un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

SkyDrive pentru bloggeri

22 May 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

De când am început să folosesc serviciile de stocare în cloud descopăr tot mai multe feluri în care le pot utiliza ca o parte auxiliară a acestui blog. Câteva exemplu de utilizare deja normală pentru articolele mele:

1. Pot ţine acolo toate imaginile relevante. În review-ul lui Galaxy S III am făcut vreo 50 de screenshot-uri cu toate meniurile posibile, la fel şi la One X. Pe blog am pus doar câteva mai importante, dar cine e interesat de toate detaliile telefonului le găseşte în galeria respectivă din SkyDrive.

2. Imagini full-size, partea 1. Mai ales la telefoane, dar şi la review-urile de aparate foto, trebuie să postez fotografii de test şi sigur sunt mulţi cititori interesaţi de nivelul de zgomot din imagine. Pe blog nu pot pune imaginile la dimensiunea originală, că ar avea 5-10 MB fiecare şi mi-ar consuma inutil traficul lunar. Le pun însă la dispoziţie pe net pentru cine vrea să le studieze în detaliu, nealterate de resize-ul inevitabil. Pe termen lung asta îmi permite să micşorez dimensiunea uzuală a fotografiilor hostate pe blog şi să-l fac mai rapid, oferind alternativa full-size pe net.

3. Imagini full-size, partea 2. Îmi place să fac fotografii panoramice. În ultima lună am pus unele cu munţii Făgăraş şi cu Bucureştiul văzut de pe Arcul de Triumf. Astfel de imagini au în jur de 10.000 x 4.000 de pixeli şi sunt salvate la calitate maximă, aşa că unele fişiere au chiar 100 MB sau mai mult, ceea ce mi-ar omorî de tot blogul. Acum pun pe blog o variantă redusă ca dimensiune şi cele mult mai mari sunt pe SkyDrive, pentru cine vrea să se uite cu lupa la ele.

4. Pot prezenta documente şi comunicate de presă. Am început, după modelul văzut la străini, să pun pe blog şi comunicatele de presă primite pentru diverse lansări. De obicei pe acestea nu le publică nimeni. Eu prefer să-mi spun părerea despre ce-am văzut şi să vorbesc strict despre elementele care mi-au plăcut, dar toate detaliile şi tot ce-a vrut firma să comunice poate fi găsit în acel comunicat. Le pun online, unde word-urile sau pdf-urile se deschid în viewere rapide.

Eu folosesc SkyDrive pentru cele de mai sus. Are cea mai bună ofertă, e gratuit, galeriile foto arata foarte bine şi se mişcă foarte rapid, are integrare directă cu Office, că doar e făcut de Microsoft. Faceţi-vă cont şi testaţi-l pe skydrive.com.

    10 comentarii

  1. al 88-lea articol despre skydrive. am inteles, e superb, cel mai bun, unicul. pot, te rog, sa folosesc dropbox? mersi.

      (Citează)

  2. Eu folosesc SkyDrive dupa ce am auzit de el la tine pe blog. De atunci il foloses tot timpul, in special pentru stocare foto. Le stocheaza la marime mare si are un viewer super ok.

    Numai bine

      (Citează)

  3. era o reactie la avalansa de articole despre cat e de superb skydrive (toate cu link-ul corespunzator). nu stiu daca te-au platit sau nu, dar mi se pare ca incerci sa ma convingi cu forta din moment ce intru zilnic aici si, de cateva ori pe saptamana, scrii despre subiectul asta.

      (Citează)

  4. foarte interesant articolul…ai folosit de 3 ori acelasi argument: cat de util e Snustiucum pentru ca iti tii pozele

      (Citează)

  5. SkyDrive este foarte bun.

      (Citează)

  6. Poate oare un om ca Radu sa il convinga pe Bogdan sa foloseasca Skydrive? E oare Radu mentalist??? Pe mine a reusit! Si iti multumesc si chiar sper ca te platesc pentru asta!

      (Citează)

  7. Stiu ca avea skydrive o optiune prin care facea resize la imagini, dar in interfata actuala (nov. 2012) nu o mai gasesc. Stii ceva de ea?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus