un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nokia Lumia a ajuns oficial în România

4 Apr 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii


Cu ceva întârziere faţă de lansarea internaţională ne-a trecut graniţa şi gama Lumia de la Nokia, adică primele lor telefoane cu Windows Phone 7.5. Am fost ieri seară la evenimentul de lansare.

Lumia 800 este telefonul-vedetă, având forma care l-a făcut celebru pe N9, ecran AMOLED şi componente performante. Este un telefon foarte bun şi l-aş putea utiliza fără probleme în viaţa de zi cu zi, dar mai multe detalii puteţi citi în review-ul meu din decembrie, când am fost primul care a avut un astfel de telefon la teste.

Lumia 710 este modelul mai ieftin. Sistemul de operare se mişcă la fel de bine, dar forma carcasei este ceva mai… obișnuită, iar ecranul mi s-a părut un pic mai slab luminos.

Cât de ieftin şi cât de scump nu vă pot spune încă. Telefoanele vor apărea la precomandă la operatorii principali de telefonie peste câteva zile, iar livrările încep după Paşti. Nu mai este mult.

Situaţia aplicaţiilor disponibile pentru Windows Phone 7.5 (ultimul venit în luptă, după iOS şi Android) este tot mai bună. Pentru reţelele sociale sau aplicaţiile super-uzuale există versiuni oficiale foarte bune pentru Windows Phone. Recent Marketplace-ul a fost fost deschis României şi pentru aplicaţii cu bani.

Noutăţi bune vin şi de pe plan local. Aici la lansarea Nokia i-am cunoscut pe cei din echipa TransportUrban.ro, care tocmai îşi lansaseră aplicaţia şi pe Windows Phone şi în general le merge de minune. Echipa Fillr, cu jocul cu care au câştigat maratonul de programare Nokia de anul trecut şi care a devenit ulterior popular era tot aici, şi ei având versiune de Windows Phone. La cât mai multe…

    6 comentarii

  1. Preturi ?

      (Citează)

  2. Cât de ieftin şi cât de scump nu vă pot spune încă. Telefoanele vor apărea la precomandă la operatorii principali de telefonie peste câteva zile, iar livrările încep după Paşti. Nu mai este mult.

      (Citează)

  3. Putin background despre Lumia nu strica:

    http://bit.ly/xHkyaX

    E adevarat ca nu stie nici macar sa salveze un draft de SMS, n-are nici microSD card slot?
    Dar faptul ca “Bluetooth function only allows a wireless headphone to be used, but will not do Bluetooth File Transfer!” ?

      (Citează)

    • A citit cineva si textul sau doar v-ati uitat la poze? :P

      @Daniel: da, e o discutie mai lunga si din pacate o problema la fiecare review de-al meu. Pot sa fac un review ca si cum cititorul atunci ar intra prima oara pe un smartphone (si iese un text gigantic) sau sa-l fac bazandu-ma ca ma citeste frecvent sau ca stie domeniul si atunci sa zic doar ce e particular acelui telefon.

      Ar fi foarte ciudat sa zic de fiecare data despre functiile de baza ale Androidului sau WP. Pornesc de la presupunerea ca lumea stie ce si cum. In particular, despre WP scriu de vreo doi ani si n-am mai precizat ce zici tu.

      Din cate stiu, nu are slot de memorie. Vad ca treptat chiar si Android renunta la ele pe multe modele. Iar la BT ai doar casca momentan, nu si push files, ceea ce nu mai este mare tragedie, ca oricum nu aveam rabdare si faceam transferurile prin Dropbox, SkyDrive, email si orice altceva.

      Preturile la Orange au aparut, 139 euro cu conectare la 35 eur/luna sau 449 eur la liber. https://www.orange.ro/magazin-online/telefoane/nokia-lumia-800

        (Citează)

  4. Un telefon de nota 10 la prima vedere, softul e praf, toate sunt futute(pe romaneste) bateria tine 2 zile in stand by (si nu e la mine), etc infine problema e legata de soft, pana nu apar toate updateurile e … oricum se merita, problema cu ecranul, se blocheaza incepe sa o ia razna :D.

      (Citează)

  5. @ Amnokia din ce ai zice tu nu se merita la banii aia cand apar alte telefoane acum .

    Si eu am fost dezamagit nokia lumia era pt mine un telefon foarte bun avea ce vroiam eu de la un telegon design frumos , marimea potrivita camera buna etc dar cu probleme cu softul pe care inca le mai are si am stat mult timp pe forumul lor sa vad ce zice lumea nu ma vad investind 1900-2000 ron pe el chit ca pe ocazii e 1500 ron sigilat cu garantie 2 ani .

    Dupa mine daca vreti un telefon foarte bun cu windows phone e HTC radar .

    Altfel astept review-urile de la Radu pt noile htc-uri . Sun curios daca X merita pretul mai mare fata de V .

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus