMBRIE

logo_pc_garage
PC Garage anunță Black Friday tot pentru 22 noiembrie.
“anunta reduceri de pana la 70% la smartphone, tablete, laptopuri, televizoare LED, componente PC de top si gaming high end, categorii in care magazinul exceleaza si este lider de piata.”

logo_f64
F64 a anunțat că vor organiza promoțiile de Black Friday pe 22-24 noiembrie, timp de 3 zile.

F64 va anunța lista oficială de reduceri în noaptea de 22 noiembrie și ofertele vor fi valabile timp de 3 zile, inclusiv duminică, 24 noiembrie. Însă până atunci compania oferă cumpărătorilor posibilitatea de a paria pe produsele despre care ei cred că vor intra în campania Black Friday. Cei care ghicesc produsele și prețul corect vor intra în tragerea la sorți pentru nu mai puțin 100 de premii. Printre acestea se numără: telefonul Samsung S4, noul mirrorless Sony A3000, obiectivul inteligent Sony Qx10, Samsung Tab 3 și un smartwatch Sony.

logo_flanco
Flanco va avea reduceri timp de 3 zile, în perioada 22-24 noiembrie, dar numai în magazinele fizice, nu și online.

“am hotarat ca pentru editia din acest an, ne vom astepta si ne vom deservi clientii prin intermediul magazinelor noastre.
In perioada evenimentului de Black Friday, 22 – 24 noiembrie 2013, site-ul www.flanco.ro va avea un rol de informare asupra ofertelor si de directionare a tuturor clientilor catre reteaua noastra de magazine.”

logo_emag
Un nou clip teaser de la eMAG. Ca și în alte comunicări, magazinul eMAG vorbește despre o surpriză mare în dimineața de 22 noiembrie, odată cu promoțiile respective. Nu m-ar mira să fie și vreun premiu pentru cumpărători, așa cum au dat un BMW luna trecută cu ocazia unei zile speciale de reduceri.
Clipul de 10 secunde poate fi urmărit pe YouTube. Din motive bizare, are embed-ul dezactivat.

logo_evomag
Evomag recomandă înscrierea la newsletter-ul lor, anunțând că astfel vei afla cu o oră înainte ofertele lor de Black Friday.
evomag_bf_inscriere_newsletter

14 NOIEMBRIE

eMAG anunță oficial Black Friday pe 22 noiembrie, o singură zi. Comisioanele de afiliere vor fi de 1%, detaliile despre ele sunt aici.

“Oferta va cuprinde 250.000 de produse, acoperind toate categoriile eMAG: de la IT, mobile, foto, produse de îngrijire personală și cosmetice, până la cărţi, jucării, Petshop, produse pentru casă şi grădină.”

13 NOIEMBRIE

Evomag anunță că Black Friday se mută la ei de pe 29 noiembrie pe 22-24 noiembrie.

„Pentru anul acesta evoMAG a pregatit 3 zile de mega reduceri. Astfel, de vineri pana duminica, in limita stocului disponibil, clientii vor avea acces la reduceri semnificative la aproape toate categoriile de produse. Ne asteptam ca produsele cele mai cautate sa fie, in continuare, laptopurile, smartphone-urile, tabletele si televizoarele. Cat priveste reducerile, acestea vor ajunge pana la 70%.”

AMAZON

logo_amazonNu neglijați ofertele săptămânii Black Friday de pe Amazon.com. Anul trecut mi-au luat un ceas Tissot la reducere 50%, plus câteva bijuterii.

Au anuntaț recent același sistem de oferte ca și anul trecut: oferte de scurtă durată, câteva ore sau minute, în limita stocului, precum și reduceri pe toată perioada de Black Friday la alte categorii de produse. Prin urmare, trebuie să intrați des pe site-ul Amazon.com. Totul începe de duminică 24 noiembrie, zice theverge.com.

Cu puțin noroc, veți găsi oferte bune și le vor livra și în România.

DE CE 22 ȘI NU 29 NOIEMBRIE?

Tradițional Black Friday are loc la americani în vinerea de după Ziua Recunoștinței, deci anul acesta va fi pe 29 noiembrie în SUA.

În România, majoritatea magazinelor au decis să organizeze reducerile pe 22 noiembrie, evitând astfel situația în care clienții ar trebui să stea acasă de Sf Andrei și de 1 Decembrie, iar curierii ar fi forțați să lucreze în acele zile de sărbătoare legală.

Avantajul este doar pentru clienți, care află ofertele cu o săptămână mai repede.

OFERTE PRE-BLACK-FRIDAY

Am pus pe SkyDrive capturi de ecran cu ofertele zilnice de la eMAG (campania Novemberfest) și Evomag. Găsiți una și de la F64 pentru ziua când au avut reduceri mari la ora 14.

    1 comentariu

  1. Alexandru Hurjui

    21/11/2013 la 9:37 PM

    Nici nu a inceput BF si site-ul http://www.domo.ro nu merge :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus