un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Toate detaliile despre noul restaurant Subway

11 Apr 2012  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Ieri dimineaţă a fost deschiderea oficială a primului restaurant fast-food Subway din România. Nu doar ambasadorul Americii a fost printre invitaţi, ci şi eu, aşa că am făcut fotografii şi am făcut un conspect restaurantului. Cei de la Subway fac sandvişuri gigantice (“subs”) la baghetă de pâine şi cu multe ingrediente în ele.

Adresa este Bd Nicolae Titulescu nr. 1, adică în Piaţa Victoriei, vizavi de turnul BRD, după SpringTime şi lângă Toscana (harta). E uşor de văzut, dar nu prea găsiţi parcare în zonă. Pe web îi găsiți la www.subwayro.com

Ştiu că mulţi eraţi curioşi referitor la preţuri. Situaţia este bună, un sub de 15 cm costă 8 lei, 8,5 lei sau 9 lei (sunt vreo câteva tipuri în fiecare categorie). Dacă vrei meniu, adică suc 0,5 litri din gama Cola-Fanta-Sprite şi chipsuri (nu cartofi prăjiţi, că cică nu fac nimic prăjit, ci chipsuri Lays), dai 5 lei în plus, deci un meniu costă între 13 şi 14 lei. Dacă vrei ca sandvişul să aibă 30 de centimetri, nu 15, plăteşti alţi 5 lei în plus.

Sistemul de comandă urmăreşte aceeaşi regulă ca şi în orice alt Subway din lume:

 1. Alegi un sandviş din meniu, ca să porneşti de undeva
 2. Alegi tipul de pâine (albă cu susan, albă italiană, albă cu parmezan şi oregano, integrală sau miere şi ovăz)
 3. Alegi dimensiunea dorită, 15 sau 30 cm
 4. Poţi să ceri carne în plus sau în minus
 5. Poţi să ceri legume şi ingrediente în plus sau în minus
 6. Poţi să ceri extra brânză sau orice altceva
 7. Alegi sosul (maioneza uşoară, muştar, muştar cu miere, chipotle, ulei de măsline, oţet, ranch, ceapă dulce)

Asta e tot. Mie cele mai bune sandvişuri mi se par cele date şi pe la cuptor un pic, ca să se topească brânza, plus că pâinea iese caldă şi pufoasă. La acelaşi preţ, poţi cere tortilla în loc de pâine, deci au şi shaorma, sau salată, care se face pe loc.

Restaurantul nu este făcut să mănânci acolo, ci mai degrabă să iei la pachet sau pe stradă. Sunt vreo 20 de locuri de tip bar, la fereastră, şi vreo 6-8 mese de două persoane. Poate pun mai multe în următoarele zile.

Sucul ţi-l iei singur de la dozator, dar nu e cu refill, ca la Ikea, cel puţin nu încă. Aveau şi cafea.

M-am băgat şi la toalete. Sunt de o singură persoană, au toaletă, chiuvetă şi uscător Dyson. Bănuiesc că şi la femei e la fel.

Am mâncat un sub cu pui teryiaki, cu brânză şi băgat la cuptor, apoi cu salată verde, roşii şi castraveciori muraţi, iar sos am vrut maioneză şi muştar. Mega genial!

  8 comentarii

 1. în excursiile pe afară, tot timpul am preferat Subway în detrimentul BurgerKing, McDonalds, KFC, etc. Îmi place că poți customiza ca la tine acasă.

  Sper să se dezvolte franciza.

    (Citează)

 2. multumesc pentru prezentare. Am sa dau si eu o fuga la o papica rapida.

    (Citează)

 3. Sa-ti fie de bine – arata genial – de cand ii asteptam :D

    (Citează)

 4. Mda, mancasem la Subway de multe ori in Franta si Germania si am fost putin dezamagit… preturile mai bune, dar sandvisurile mai goale.

    (Citează)

  • @catalin: nu cred ca e mai gol, ca doar nu ramane spatiu liber in paine. Tot bucata langa bucata de pui se pune, tot salata si rosii cate vrei, eventual poti sa ceri mai multa.

   Am mancat ieri un Vita & Branza, foarte bun, chiar friptura de vita taiata subtire.

     (Citează)

 5. Intrebare: platesti mai mult daca ceri ingrediente in plus? Ai zis ca poti sa adaugi legume, extra carne, etc.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus