un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am un Samsung Galaxy Note II. Ce să testez?

16 Oct 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

21 comentarii

Am un Samsung Galaxy Note II, acum că se găseşte în stoc la magazinele Vodafone [detalii lansare]. Prima impresie, după câteva zile de butonare, este că am în mână un telefon extraordinar, cu o clasă peste celelalte de pe piaţă. Samsung a pus pe el un software foarte bine făcut care îţi uşurează şi eficientizează orice activitate, fiind o plăcere să foloseşti Note II-ul.

Vă dau doar un exemplu: poţi să rulezi două aplicaţii în acelaşi timp împărţind ecranul în două, ceea ce ajută enorm la un copy-paste sau la chat în timp ce cauţi ceva şi pe o hartă.

Bateria m-a ţinut 40 de ore. Sigur, are 3100 mAh, dar şi ecranul e de 5,5 inci. E uriaş, credeţi-mă; sus e pus lângă un HTC Desire. Ştiţi filmele acelea deocheate când o femeie rămâne uimită de cât de dotat e un tip? Eu primesc aceeaşi reacţie când scot telefonul din buzunar.

Vreţi să testez ceva anume la el? Vă interesează vreun anumit aspect al lui, vreo particularitate software? Profitaţi cât îl am pe mână şi scrieţi în comentarii ce-aţi dori să testez.

    21 comentarii

  1. Cel mai important lucru:
    Se poate tine in buzunarul de la pantaloni? Te incomodeaza cand te asezi, cand mergi? Poti sa apelezi si sa raspunzi cu o singura mana?
    Si b): Mai da Vodafone telefoane la testat contra garantie?

      (Citează)

  2. Poate reusesti sa faci un test comparativ cu Samsung Galaxy Note, ar fi interesant, eu unul sunt foarte multumit de ,,Note” dar ma intereseaza acest upgrade.

      (Citează)

    • @Mihai: nu prea il mai tin minte, dar voi incerca sa precizez cat mai multe noutati si detalii de la Note II astfel incat comparatia sa fie mai usoara pentru tine.

      @gigi22: da, il tin la blugi. E mare, chiar si pentru palma mea, dar are softul un pic modificat astfel incat unele functii (de exemplu dialerul) poate fi folosit cu o mana. Iti pune butoanele pe partea stanga sau dreapta a ecranului, o sa vezi in screenshoturi.

      De Vodafone nu stiu, nu cred ca mai da, dar poti intreba pe @vodafonebuzz

        (Citează)

  3. Care sunt diferentele dintre Galaxy Note II (de 5.5 inci), Galaxy Note II (banuiesc N8000, de 10 inci) si Galaxy Tab2 (P5100, tot de 10 inci)?
    Cum se pozitioneaza ele in raport cu piata? Cui se adreseaza? Care sunt diferentele intre ele?
    Nu ti se pare ca Samsung nu mai stie ce ofera?, ca se aglomereaza pe piata tabletelor/telefoanelor de 7/10inci?
    Multumesc.

      (Citează)

  4. Desire e al tau? Cu ce rom merge?

      (Citează)

    • @cartus: este al lui Nashu Mare, nu stiu ce ROM ruleaza.

      @Catutzi: Note II (telefon) si Note 10.0 (tableta) sunt gandite pentru segmentul business, ca au tot felul de functii care te ajuta. Ambele au si stylus, care este foarte util in diverse aplicatii si momente, fiind ceea ce diferentiaza gama, impreuna cu imbunatatiri software disponibile doar pe Note-uri.

      Tab2 e o tableta normala, ca si altele de pe piata. Problema se pune daca ai bani in plus de gama Note si daca iti trebuie functiile suplimentare oferite.

      Din ce aud, primul Note s-a vandut foarte bine pentru o gama noua si cred ca Note II o va face si mai bine.

        (Citează)

  5. Ar fi interesanta o comparatie cu Asus Padphone 2, lansat zilele astea. In sensul: ce ar fi mai util, un telefon la granita tabletei, cum s Note, o mini tableta la care poti sa vorbesti adica, sau dracovenia lui Asus, care e si una si alta. Poate si o comparatie prin prisma pretului, considerand ca Padphone o sa fie cam tot pe la banii la care a fost si primul model.

      (Citează)

    • @ipo: E un telefon, de ce sa-l compar cu o tableta? Tin o tableta la ureche si vorbesc la ea? Sunt produse foarte diferite si nu se adreseaza acelorasi persoane.

      @Dan: nu, de ce ar merge un stick USB pe un telefon.

        (Citează)

  6. Merge stickul de la RDS pe el ? ZTE MF110 ?

      (Citează)

  7. @cartus
    Insert Coin GS CM7 1.1.4 Stable http://insertcoin-roms.org/category/devices/desire/

    Sper ca @baadnwz da si el o bere sau ceva pentru reclama

      (Citează)

  8. O comparatie intre Note I si II.

      (Citează)

  9. @nwradu: la dimensiunile alea e greu sa-l poti considera un simplu telefon. Poate unul din ala de pe vremuri, cu disc.
    PS: in FF 16 se vede ciudat zona de comentarii de pe blog.

      (Citează)

  10. Acum e OK, o fi fost de la mine.

      (Citează)

  11. Intrebare intrebatoare, in specificatii scrie ca are LTE in banda 700…asta inseamna ca o sa mearga si la noi?

      (Citează)

  12. Spune-ne te rog ce aplicatie folosesti pentru calendar?

      (Citează)

  13. Cum se comporta pe partea de telefonie? (calitate audio in convorbiri, semnal) Ce este cel mai enervant la el in afara de dimensiunile prohibitive pt. multi?

    P.S Chiar se vede descentrat formularul de comentarii in FF 16.0.1

      (Citează)

  14. Salut,

    L-ai mai folosit dupa ce ai scris articolul?
    Tine ~40 de ore la fiecare incarcare ?

    Razvan

      (Citează)

    • Tine doua zile. Nu l-am mai dus niciodata pana la zero ca sa vad daca mai scoate 40 de ore, dar il incarc o data la doua zile. Saptamana viitoare review-ul.
      Cu un Juice Defender care sa dezactiveze automat wifi-ul cand nu esti in zona si care sa taie noaptea conexiunile, eu cred ca poti scoate chiar si 50 de ore, la o adica.

        (Citează)

  15. In general toate telefoanele noi de la Samsung sunt foarte bune. Calitate foarte buna.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus