un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Veți cumpăra Samsung Galaxy S III?

5 May 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

19 comentarii

OK, a fost anunțul, s-au potolit spiritele si entuziasmul momentului, poate ați citit și părerea mea despre Galaxy S III. Veți cumpăra acest model? Apare după 29 mai în magazine, iar Vodafone a anunțat că-l va aduce în România, probabil tot din prima zi.

The Verge nu spune rău:

So what did we get? The Siri-imitating S Voice, a quad-core SoC that’s already been announced for the Meizu MX, a suite of camera enhancements that rips off HTC’s ImageSense wholesale, and a signature animated lock screen that emulates interaction with water, something that’s been a live wallpaper option on Android phones since 2010. Oh, and industrial design and build quality that you’ll find on any anonymous South Korean MP3 player — Samsung seems to have tried trickling its design language up, never a good idea.

We’re told not to be sheep, yet Samsung itself is just falling in line with the herd. The company seems oblivious to the sense of betrayal this has engendered in the informed consumer. For the first time in its history, Samsung had enough sway with phone buyers to convince them to hold off on the premier option on the market, HTC’s One series, in wait for Samsung’s riposte. The Galaxy S pedigree was on the line, and if Samsung could live up to it, a bond of trust was going to be its reward. People were ready to start treating Samsung like Apple, giving it the benefit of the doubt both in terms of product timing and the adoption of unfamiliar new features.
[…]
At best, Samsung matched the HTC One X. At worst, it indulged in a two-month delay of an MWC-worthy device, stoked a frenzy of anticipation that was unjustified by the eventual product, and jeopardized the still fragile growth of its brand reputation among smartphone enthusiasts.

    19 comentarii

  1. Nu mi place forma rotunjita.Mare dezamagire.In niciun caz nu schimb SGS2 pe asta….probabil o sa trec la iphone din pacate…dar poate ne fac si aia o surpriza urata cu urmatorul model.

      (Citează)

  2. Probabil ca da, prin noiembrie cand Galaxy S-ul meu implineste 2 anisori :D

      (Citează)

  3. Salut! Pai eu unul nu stiu ce sa spun, intrebarea ta pare grea, crede-ma! Desi te impresioneaza la prima vedere reclama si ceea ce ofera telefonul pare WOW! Dar stai! Ma mai uit atent la el a doua oara si ce vad spatele pare ieftin parca mai rau ca tot ce a avut Samsung pana acum( spatele lui s3 e izbitor de asemanator cu cel al Galaxy Y, singura diferenta o face dimensiunea :/ ). Daca te uiti la el, in partea de sus-fata, regasesti Nexus, jos-fata asesti wave+s1…. Dimensiunea il salveaza intr-o oarecare masura si micile “chichite” smart care dupa cum spune sursa t citata si alea copiate. De ce este dorit telefonul asta? Parerea mea: dimensiunea ecranului si procesorul care mananca tot… Un fel de Bute varianta samsung.
    Revenind la intrebarea ta, daca as dispune de bani da l-as lua cu tragere de inima, cred. Alegerea mea fiind Galaxy Nexus, varianta alba…

      (Citează)

  4. Nu dar nu imi voi cumpara nici One X. Astept…

      (Citează)

  5. Fanii Samsung care vor sa treaca la iPhone, sa stie ca am de vanzare. Gasiti pe blogul lui nwradu amanunte. :D

      (Citează)

  6. Eu cam sunt de acord cu scriu oamenii aia. Niciun alt model de smartphone nu reusise pana acum sa provoace atat entuziasm aticipativ si curiozitate, cu exceptia iPhone, desigur. Acuma era momentul sa rupa Samsung cu un produs de mare clasa.
    O MARE problema, in opinia mea: cand un om plateste mult pentru un smartphone, este interesat,in buna parte, de design si calitatea contructiei. Un cumparator normal, nu cocalar, nu hipster. Deci prostii de genul quad – penta – hexa core sunt mult mai putin relevante in sine decat spatele ala ORIBIL pe care il are. Depinde de gust, dar nu mi se pare ok sa pui la capul de linie elemente de design de la telefoane low-end. Pe bune, s-a scremut Samsung si asta-i tot ce a putut scoate ca design si calitatea materialelor?!
    Se mira unii de ce se vinde atat de bine Iphone. Pai, in pana lu’ Samsung, cand umbli cu el nu ai senzatia ca e luat de magazinul de jucarii. Asa cum te stradui sa pui niste compenente performante, asa trebuie sa te chinui si cu aspectul. Lasa ca peste 5-10 ani o sa priceapa si Samsung si altii.

      (Citează)

  7. Ce virgula de analfabet am pus!

      (Citează)

  8. Gigi sa stii ca intr-un fel e bine ca design frontal cel putin. Dupa cum e de asteptat au incercat pe cat posibil sa renunte la conflictele eterne cu apple pentru elemente de design. Poate va amintiti de S1 in comparatie cu 3g/s si mai recent la tablete. Probabil s-au chinuit atat de mult pentru fata telefonului si le-a luat atata timp incat spatele a fost o improvizatie de moment pentru a grabi lucrurile. Dar asta e parerea mea si cam atat.

      (Citează)

  9. Bine zice Guran aici*: snobism hi-tech. Chiar cautam o expresie pentru pulimea care se ceartă pe net degeaba despre niște aparate pe care nu le-au văzut sau atins vreodată (și pe care cei mai mulți nici nu o să aibă ocazia ;) ).

    Și mai mișto e cum se ceartă ăia la el în comentarii (ca și aici de altfel) pentru o știre de 2 minute despre un nimic. Asta în condițiile în care restul emisiunii zice numai chestii nașpa despre viitor. Lumea arde și pulimea joacă Angry birds pe quad core (quad core care spulberă :D ).

    *http://www.biziday.ro/2012/05/04/ora-de-business-vineri-4-mai-2012/

      (Citează)

  10. E o poza exemplificativa pe engadget cu cele trei SGS-uri unul langa altul. Al treilea este deja tableta, sa fie sanatosi.

      (Citează)

  11. @Mircea
    Pai nu cred ca a avut Apple toate ideile bune deja. Daca ai cunoscut succesul ca fiind cel bun imitator (design si niste chestii “minore” in Touch Wizz) al iphone din lumea android, probabil ca e mai greu sa incepi sa gandesti brusc original.
    Galaxy Note arata, dupa mine, mult mai ok, adica designul e oarecum concordant cu pretentiile aparatului.
    E foarte bine sa existe concurenta, oferta larga, etc. Dar cand esti la varf trebuie sa pui si tu ceva original pe masa, nu doar sa ametesti poporul cu quad, s-voice, bla-bla.

    @nea Caisa
    Dom’le nu se cearta nimeni, zic eu. Daca pe un forum pot unii sa discute mult si bine despre, sa zicem, culoarea carligelor de rufe, de ce nu e cool ca alti oamenii sa discute (eventual contrazica) despre smartphoane?! Ca din vad la mine si la altii, e al dracului de prezent, util si utilizat. Lumea “tot timpul arde”, mereu sunt “vremurile astea”, etc. Cum sa joci angry birds daca arde lumea?

      (Citează)

  12. Nu, nu-mi voi cumpara. Si stiu ce vorbesc, eu am acum HTC Desire HD iar sotia mea SGS II. Dupa mine nu incape comparatie intre ele. Ok, SGS are ecran mai bun, dar ca functionalitate de business, HTC e cu doua clase peste. Iar ca si constructie, Galaxy II mi s-a parut mereu cam flimsy. Asa ca in iunie imi prelungesc abonamentul Orange si One X scrie pe mine.

      (Citează)

    • @boglous: cam asa am gandit si eu.

      @gigi11: ai dreptate, nu stiu ce studii de piata le-au zis ca nu e importanta si carcasa. Poate au aflat ca lumea oricum le tine in huse de protectie? Sper sa imbunatateasca Samsung si carcasa la urmatorul model.

        (Citează)

  13. @Astept ceva nou ori de la Samsung ori de la HTC ori de la Sony. As vrea o combinatie intre Samsung si HTC. Cert e ca eu nu voi baga 1 cent in itunes poate sa scoata apple cel mai tare telefon din istorie ca tot nu mi-as lua,desi ma indoiesc ca dupa moarte lui Steve or sa mai faca ceva.Poate gresesc…

      (Citează)

    • @SW: o sa astepti mult si bine. Vor veni o multitudine de modele Samsung, variatiuni pe tema S III, cu ecran mai mic, cu S Voice, fara S Voice, cu LCD, cu carcasa mai rezistenta si tot asa. Iar HTC cred ca va merge pana in toamna cu gama One curenta, iar apoi vor adauga vreun alt model, care ma astept sa fie un V cu procesor mai nou, poate si un X cu altceva decat Tegra 3.

        (Citează)

  14. Domnule poama,
    Lumea arde si noi vorbim de telefone, zici matale. Pai o companie ce produce telefoane mobile si este in continua dezvoltare si extindere, ce ofera? Ah da! Locuri de munca investitii straine si alte prostii de genul asta … De ce ti-ar pasa tie? Tu vezi doar un telefon, dar sunt altii care vad un anumit lucru intr-o alta lumina.
    Nu cred ca te-a obligat nimeni sa intri aici. Daca lumea arde si tie chiar iti pasa fa tu ceva maret si scoate galeata cu apa ce poate stinge un incendiu forestier. Daca nu te intereseaza discutiile de genu’ cauta-ti alt ceva unde sa poti comenta cu rost.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus