un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum să vă pregătiți de Black Friday

21 Nov 2013  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Iată câteva sfaturi pentru a profita cu succes de ofertele Black Friday. Ca de obicei, va fi bătaie pe stocuri destul de mici, multe magazine vor fi picate și deci trebuie să vă pregătiți un pic.

1. Faceți-vă cont de acum pe magazinele participante.
În noaptea și dimineața aceea, pe fugă, nu veți avea timp să faceți cont pentru a comanda rapid ceva.

Înregistrați-vă de acum pe magazinele de unde credeți că veți achiziționa bunuri. Asigurați-vă că sunteți logat în cont. eMAG va fi principalul magazin online cu oferte semnificative de Black Friday, asigurați-vă că măcar aici aveți contul făcut, adresa introdusă în el și că sunteți logat. Faceți asta cel târziu joi după-amiaza.

Nu neglijați nici magazinele de cărți, haine sau accesorii, poate găsiți ceva interesant.

2. Pregătiți cardurile bancare și activați 3D Secure.
Dacă plătiți online, ar fi bine să vă asigurați dinainte că aveți bani pe card. Dacă e de credit, fiți la zi cu depunerea banilor, dacă e de debit, cunoașteți-vă soldul curent.

Dacă nu v-ați activat sistemul 3D Secure pe cardul vostru, activați-l de acum, altfel multe bănci vă obligă să faceți asta la a treia plată online. Nu vreți să treceți prin procedura de activare 3D Secure în goana ofertelor de BF, când stocurile se duc rapid. Activarea se poate lansa de obicei de pe site-ul băncii, secțiunea “carduri”.

Alternativ, alegeți plata cash ramburs.

3. Online este simplu.
Ai totul într-un singur loc: pe monitorul tău. Vezi produsele, comanzi ce-ți place, din două clickuri ai devenit noul proprietar, felicitări. Sigur, există și magazine “offline”, le discutăm separat, dar avantajele comerțului online se văd cel mai bine acum, când nu veți fi nevoiți să stați la cozi sau să mergeți în partea cealaltă a orașului pentru că în magazinul de lângă voi nu au produsul căutat.

4. Nu vă stresați că magazinele scumpesc produsele pentru a le ieftini de Black Friday.
Poate că fac asta, dar nu merită să vă frământați din acest motiv.

Cumpărați dacă vă convine prețul la care a ajuns produsul și în funcție de nevoile voastre. Nu cumpărați ceva doar pentru că discount-ul afișat în dreptul lor este mare. Asta e tot.

5. Plănuiți bine livrarea.
De Black Friday este musai să cumpărați online cu livrare la domiciliu, ca să vă aducă firma de curierat marfa acasă. eMAG, de exemplu, promite că toate coletele vor fi livrate până pe 30 noiembrie. Anul trecut eu am primit marfa în a doua și a treia zi după Black Friday.

Atenție cu adresa de livrare: dacă vă cumpărați produse de mici dimensiuni, precum componente de calculator, telefoane, tablete șamd, poate ar fi mai bine să trimiteți marfa pe adresa de la muncă, unde un curier vă poate găsi 9-18. Și acum reveniți la punctul 1 din articol și completați și adresa de la muncă în contul vostru. Nu vreți să căutați codul poștal în dimineața ofertelor.

Dacă însă veți cumpăra electrocasnice mari, alegeți – evident – livrarea direct la voi acasă și asigurați-vă că în zilele următoare veți fi acolo sau veți dialoga imediat cu curierul odată ce aflați că a plecat spre voi marfa.

Din păcate, de Black Friday cel mai probabil se fac livrări și în weekend, așa că e un pic de loterie aici.

6. Puneți-vă ceasul să sune.
Pare banal, dar nu ratați totul pentru că ați închis ochii. Unele magazine încep ofertele la ora 0 noaptea, altele dimineață pe la 5-9. E un mic tur de forță, dar culcați-vă târziu și treziți-vă devreme.

7. Mai găsiți alte informații despre livrarea/showroom-ul eMAG și despre facturile emise în ghidul lor de supraviețuire.
emag_pisica_1

    4 comentarii

  1. Ce bine ar fi sa apara newsletterul macar de la emag inainte , ca anul trecut :)

      (Citează)

  2. Am o intrebare referitoare la punctul 4 : cum justifici tu afirmatia ta?
    Pai oare scopul black friday nu este cumpararea cu reducere a anumitor articole?
    Schemele de scumpire si apoi cica reduse sunt verificate, nu poate, ci sigur.

      (Citează)

    • @x: ce nume e X?

      Ideea este să nu te cramponezi în “uite că acum o lună era 2000 de lei, l-au scumpit la 2200 doar ca să anunțe o ieftinire semnificativă până la 1700 lei!!! Huo!”

      E 1700 de lei? Da. E mai mic prețul decât a fost până acum? Da. Ai nevoie de el? Da. Ia-l.

      Nu diferența dintre prețuri trebuie să conteze la decizia de achiziție, ci dacă-ți trebuie acel produs și dacă a ajuns la un preț care-ți convine ție.

        (Citează)

  3. Info:
    Nu e vorba de o luna, e vorba de cateva zile inainte de eveniment. Afirmatia e corecta daca te raportezi la o perioada mai lunga de timp, dar nu reiese asa din comentariu tau.
    Numai bine.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus