un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

The Pub – un bar plin de tehnologie

30 Oct 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

19 comentarii

După Webstock am mers la o bere în The Pub, un pub (doh) situat chiar în Piața Universității, în spatele celebrelor statui de acolo. Mie mi-a plăcut tehnologia din el, inspirată din niște pub-uri cehești despre care auzisem cu alte ocazii.

Ideea este următoarea: la fiecare masă se găsește un dozator de bere. Unul complet, cu 4 guri, cu jet de apă pentru clătit halba, cu loc să arunci eventuala spumă în exces. La intrare îți iei o halbă goală dintr-un frigider și bei câtă bere vrei direct de la robinetul de la masa ta.



La sfârșit plătești în funcție de câți litri arată contorul de pe dozator că ai consumat. Ideea este, desigur, să bei la grămadă cu prietenii și la final să împărțiți direct nota de plată. Totuși, dacă vrei să ții socoteala individuală pentru cât bea fiecare, că poate faceți concurs, fiecare dozator are un ecran tactil cu 10 contoare individuale. Adică îți arată cât s-a băut în total la masă, dar poți contoriza și 10 oameni diferiți.

Am zis concurs? Din moment ce fiecare masă este contorizată la berea consumată, pe un ecran mare din pub se afișează permanent clasamentul meselor, așa că poți să te întreci cu alții în cine bea mai multă bere într-o seară.

Și ca să fie tehnologia completă, pe același ecran sunt apoi afișate clasamentele între alte pub-uri ale aceluiași lanț din lume, majoritatea fiind în Cehia (câteva în Praga, Plzen, Brno etc). Doar primele 10 încap pe ecran, așa că București nu apărea atunci. Străinii beau mult mai mult decât noi.

Tot n-am terminat cu tehnologia integrată în mese. Acele ecrane tactile de pe fiecare dozator sunt și tonomate muzicale. Ai acces de acolo la o lista lunga de melodii, alegi una și după câteva minute se va auzi pe boxele pub-ului. E posibil să fie pe bani asta, gen 1 leu/dedicația, dar e foarte mișto ideea. Mi se pare că din aceleași meniuri poți să comanzi și mâncare.

Am vizitat și toaleta. Pisoarele sunt butoaie de bere decupate, iar surprinzătoare au fost domnișoarele din imaginile de pe perete, care se uită la tine cu o lupă în mână, o ruletă șamd. Mișto ideea asta.
the_pub_07

Berea e Staropramen. Nu știu dacă la dozator e același preț, dar pe una cerută la bar și turnată de barman am dat 8,5 lei/500 ml. Au site oficial thepubro.com/bucharest/ și Facebook.

    19 comentarii

  1. hehe, a ajuns si in Romania :)

      (Citează)

  2. Unde mai pui ca poti sa pui colinde in septembrie, which is cool :D

      (Citează)

  3. Pe cand un artocol despre burgerii din local pentru Turul Burgerilor?

      (Citează)

    • @jessica: probabil niciodată, din ce am văzut în poze/meniu nu m-au impresionat. Nu-i specificul lor, ca să zic aÈ™a, È™i atunci nu cred că voi găsi ceva extraordinar acolo. Te duci pentru bere È™i sistem, nu pentru burgeri.

        (Citează)

  4. Wait, wait, cand m-ai pozat? Mi se parea mie cunoscuta camasa din poza 1

      (Citează)

  5. Da’ fuq… e ca ala din Cehia. Or fi deschis si in RO un punct?
    Si cand ma refer ca e la fel vreau sa zic ca si meniul ala al dozatorului e la fel….

      (Citează)

  6. Ah, apoi am vazut poza cu tabelul. Deci e aceeasi companie ;) Misto. Sunt curios ce bere vand in Romania.

      (Citează)

  7. Stupid me. Acum citesc si textul :)))))

      (Citează)

  8. #offtopic: nu mai stiu sigur unde am citit, daca stie cineva sa ma lamureasca (am o vaga senzatie ca am citit aici, pe nwradu..) e vreun bar in bucuresti in care din toaleta barbatilor se poate vedea in toaleta fetelor, prin intermediul oglinzilor? sorry de offtopic, dar mi-a ramas mintea blocata pe acest subiect si pana nu gasesc raspunsul……o iau razna

      (Citează)

  9. @Alexa Cu un search dupa cuvintele tale am gasit asta:
    http://www.ziare.com/funny/de-rasul-lumii/clubul-unde-platesti-ca-sa-poti-spiona-femeile-la-toaleta-1236855

    Poate la asta te referi :)

      (Citează)

  10. e o fransiza care a pornit din Pilsen, aici sunt doua baruri, conectate direct la fabrica de bere. Unul din ele este complet pentru nefumatori. Si cum zice Sabotor, din poze, pare identic cu ce e aici, doar ca berea e Pilsner nu Staropramen.

      (Citează)

  11. @Alexa, in RE:public, DAR NU vezi in toaleta fetelor, ci in camera chiuvetelor, care este comuna.

      (Citează)

  12. @ioana
    au schimbat. Au renuntat la Pilsner, au Lobkowicz acum :(((

      (Citează)

  13. Ma rog, schimbasera la un moment dat, cel putin in Brno. Acum vad ca se lauda cu “Pislner Unique Bar”.

      (Citează)

  14. Toaleta de la Bordellos (Șelari 9-11) e mult mai interesanta dar cam aceeasi idee.

      (Citează)

  15. Scurtu Sorin Izvoras

    22/01/2014 la 12:18 AM

    Ce este acest articol, reclama mascata la alcool. Sa nu-mi veniti cu argumente hilare, precum procentajul mic al acestui toxic in bere. Nu tine.
    Organismul, in caz de nevoie, poate prepara orice. Efectul diuretic?!- exista ceaiuri sau alte metode de n ori mai eficiente!
    Starea de euforie?!- iubirea, realizarile personale, muzica , ideile geniale,o intrec in totalitate.
    Nevoia de socializare?!- la un internet-cafe, scoala-facultate, familie, prieteni de plimbari etc, fac de n ori mai placuta socializarea, si bine inteles mai productiva.
    Ca scot ce-i mai rau din om starile de ameteala, asta este adevarat, insa si la fel de periculos, pentru cel vizat, precum si pentru ceilalti.
    Nu o spun cu rautate, ci prin prisma rezultatelor, informatiilor si trairilor proprii sau comune.
    Renumita”burta specifica bautorilor de bere, se datoreaza alcoolului ce se transforma in grasime ce, numai in cazul berii, se aseaza pe proeminenta bine cunoscuta.
    Nu o spun eu , ci oameni de stiinta ce au analizat problema din toate unghiurile.
    Ca inceput-sfirsit, iau experienta unui novice in ale berii, ce dupa un singur pahar cu bere, vede dublu, in special sursele de lumina-becuri, lampi, lumanari.
    Cu speranta unor cugetari corecte
    Scurtu Sorin I

      (Citează)

  16. Daca mergeti acolo, evitati coastele. Sunt vomitive. Atata grasime nici in jumari nu gasiti. Pe langa alea, unii (cititi “eu”) sunt masterÈ™efi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus