un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Acum dăm nume, acum nu dăm

22 May 2012  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Săptămâna trecută la ProTV a fost o ştire despre aplicaţii de smartphone ce pot fi utile marelui public. S-au dat mai multe exemple, printre care una pentru şoferi, care îţi arată cele mai apropiate benzinării, vulcanizări, parcări şi altele, o altă aplicaţie ce-ţi indică petrecerile serii şi unde poţi intra la ele, altă aplicaţie pentru trasee de RATB.

În bunele reguli ale ştirilor TV, nu s-a dat nici un nume. Întreaga ştire a fost un “uite ce aplicaţii utile au apărut pentru telefonul tău! uite ce extraordinare şi uşor de folosit sunt!”, dar nu s-a precizat nicăieri că e vorba de Auto.ro, de The Beat sau de TransportUrban.ro. Ce ştire e asta? E ca atunci când se face mare tămbălau că într-un restaurant s-au descoperit șoareci în mâncare, dar nu se spune ce restaurant este, ca să-l poți ocoli.

Ştiţi ce mă uimeşte? Că această regulă “hai să nu dăm nume” nu se aplică mereu. Tot la ProTV apare Buhnici la I Like IT, unde indică zilnic aplicaţii şi site-uri, cu nume complet, fără nici o limitare aparentă. Nu înţeleg aceste diferenţe de tratarea a aceluiaşi lucru.

    7 comentarii

  1. Unii dau bani, altii nu.

      (Citează)

  2. Din cate stiu eu trebuie sa enumeri cel putin 3-4 “branduri” pentru a nu se considera reclama.

      (Citează)

  3. Un produs bun – isi face reclama de la sine . Televiziunile lu` Peste cand nu mai au stiri iti arunca senzationalul in ochi , dar cand trebuie sa spuna despre cine / ce este vorba acolo (senzationalul) omite ca sa nu faca reclama gratuita . Ipocriti

      (Citează)

  4. Te rog senzationalul cu ” ” de rigoare – modifica tu – mersi

      (Citează)

  5. Publicul stirilor e de oameni average, fara smartphoneuri si stirea respectiva era pe model “uite ce transplanturi se fac in afara” etc sa ai ce spune la o samanta cu vecinii. “Ai auzit nelule ce dracii mai face astia cu telefoanele…”

      (Citează)

  6. Ideea reportajului e de a vorbi vorbe, nu de a ajuta populatia. In schimb mi s-ar parea util sa dea nume cand e vorba de locuri amendate de opc, produse care nu au trecut inspectia sanitara si mai ales sa nu le mai blureze naibii fetele violatorilor si infractorilor de orice tip. Astea ne privesc pe toti, smartphone au o mica parte, dintre care jumate au deja aplicatiile alea instalate.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus