un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce înseamnă un telefon cu baterie mare

19 Oct 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Bateria lui Galaxy Note II mă ţine două zile şi am destule servicii şi programe care se sincronizează şi actualizează singure în background. Este dublu faţă de orice alt smartphone testat de mine, în aceleaşi condiţii de utilizare.

Ca să mă oftice, “the commentator formerly known as nea_caisa” mi-a trimis o fotografie cu autonomia telefonului său. După 2 zile şi 21 de ore, mai are 20% disponibil, deci îl ţine trei zile şi ceva, socotind cu tot cu nopţile.

Telefonul este un Motorola Razr Maxx, are ecran de 4 inci şi baterie de 3300 mAh (Note II are 5,5 inci şi 3100 mAh, dar nu are rost comparaţia pentru că diferă şi restul hardware-ului). Razr Maxx este varianta “cu baterie mare” a lui Razr XT910, un Android cu ecran de 4,3 inci, Android 4.0 şi hardware bunicel.

Pentru 3 zile de autonomie, câţi nu l-ar lua? Preţul plătit: Razr Maxx este mai gros, adică are 10 mm grosime, cam cu 1-2 milimetri mai gros decât generaţia actuală de telefoane, cea care nu rezistă decât o zi. Aşadar, nici măcar nu deranjează.

Se găsește și în România: Quickmobile, Evomag sau MarketOnline.

Nu înţeleg de ce Google nu duce seria Nexus în această direcţie. Ar fi un diferenţiator serios, un smartphone pentru entuziaşti, aşa cum a fost targetat primul Nexus One. Dacă viitorul Nexus va fi cel bănuit de la LG, va fi un telefon bun, dar banal ca aspect şi dotări. Un “Maxx”, mai ales cu Motorola achiziţionată recent de Google, sigur ar atrage mai mulţi cumpărători.

Sigur, după cum am spus acolo, Google nu-şi permite să dezvolte telefoane Nexus doar cu Motorola, acum divizie internă de-a lor. Google trebuie să-şi respecte şi să satisfacă partenerii lor tradiţionali, cei care au popularizat şi dus Android-ul la nivelul la care este azi (locul 1 în lume ca nr de dispozitive), aşa că pe rând seria Nexus trece pe la toţi. Întâi a fost HTC cu Nexus One, apoi Samsung cu Nexus S şi Galaxy Nexus, acum poate trece la LG şi tot aşa. Sper măcar ca atunci când ştafeta ajunge şi pe la Motorola, să meargă pe un model tip Maxx.

    13 comentarii

  1. Well, autonomie de 2 zile am si eu (nu ma compar cu nea_caisa, ci doar cu galaxy note) fara sa opresc nimic (ma refer la wi-fi, bluetooth, gps, sincronizare).
    In sfarsit telefoanele ajung sa aibe autonomie decenta…

      (Citează)

  2. Asta nu-mi place mie la Windows Phone, cel puţin momentan. Dimineaţa îl scot de la încărcat la ora 8, seara la 8 am maxim 20% baterie.

      (Citează)

  3. Daca ar veni la mine unul si mi-ar arata poza de mai sus cu ecranul care a consumat doar 18% din baterie, l-as intreba daca foloseste telefonul pe post de mobila.

    Stiu ca Motorola Razr Maxx sta bine la autonomie, dar sa scoti 3 zile inseamna sa-i admiri mai mult formele decat sa-l folosesti.

    Singurele teste de autonomie relevante sunt acelea in care telefoanele sunt puse sa faca ACELASI lucru in paralel in aceeasi perioada de timp.

      (Citează)

  4. Din pacate versiunea imbunatatita, respectiv Razr Maxx HD, nu va fi disponibila oficial in Europa. Sper ca totusi sa se gaseasca cineva sa-l aduca pe cai neoficiale, pentru ca merita.

      (Citează)

  5. Primul comentariu din linkul ăla e absolut epic:
    „ this battery + sony design + samsung internals + htc sense + lg nothing = The Ultimate Android ”
    Apropo de ce discuție aveam cu Mihai la postul despre LG Nexus…

      (Citează)

  6. Pe mine ma tine 2 zile fara probleme (Windows Phone 7.5), cu folosit moderat wi-fi si rar mobile data.

      (Citează)

  7. @Andrei

    la mine e cum zice rox – 2 zile fara probleme (Windows Phone 7.5), wi-fi on si extrem de rar mobile data.
    HTC Radar

      (Citează)

  8. I don’t usually use my phone as furniture. But when I do, the battery lasts for 5 days. ;)

    https://www.nwradu.ro/wp-content/uploads/2012/08/razr_maxx_baterie.jpg

      (Citează)

  9. @Radu: Corect :) Aș menționa și Nexus OS, fără Sense…

    @Nea Caisă: Chiar că furniture. Awake a fost doar 1% din timp :P

      (Citează)

    • Ma tine pe mine Note II cu baterie 3100 mAh cam doua zile, folosit in stilul meu obisnuit. Un Maxx cu ecran mai mic, dupa ce-l ai cateva luni si nu-l mai butonezi mai agresiv, cu fac eu acum cu Note II, si cu baterie de 3300 mAh, nu are cum sa nu tina 3 zile in acelasi mod de utilizare.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus