un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Asus Memopad ME172V versus Google Nexus 7

25 Feb 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

asus_memopad_2Update: articolul se referă la Memopad prima generație, cod ME172V. A doua generație Memopad de 7 inchi, cod ME173X, a fost o tabletă mult mai reușită.
M-am jucat câteva minute cu Asus MemoPad de 7 inci, o tabletă ieftină pe care o puteți cumpăra până în 800 de lei. Dacă aveți doar 800 de lei, e o alegere bună, mai bine făcută decât diverse alte modele dubioase de la fime de care n-a auzit nimeni.

Totuși, la 1000 de lei găsiți Asus/Google Nexus 7, o tabletă tot de 7 inci, dar mult superioară la toate capitolele.

Memopad are un singur avantaj: carcasa e mai bine făcută decât la alte ieftinăciuni, nu se îndoaie, nu vezi cristalul lichid al ecranului cum se modifică sub acțiuni mecanice. Ce pot spune de bine se oprește însă aici.

Uitați o scurtă comparație cu Nexus 7:

  Asus Memopad 7 inci Asus Nexus 7
Tip ecran TN IPS
Rezoluție 1024 x 600 1280 x 800
Procesor VIA la 1 GHz Tegra 3 la 1,2 GHz
Android 4.1 4.2 sau mai nou
Dimensiuni 196.2 x 119.2 x 11.2 198.5 x 120 x 10.45 mm
Greutate 358 gr 340 gr
Preț 799 lei 999 lei


Nexus 7 câștigă la toate capitolele. Eu le-am punctat pe cele importante. Nexus 7 va avea mereu cel mai nou Android, pentru că este o tabletă “oficială” Google, procesorul este un Tegra 3 foarte rapid ca arhitectură (și superior ca ceas și foarte bun în jocuri), rezoluția este superioară și asta contează mult atunci când e vorba de cât text încape într-un ecran.

Memopad-ul suferă de o deformare puternică a culorilor imediat ce te uiți la el din alt unghi, pe când Nexus 7 are acel ecran IPS ce afișează culorile mult mai bine și fără a le modifica atunci când le privești din alt unghi. Fotografiile de mai jos spun totul, cu Memopad în stânga și Nexus 7 în dreapta.

Culori mai bune pe Nexus 7 (în dreapta)

Culori mai bune pe Nexus 7 (în dreapta)

Din unghi, ecranul Memopad devine gri, culorile Nexus 7 rămân vizibile

Din unghi, ecranul Memopad devine gri, culorile Nexus 7 rămân vizibile

Cum spuneam, dacă ai doar 700-800 lei, Asus Memopad de 7 inci (nume de cod ME172V sau WM8950, cum îi spun alte magazine) este o alegere bună; o găsiți în trei culori, opțional are și husă tip “smart cover”. Alternativele românești și chinezești “weird-name” sunt mai slab calitative decât un Asus. Simt însă că valoarea sa reală e cu 100 de lei mai mică.

Dar vă rog eu, încercați să mai puneți încă 200 de lei și luați un Nexus 7. E făcută tot de Asus, dar diferența e uriașă și îmi veți mulțumi cu siguranță. Un Nexus 7 poate fi găsit de obicei la 1049 lei, iar acum eMAG are o promoție prin care-l vinde la 999 lei.

Atenție! NU confundați acest Memopad de 7 inci cu Memopad-ul de 10 inci, nume de cod ME301, care este o tabletă foarte bună pe segmentul 10 inci.

Google Nexus 7 – 999 lei la eMAG; 999 la Altex, 1029 lei la Evomag, 999 lei la Flanco
versus
Memopad 7 inci – 799 lei la Evomag.

    5 comentarii

  1. Radu imi poti recomanda un incarcator de masina bun pentru N7 m-am tot interesat si nu pot gasi unul de calitate . Multi zic ca desi au cumparat incarcatore recomandate pentru N7 cand le folosesc in masina pentru navigatie / muzica bateria incepe sa se descarce mai incet dar tot se descarca .

      (Citează)

  2. @andreiexe, cel mai probabil ai incercat doar cu cabluri usb care au limita de 1 amper. bateria de la nexus 7 fiind mai mare, trebuie sa cauti un incarcator de masina care sa iti dea 5 volti si 2 amperi.

      (Citează)

  3. Al patrulea buton ce rol mai are? Arata tot ca o casa, deci pare confuzant si redundant. In rest, goana dupa un pret tot mai mic duce la compromisuri tot mai mari.

      (Citează)

  4. @alex am incercat si cu 2 de 2 amperi e putin mai bine ca celelalte dar cand folosesc igo tot se descarca incet incet .

      (Citează)

  5. @Andreiexe: ce iti afiseaza la Battery Info, in timp ce e pusa la incarcat: Charging (USB) sau Charging (AC) ?

    Cel mai probabil iti va spune ca se incarca de la USB, caz in care poti incerca sa unesti pinii din mijloc (de date) ai incarcatorului de masina si sa vezi daca s-a schimbat ceva. Mai e important ca din incarcatorul tau sa plece spre tableta un cablu USB complet (4 fire) si nu doar unul de incarcare (2 fire).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus