un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

HP Slate 7, o altă tabletă Android

2 Mar 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

hp_slate_7_android_01

Prima tabletă cu Android a gigantului HP este, din păcate, doar o altă tabletă cu Android, eu negăsindu-i nimic special. Sigur, beneficiază de calitatea pe care o transmite numele HP, renume ce-ți garantează că nu cumperi o chinezărie ieftină care se va strica rapid sau va fi prost făcută, dar chiar și așa apare pe o piața cu o concurență foarte puternică.

Ca specificații este o tabletă din gama ieftină: ecran 7 inci, rezoluție 1024 x 600 pixeli, cameră de 3 megapixeli, 1 GB memorie RAM și slot de card micro SD. Include suport Beats Audio. Tableta arată bine, este solid construită (cred că pe un cadru metalic) și are o grosime acceptabilă. Costă 149 de euro în Europa și va ajunge în curând și în România.

Totuși, are concurență. Asus MemoPad, tabletele Lenovo, chiar și cele locale precum Evolio Aria Mini îi vor face viața grea. I-am întrebat pe cei de la HP de ce prima lor tabletă cu Android a fost un model ieftin și puțin performant, nu o tabletă în gama 1500-1800 lei, și n-am primit decât răspunsuri evazive de genul “dacă vrei o tabletă mid-range performantă, o avem pe aceasta cu Windows 8…”  N-am mai insistat.

Între 25 și 28 februarie am fost la Mobile World Congress în Barcelona, la invitația Orange România. Urmăriți toate noutățile pe tag-ul MWC2013, Twitter și Facebook!

  4 comentarii

 1. Ce inseamna mai exact ca “include suport Beats Audio”?

    (Citează)

 2. @florin: Are o optiune care atunci cand e bifata se mareste gain-ul impreuna cu joasele la output-ul audio atunci cand sunt conectate casti.

    (Citează)

 3. Din experiență spun că rezoluția aia nu mai e suficientă pentru o tabletă de 7″. Cel puțin nu de când am avut ocazia să mă joc pe un Nexus 7 la un prieten. A mea are un an și e normal să devină oarecum depășită, însă una nouă pe piață (presupun că nu va fi mai ieftină decât Nexus 7) ar trebui să țintească ceva mai sus…

    (Citează)

  • @Florin: are un equalizer care modifică sunetul. Nu cred că are hardware dedicat de calitate, nu la acei bani.

   @Flo: la acei bani e cam singura rezoluție posibilă. Și eu zic că au greșit, mai bine lansau o tabletă mai scumpă, dar bună. Preferam să nu văd HP asociat cu “ieftinăciune”.

     (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus