un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mâine: Kindle Paperwhite

5 Sep 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Mâine Amazon va anunţa noi modele Kindle, inclusiv noi tablete Fire, mult aşteptate de străini. Eu probabil voi fi pe coclauri olandezi, aşa că vă zic de acum o părere despre noile Kindle.

În primul rând, noile Fire mă lasă rece, cu toată glumă de rigoare. Am testat primul Kindle Fire, e o tabletă bună, integrată perfect în ecosistemul Amazon şi Kindle, dar inutilă în România, unde vânzarea de reviste, ziare, muzică şi filme nu este permisă, ci doar cea de cărţi. Iar cărţi pot citi deja pe Kindle-ul meu normal, nu-mi trebuie tabletă pentru asta.

Ca tableta, am devenit mai degrabă interesat de un Nexus 7 sau de un posibil iPad Mini. Fire-ul va intra pe “radarul” meu atunci când Amazon va deschide complet magazinul lor către români.

Cititoarele de cărţi însă, ebook readerele Kindle, sunt o altă poveste. Am un Kindle Keyboard de mai mulţi ani şi sunt foarte mulţumit de el. L-am folosit din plin luna aceasta şi nu doar că funcţionează la fel de bine ca şi în prima zi, dar nu-i pot reproşa nimic. Este suficient de mic, de portabil şi de performant ca să fie cititorul perfect pentru mine.

Acesta este motivul pentru care generaţii mai noi de Kindle (normal și touch), deşi având îmbunătăţiri, nu m-au convins să renunţ la ce-am eu şi să cumpăr unul mai nou. Până acum.

Kindle Paperwhite, în lipsa unui nume oficial, este prezentat în exlcusivitate pe The Verge şi bănuiesc că acesta va fi arătat şi la evenimentul de mâine. Singurele detalii care nu se cunosc sunt preţul şi specificaţiile exacte, dar elementele care m-ar convinge să cumpăr acest Paperwhite sunt:

  • ecran cu iluminare proprie. Este tot un e-Ink, adică bateria ține 8 săptămâni pentru că nu consumă curent electric decât atunci când schimbi pagina, nu şi în minutul cât îţi ia să o citeşti, dar probabil că are nişte mici LED-uri de iluminare pe lateral.
  • ecrandul are fundal alb, nu gri, de unde şi numele temporar de Paperwhite. Text negru pe fond gri este odihnitor pentru ecran, dar aş prefera fond alb pentru că se vede mai bine în lumină slabă. De asemenea, ecranul alb ar putea permite ca iluminarea integrată să fie în spatele acestuia.
  • are ecran tactil, au dispărut toate butoanele fizice, adică este foarte mic. După cum vă spuneam, tastatura de pe Kindle-ul meu nu mi-a folosit niciodată.

Momentan eu am o husă specială cu lampă integrată pentru a ilumina Kindle-ul (n-am veioză). Un Kindle cu iluminare proprie ar fi excelent.

    7 comentarii

  1. Emilian Nedelcu

    05/09/2012 la 2:16 PM

    Mie mi s-a stricat Kindle la nicio o luna de functionare :( Inca nu m-am invrednicit sa le scriu celor de la Amazon pentru a ma lamuri cum rezolvam see you garantia. Nu sari, nu l-am cumparat eu de la Amazon, ci mi-a fost facut cadou surpriza.

      (Citează)

  2. Emilian Nedelcu

    05/09/2012 la 2:16 PM

    Mie mi s-a stricat Kindle la nicio o luna de functionare :( Inca nu m-am invrednicit sa le scriu celor de la Amazon pentru a ma lamuri cum rezolvam see you garantia. Nu sari, nu l-am cumparat eu de la Amazon, ci mi-a fost facut cadou surpriza.

      (Citează)

  3. Din cate stiu amazon ofera garantie internationala, le dai un email, le spui problema apoi iti dau detalii despre cum le poti trimite inapoi kindle-ul pentru a fi reinlocuit.

      (Citează)

  4. Emilian, daca le-ai scrie celor de la Amazon despre asta, ti-ar trimite un nou Kindle in cateva zile si ti-ar cere sa il trimiti pe cel stricat inapoi. Atat de simplu :)

      (Citează)

  5. Si eu am varianta cu keyboard de aproape 2 ani. La fel, foarte multumit. Mie imi place keyboard-ul, il folosesc destul de mult pentru a cauta nume de personaje/locuri in glosarul cartii. Citesc niste carti masive si nu tin minte chiar tot :) Am avut in mana si un kindle noua varianta si il prefer pe cel cu keyboard fizic.

    Referitor la ecran, mie mi se pare mai odihnitor pentru ochi cel actual, gri.

      (Citează)

  6. كريستيان زجاج

    15/10/2012 la 5:45 AM

    De unde cumpar si eu Kindle Paperwhite in iasi! Vreau fara reclame! Si mai vreau sa stiu daca pote sa citeasca Adobe PDF see you DRM…. Thanks!

      (Citează)

  7. كريستيان زجاج

    15/10/2012 la 5:45 AM

    De unde cumpar si eu Kindle Paperwhite in iasi! Vreau fara reclame! Si mai vreau sa stiu daca pote sa citeasca Adobe PDF see you DRM…. Thanks!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus