un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Amenzile nu se mai plătesc la CEC

12 Oct 2012  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

În caz că nu ştiaţi, reţineţi că amenzile şi câteva taxe judiciare nu se mai plătesc la unităţile CEC. Trebuie să mergeţi la Poşta Română pentru astfel de activităţi plăcute.

Nu ştiu de ce nu mai face CEC-ul încasări. Aş fi preferat să o facă, pentru că relansarea lor le-a transformat agenţiile într-un loc mai normal, unde se lucrează rapid şi bine. Poşta Romană este în continuare în evul mediu.

    5 comentarii

  1. Din câte ştiam eu, de ceva vreme, amenzile se plăteau la direcţia locală de tax şi impozite. De asemenea, amenda pentru rovignetă se plăteşte la BCR (sau în contul deschis la BCR dacă preferi prin internet banking).

    Explicaţia pare să fie că instituţiile statului nu mai au conturi la CEC, ci, preponderent, la Trezorerie, sau la alte bănci comerciale, astfel că CEC nu mai poate să facă transferul (e ca şi cum ai intra într-un BCR să plăteşti o factură către un client BRD, neavând cont la BCR).

      (Citează)

  2. Pai sa mai faca si Posta Romana un micut comision din afacerea asta…..

      (Citează)

  3. Dar de taxa de talon si inmatriculare masina stiai? impreuna fac vreo 90 de lei si se plateau evident la CEC.
    Acuma doar una se plateste laCEC iar cealalta evident trebuie sa cauti o administratie finaciara de pe raza sectorului unde habitezi si care habar nu ai e unde e…
    Adica drumuri peste drumuri, sunt deja la al treilea si nu am rezolvat cu jumatate din actele masinii…

      (Citează)

  4. Ca sa fie cozi si mai mare la posta. Excelent.

      (Citează)

  5. Amenzile auto se pot plati la unele banci comerciale, prin Internet. Sunt vreo 5 care ofera acest serviciu.

    Este vorba de un serviciu numit cont tranzitoriu, initiat de Trezoreria Statului. Daca esti client (persoana fizica) la respectivele banci, poti plati (fara comision) un numar de taxe si impozite, incl. amenzi. Mecanismul e relativ simplu: clientul face plata, banii se colecteaza intr-un cont la banca respectiva, apoi banca vireaza (odata pe zi) banii la trezorerie.

    Serviciul nu este oferit pentru toate bancile pentru ca necesita semnarea de catre banca o conventie cu Trezoreria. Una dintre conditii este ca plata clientului sa se faca fara perceperea de comision din partea bancii. E posibil ca asta sa nu convina tuturor.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus