un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un moment de liniște

25 Feb 2013  ·

EXPERIENȚE, GÂNDURI, TURISM  ·

4 comentarii

În Innsbruck, sus la 2.200 metri pe vârful Hafelekar, am rămas câteva secunde în urmă ca să fac câteva fotografii așa cum îmi plac mie, fără oameni în ele. Eram doar vreo 15 inși la acea altitudine, cu tot cu angajații telecabinei, așa că n-a fost foarte dificil.

Eu filmam în jos, de la 2200 de metri spre orașul de sub noi, cu mâinile înghețate de frig, îmbrăcat prea subțire pentru acea altitudine și în plin viscol. Vântul bătea în rafale puternice, ridicând zăpada înghețată de pe jos și aruncându-mi-o în față, șuierând printre stâncile din spate.

Apoi, pentru un scurt moment, vântul s-a oprit. Totul a tăcut în jur. Câteva secunde mai târziu s-a oprit iarăși, la fel de brusc, creând un moment magic. Pentru un scurt timp, am stat în liniște deplină. Completă. Nici un om în jur, nici o mașină, nici un motor în funcțiune, nici o pasăre care să cânte, nici un zgomot natural sau artificial, nici măcar respirația mea – a fost un moment de liniște perfectă cum n-am mai trăit de mult.

În oraș, dar și în afara lui, este practic imposibil să stai în liniște completă. Mereu sunt zgomote din casă, de la vecini, de la trafic sau copii. Mi-am dat seama de asta pe Hafelekar, cu timpanul perfect static și cu creierul panicat de absența oricărui sunet, o senzație nouă pe care nu a mai încercat-o de foarte, foarte multă vreme.

innsbruck_hafelekar_1innsbruck_hafelekar_2innsbruck_hafelekar_3

  4 comentarii

 1. Muntele e mirific…

    (Citează)

 2. Superb ! doar tu si muntele :P ti-a soptit si niste secrete?

    (Citează)

 3. da, i-a soptit sa ramana acolo, ca in romania nu va avea parte de atata liniste niciodata…

    (Citează)

 4. când eram mai mic, vara mă duceam în livada bunicului, undeva la spre munți și stăteam sub un nuc.

  Stăteam cu orele câteodată și tot timpul rămâneam uimit de cât de plăcută e liniștea naturii. Abia aștept să se mai încălzească un pic afară că mi-e dor de liniște !

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus