un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

LG Optimus Nexus?

12 Oct 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

Se confirmă, următorul telefon Nexus va fi fabricat de LG pentru Google. Dacă mă întrebaţi pe mine, seamănă cu cel Nexus-ul făcut de Samsung, cu iPhone 3G şi na, cam cu toate telefoanele de pe piaţă. Spatele arata interesant, texturat în pătratele.

Specificaţiile descoperite:

  • Android 4.2
  • chipset Qualcomm Snapdragon 4 nuclee la 1,5 GHz
  • 2 GB RAM
  • cameră de 8 Mpx
  • ecran 4,7 inci cu rezoluția 1280 x 720 pixeli

Probabil că se lansează la sfârşit de an. Nu i-a fost anunțat oficial un nume, așa că îi putem spune LG Optimus Nexus. Nu mă întrebaţi ce-i cu papagalul din fotografia de sus…

sursa: GSMdome.com

    15 comentarii

  1. Desi au luat Motorola, prefera sa lucreze cu altii pentru Nexus, interesant.

      (Citează)

    • Sunt forțați. Nu-și pot abandona partenerii tradiționali care au crescut Android ul, ba chiar le dau tuturor, pe rând, câte o felie de tort.

        (Citează)

  2. probabil pastreaza ce e mai bun pentru mai tarziu (ma refer la motorla). Daca faci totul prea brusc, nu merge bine din punct de vedere financiar…
    Eu sunt trist ca nu au continuat colaborarea cu samsung 8-|.

      (Citează)

  3. LG nu merita „o felie de tort” în contextul ăsta, pentru că sunt cvasi nuli în domeniul Android. O mișcare mult mai inteligentă (și chiar imbatabilă) ar fi fost un telefon scos cu HTC, însă probabil nu s-a putut din cauză că ei au și parteneriat cu Microsoft.

      (Citează)

    • @Flo: primul Nexus a fost cu HTC, au urmat doua cu Samsung, acum poate LG (nu e confirmat oficial, totusi). Ma indoiesc ca vine prea curand un Motorola, desi mi-ar fi placut un Nexus Maxx cu baterie de 3300 mAh.

        (Citează)

  4. @flo: lg sunt cvasi nuli? cine a scos primul dual-core? cine a anuntat primul quad-core? cine are quad-core cu 2gb pe ram si matura pe jos in benchmark cu orice telefon de pe piata? cine facea ecranele iphone? raspunde la intrebarile de mai sus sau, daca vrei, iti raspund eu: LG!

      (Citează)

  5. @mihai
    Ai perfecta dreptate si nu face doar pentru iphone ci si pentru restul gadget-urilor cu display.
    LG pierde din popularitate din cauza ca rezolva prea greu un update. Dar acum ca e in parteneriat direct cu google, va primi constant update … pentru nexus, restul ramane problema LG.
    Insa multi dintre voi trebuie sa intelegeti ceva: au existat dispute intre marii producatori de telefoane ce ruleaza android? nu. Concluzia este urmatoarea Android > iOS chiar daca nu are legatura cu ce se discuta :))

      (Citează)

    • @mircea: LG pierde pentru ca telefoanele lor sunt banale. HTC si Samsung tot mai au ceva inedit, un diferentiator care sa te faca sa le doresti, fie el aspectul, Beats, interfata, forma, ceva. LG sunt telefoane bune si atat. Motorola are aceeasi problema.

        (Citează)

  6. Adaug si eu la ce a zis Flo: nu mi-as lua LG niciodata. Poate sa fie pe hartie cel mai bun telefon din istorie, no thanks.

      (Citează)

  7. E posibil sa lanseze mai multe Nexus-uri, asta fiind modelul mai ieftin, care va costa $400 fara abonament. Modelul de varf s-ar putea sa fie produs de Motorola si inspirat din RAZR i.

    P.S. Ai gresit, rezolutia e de 1280 x 768.

      (Citează)

  8. @nwradu
    in legatura cu motorola nu stiu ce sa zic, dar mie unul mi-a placut razr :D

      (Citează)

  9. @Mihai: Demonstrațiile astea de forță sunt degeaba în lipsa unor rezultate concrete. Există vreun telefon LG capabil din mai multe puncte de vedere, nu doar primul *insert feature here* din lume? Poate or fi, dar lipsa de distribuție, update-uri, interfețe bine făcute sau specificații dezirabile îi face nuli pe piață. Câte LG-uri ai în cercul de prieteni? Dar HTC / Samsung?

    @Radu: uitasem de primul Nexus de la HTC și da, cred că vor să rotească toți producătorii, însă ar fi drăguț să și stabilească unul permanent pentru o serie cu continuitate.

    @mircea: Google a cumpărat Motorola exclusiv pentru lunga istorie încărcată de patente. Dacă s-ar apuca să producă telefoane proprii, evident că Android ar fi optimizat pentru ele și ar oferi un avantaj față de competitori, așa că ceilalți s-ar orienta către sisteme de operare dezvoltate in house sau altele gen Tizen, WP și nu ar fi beneficia nimeni din asta. Probabil va fi un Motorola Nexus la un moment dat, însă cu certitudine nu va fi vorba de o linie întreagă.

      (Citează)

  10. suportul foarte slab si marketingul dezastruos al celor de la lg sunt foarte adevarate insa asta nu le face produsele slabe sau non-inovatoare. ultimul lor telefon, optimus g, e un monstru, deocamdata e doar in coreea, pe piata din europa va aparea intr-o luna-doua…

      (Citează)

  11. @flo
    in legatura cu patentele stiam dar, google a mai vazut ceva mai mult ca sigur. Sunt sigur ca o sa le vina randul tuturor marilor producatori.

    Cum ar fi sa scoata nokia nexus =)))))))))? ( stiu ca e o intrebare idioata dar totusi CUM E ASTA?

      (Citează)

    • Motorola sigur avea si niste telefoane in curs de dezvoltare, asa ca ar putea fi ceva in viitor. Mi-ar placea un Nexus Maxx cu baterie de 3300 mAh.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus