un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cam de cât loc are nevoie o femeie pentru cosmetice?

4 May 2012  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Aţi observat până acum câte cosmetice au femeile? Şi, mai ales, câte tipuri de cosmetice, creme, farduri şi ustensile există? Uneori sunt convins că magazinele de cosmetice de femei sunt la fel de mari precum cele de bricolaje pentru bărbaţi şi organizate pe tot la fel de multe raioane.

Am auzit de un tip, nume de cod Alex, care are nevoie de o baie mai mare după ce prietena lui l-a umplut de cosmetice. Nu doar că are marginea chiuvetei, poliţa de deasupra ei, marginea căzii şi dulăpiorul din baie pline de creme şi şampoane, dar măsuţa din dormitor este la fel de încărcată. Colac peste pupăză, ea s-a apucat şi să vândă cosmetice (este agent mobil sau cum se cheamă), aşa că au apărut noi baxuri şi cutii în casa lui.

Şi când zic că are nevoie de o baie mai mare nu glumesc. Îşi caută un apartament şi vrea că baia să ocupe jumătate din spaţiu. Mult noroc, ştiu din proprie experienţă că în Bucureşti în unele apartamente n-ai loc nici de cadă, dar el caută (şi dacă îl puteţi ajuta cumva, îl găsiţi prin Facebook).

Înapoi la misterul meu existenţial, de unde apar atâtea cosmetice? Aţi văzut cum jumătate din bagajul unei femei este mereu ocupat de cosmetice, ba chiar unele au o geantă separată pentru ele? Iar în momentul despachetării încep să apară cremă de mâini, hidratantă de zi, de noapte, anti-cearcăne, anti-riduri, nelipsitul gel de duș, după care se trece la şampon şi balsam. La birou recunoşti imediat care sunt locurile femeilor, au câte 3 creme de mâini pe masă.

Şi rimelul… frate din ce-i făcut rimelul ăla? (sau e fard? Chestia neagră din jurul ochilor, oricum) Aţi văzut că nu iese cu nimic? Dai cu duşul 10 minute şi abia se scurge puţin; dai cu furtunul sub presiune, dai şi cu săpun, nimic. Ce-i aia, vopsea auto? Cerneală tipografică? Aşa că în bagaje mai intră şi demachiant şi cerculeţe din acelea de vată de zici că-s chipsuri neprăjite. Şi abia am început să zic de machiaje…

    9 comentarii

  1. Eu sunt foarte curioasa referitor la faza cu 3 creme pe birou: cum dracu’ mai poti sa scrii, sa tii ceva in mana dupa ce te dai cu crema? :|

      (Citează)

  2. Ce pot sa zic nu incerca sa intelegi femeile nici ele nu se inteleg …

      (Citează)

  3. hmmm…e vreo campanie, ceva?

      (Citează)

  4. Una on-topic:
    ” – Iubito, daca ma mai superi te desfigurez.
    – Cum – ai fi tu in stare sa dai in mine ?
    – Nu iubito, iti arunc toate cosmeticele”

      (Citează)

  5. aduc o completare: rimelul împământenit la noi e defapt un brand (Rimmel – http://en.wikipedia.org/wiki/Rimmel ); Recunosc că nu știu care e traducerea/adaptarea în RO a produsului ce poartă generic numele de “mascara”.

    Eu am rămas profund șocat când văzusem la un moment dat mascara albă…

    Doamna mea, are și cosmetice însă bijuteriile/accesoriile chiar îi ocupă mult loc. Acum, citind la tine nu știu ce să cred fie că se poate și mai rău cu cosmeticele, fie că ale eu prea multe bijuterii !?

      (Citează)

    • @Ariel: interesanta asta cu marca Rimmel. E un alt caz de adidasi si xerox. Iar unele femei nu au multe bijuterii, ci doar 2-3 inele si o bratara, pe cand altele poarta 20 de bratari in acelasi timp, de parca ar fi in lanturi. E bun si subiectul asta.

        (Citează)

  6. Cand stateam singur aveam un dulap de 60 cm si mai era spatiu in el. Inainte sa se mute cu mine am mai luat un dulap 2x cel pe care-l aveam si am aflat ca n-a fost de ajuns nici acela,i-au trebuit inca 2 sertare. I want back my space.

      (Citează)

  7. In dept in care lucrez fetele considera ca o pensula de fardat (eu stiam ca sunt pentru pictat) care costa 12 RON e super oferta , asa ca si-au cumparat toate cate 2 – 3 !? Nebunie
    Sau promotie 200 Ron trusa pensule – wtf lumea a innebunit – dar avand in vedere ca o crema poate costa tot atat nu ma mai mira nimic

    Sunt de acord sa fie aranjate , imi plac mai mult asa , deci sa-si ia cate vor , atat timp cat sunt placute , n-au decat sa mai lucreze putin la atitudine – in rest nu ma stresez

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus