un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La restaurantul OSHO

23 Dec 2011  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

De restaurantul Osho am aflat prima oară la un eveniment Orange acum câteva săptămâni şi mi-a rămas în minte să-l “vizitez” mai pe îndelete. Am aflat ulterior că restaurantul este împărţit în două zone, cea cu pește şi cea cu friptură de vită din aceea scumpă, iar întrucât numele de Osho vine de la iniţialele a 4 măcelări americani ce au deschis un lanţ de astfel de magazine, m-am decis că zona cu vită este cea originală şi pe aceasta o voi testa prima. Aşa că ieri seară am fost la Osho.

Acum, n-am luat o primă de Crăciun cât să-mi pot permite o friptură din categoria “aged beef”, care începe de pe la 115 lei şi urcă până la 180 de lei porţia de carne, aşa că m-am mulţumit cu alte bunătăţi de pe acolo. Site-ul restaurantului este ca şi inutil, dar pentru preţuri şi meniu uitaţi-vă la câteva fotografii de la capătul acestui post.

Supa zilei s-a dovedit a fi una de pui. Porţia a fost destul de mică (dar bogată în pui), bună la gust, dar nu nemaipomenită. Pur şi simplu supă de pui şi nimic mai mult de spus. 8,5 lei.
supa_pui

Am continuat cu cheeseburger mărime “large”, cu carnea făcută medium rare, adică suculentă şi rozalie. Este unul dintre cei mai buni burgeri mâncaţi vreodată şi asta pentru că a fost foarte gustoasă carnea, cu acea aromă de grătar făcut exact cum trebuie. Osho serveşte hamburger şi cheeseburger, iar toţi au garnitură de roşii, salată verde, castraveciori muraţi şi ceapă, plus cartofi prăjiţi şi ketchup şi maioneză.Din imagine puteţi observa că garnitura a venit separat, lângă burger. Am apreciat ideea şi acest gen de servire deoarece nu trebuie să ai o gură imensă ca să-ţi încapă un burger prea gros în ea, ci poţi muşca doar din chiflă, carne şi brânză pentru a simţi gustul bun şi suculent al vitei, iar apoi iei separat, cu furculiţa, roşii şi salată după plac. Sosurile sunt din cele din comerţ, nu ceva special. 34 de lei varianta mare.

Pe total aş spune că un burger mediteranean sau legendary de la Hard Rock Cafe este mai bun, dar asta doar pentru că acolo se folosesc sosuri mai speciale şi ingrediente mai rar întâlnite pe un burger românesc (și costă cu 11 lei în plus). Osho însă este imediat pe locul doi, iar dacă ar fi să analizez doar gustul cărnii, mi s-a părut mai bună aici decât în HRC, unde parcă nu e la fel de gustoasă.

Frigăruile de viţel au fost o altă delicatesă bine făcută, foarte moi şi gustoase. Au venit tot cu cartofi şi salată, la un total de 42 de lei.
frigarui_vitel

Am băut un cocktail Brooklyn Ice Tea, care este o variantă de Long Island Ice Tea fără tequila. Bunicel. O limonadă cu apă plată şi zahăr n-a fost cine ştie ce, fiind făcută nu doar cu lămâie (avea pulpă în ea şi felii de lămâie galbenă), dar şi cu concentrat care îmi asasinează papilele. Nu înţeleg de ce prea multe restaurante consideră că o limonadă trebuie să fie acră de să-ţi întoarcă gura pe dos.
brooklyn_ice_tea

Cappuccino-ul de la final a fost extraordinar de bun. Cred că e cea mai bună cafea pe care am băut-o într-un restaurant. Pe cană şi pe zahăr scria Moak, aşa că bănuiesc că şi cafeaua tot această marcă a fost, dar modul de preparare a fost sublim. Spuma a fost foarte fină şi groasă, iar după ce i-am adăugat întreg pliculeţul de zahăr brun a avut un gust perfect. După ce băusem o jumătate de cană încă aveam spumă în ea, semnul unei cafele pregătite excelent. 9 lei cappuccino, 9 lei limonada, cocktailul 18 lei.

Servirea este un punct forte al localului. Chelneri amabili, zâmbitori, foarte atenţi în gesturi şi eticheta plasării tacâmurilor şi a servirii prin dreapta celui ce stă la masă, oricând la dispoziţie, foarte discreţi în modul de a te întreba și de a debarasa masa. M-am simţit că încearcă să mă facă să mă simt cât mai bine şi să mă deranjeze cât mai puţin posibil. La capitolul servire, Osho devine un etalon cu care de acum compar alte localuri.

Atmosfera e caldă, locul e frumos decorat, scaunele sunt ok, vesela este bună, nimic de reproşat la acest capitol.

Îi găsiţi pe Bd Primăverii, la vreo 100 de metri de Piaţa Charles de Gaulle. Cândva trebuie să încerc și o friptură adevarată de vită aici, sunt sigur că va fi excelentă.

Vizualizaţi Locatii nwradu pe o hartă mai mare
Bd. Primaverii, Nr. 19, Bucharest / +40-21-5683031 / osho-restaurant.ro / alte impresii și pe raluk.ro

Dedicație pentru cei ce lucrează în zona Charles de Gaulle :)

  3 comentarii

 1. Burgării ăia sunt geniali și au un gust extraordinar.

    (Citează)

 2. Păcat că nu au mai multe variațiuni. Cred că tot fripturile de vită sunt baza.

    (Citează)

 3. :). Eu mananc f. des la acel restaurant. Dar de obicei meniul zilei la 18.5 lei.

  Au intr-adevar majoritatea mancarurilor bazate pe carne de vita. Dar la meniul zilei..mai au si pui (care de obicei este o pulpa..micuta…peste care pun sos rosu, sau alb – si o fac ciulama :P).

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus