un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Boutique du Pain

13 Dec 2011  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Boutique du Pain este o cafenea/bistro în Piaţa Revoluţiei, la parterul clădirii Excelsior pe strada Academiei. L-am descoperit din întâmplare, la o plimbare prin zonă, şi îmi place pentru că este genul de loc potrivit pentru un popas de cafea şi sandviş atunci când eşti pe fugă prin oraş sau pentru o ieşire în grup cu colegii de muncă, la sfârşitul zilei.

Oficial, ideea din spatele BdP se prezintă ca fiind “quite simply to combine casual food and French tradition”. După ce m-am uitat în meniu, pot spune că n-am văzut nicăieri tradiţia franţuzească. Au cafea, ceai, prăjituri (cu ciocolată şi fructe), câteva sandvişuri şi salate, ba parcă şi nişte paste. Dacă acestea sunt tradiţie franţuzească… fie ca voi.

Atmosfera este caldă, contribuind la asta culorile deschise şi luminile ce nu te deranjează la ochi. Scaunele sunt de lemn, dar suficient de comode și este loc pentru multe persoanec. Când am fost eu pe acolo printre clienţi se regăseau şi vreo 3-4 domnişoare din categoria “bunăciuni incredibile”, dar nu cred că este mereu aşa.

În general am tendinţa să laud un loc în care m-am simţit bine pe total, dar trebuie să mă opresc din asta. M-am simţit bine la Buticul Pâinii, dar ce-am mâncat pe acolo a fost doar mediocru, în sensul că am băut şi cafea mai bună decât acel cappuccino vienez servit acolo, iar prăjitura (un tort mousse chocolat) a fost bună, dar una dintre creme avea un gust ciudat. Nu în sensul de rău sau stricat, dar parcă nu se potrivea cu ce mă aşteptam eu de la o asemenea prăjitură. Luaţi tarta cu fructe (Wild Berry cred că-i zice), e mai bună.

Prejiturile 12-14 lei, cafelele vreo 10 lei sau pe acolo. A făcut 44 de lei tot ce vedeţi în poze. N-au wifi. Site oficial.

    10 comentarii

  1. au si supe, in general cate 2-3 pe zi, dintre care “supa zilei” poate fi facuta si meniu. Supe de legume, ciuperci si pui cu taitei

      (Citează)

  2. Vai, ce bine arata prajiturile!

      (Citează)

  3. Mereu ma intreb cum reusesti sa mananci doua deserturi.

      (Citează)

  4. exista multe chestii tip “french bakery” in Bucuresti dar nu cred sa fii vazut vreuna cu produse “traditional” frantuzesti.

      (Citează)

  5. Ăstora le zice Boutique du Pain că au preţuri dureroase?

      (Citează)

  6. site-ul asta poate fi bun, da’ e numai reclame. ingretosat, ma indepartez. drace.

      (Citează)

  7. Corect, langue du chat nu aveau la restaurantul ăla? Pentru blogări, zic.

      (Citează)

  8. mereu cand trec pe acolo ma uit la el…e bine ca l-a experimentat altcineva inaintea mea…raman la chocolat:)

      (Citează)

  9. gresit spusa chestia cu cafelele…ele sunt maxim 9lei iar internet wi-fi exista si personalul e extrem de dragut…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus