un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Două vapoare uriașe

24 Sep 2013  ·

TURISM  ·

2 comentarii

legend_of_the_Seas_queen_elizabeth

În Rhodos am avut plăcerea să văd doi uriași ai mărilor: Legend of the Seas al companiei Royal Caribbean și Queen Elizabeth al companiei Cunard. Ambele vapoare au acostat dimineață în portul Rhodos și seara deja ridicaseră ancora spre alte destinații.

Inginerește vorbind, sunt realizări incredibile. Queen Elizabeth este mult mai nouă. Lansată în 2010, poate transporta tot 2000 de pasageri și are 12 punți pentru aceștia și o lungime de 294 de metri. Mănânci o pâine până ajungi dintr-un capăt în celălalt. Am numărat aproape 100 de cabine cu balcon pe fiecare punte exterioară, iar în Rhodos era mai înaltă decât zidurile cetății, decât întreg orașul.
queen_elizabeth_1

queen_elizabeth

Din păcate, nu am avut ocazia să o văd plecând din port. Am auzit semnalele, trei claxoane urmate de alte două, dar n-am ieșit din zidurile orașului vechi pentru a o vedea. Nici nu credeam că pleacă așa repede, ci mă gândeam ca semnalizează alt vapor.

Despre Legend of the Seas știam dinainte, seria “of the Seas” a companiei R.C. fiind des prezentată în diverse documentare. Am aflat acum că transportă 2000 de pasageri, include un teren de golf, piscine și cam tot ce-ți poate oferi și un hotel de lux. Are 11 punți și o lungime de 267 de metri.

Pe acesta nu l-am ratat la plecare. Când am auzit cele trei semnale sonore am ieșit la marginea apei și, împreună cu sute de oameni adunați, am urmărit cum două remorchere, numite Herakles 2 și 3, au tras-o de la docuri spre larg, întorcând-o spre nord înainte ca Legend of the Seas să ambaleze motoarele și să plece pe cont propriu. N-a durat mai mult de 20 de minute totul.
legend_of_the_seas_1

legend_of_the_seas_2

legend_of_the_seas_3

legend_of_the_seas_4

Și dacă vreți imagini mai spectaculoase, căutați pe Google Images Cunard Royal Rendezvous, un eveniment la care compania Cunard aduce într-un singur port cele mai mari trei vapoare ale sale.

  2 comentarii

 1. Inauntru sclavii trag la vasle!:-)

    (Citează)

 2. Elizabeth are actuali patroni nascuti la Galati(evrei).

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus