un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noi cei 1% care nu ascultăm manele

13 Dec 2011  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Iată la ce cauză nobilă poți să aderi pe net:

Doar 1% nu ascultă manele? Wow!

Uneori mi se pare că cei care nu ascultă manele văd asta ca pe un semn de superioritate absolută, indubitabilă, asupra celorlalţi. Să vină peste noi ploaie, frig, război, cataclisme sau extratereştri, ei vor fi întotdeauna superiori altora pentru că nu ascultă manele. Ar trebui să fie primii salvaţi de pe Titanic, primii la care vine Moş Crăciun, iar Anul Nou soseşte cu 10 secunde mai repede pentru ei. Pe bune, când tu numeri 4…3…2… ei deja se pupă şi sunt de ceva vreme în noul an. Ascultă muzică adevărată, nu manele, iar prin acest unic lucru sunt mai buni decât tot ce ar realiza alţii în viaţă. Întâi li se dă lor premiu, apoi se anunţă şi câştigătorii Nobel-urilor pentru pace şi medicină.

Nici mie nu-mi plac manelele, dar nu din cauza muzicii, ci din cauza ideii de ţigănie pe care o asociez cu manelele, de borfaşi, “combinaţii”, curve şi bani nemunciţi. Sunt totuşi conştient că este vorba doar de muzică şi că este o preferinţă personală. Nu mă simt nici mai bun şi nici mai rău decât unul care ascultă manele, ba chiar, sincer să fiu, mă doare în fund de ce ascultă fiecare în casa şi în căştile lui.

Poate o dovadă mai bună este faptul că la străini, unde nu sunt atâtea probleme cu ţiganii, manelele au prins şi au succes.

Până la a spune însă că doar 1% dintre romăni nu ascultă manele este o cale lungă rău. Atât de lungă şi atât de science-fiction încât îi consider proști pe cei care au făcut această “cauză”. Mai bine stau cu un manelist decât cu un idiot care a scos această idee din fundul minţii sale, că doar 200.000 de romani nu ascultă manele, ceilalţi probabil conducându-şi viaţa pe ritmuri de Guță şi George Caşcaval sau ce nume şi-au mai găsit cântăreţii.

Mie mi se pare că în ultima vreme aud tot mai puține manele și chiar nu mai țin minte când le-am auzit ultima oară răsunând din vreo mașină sau prin geamurile unui chef de apartament. De unde 1%? Și oricum tonul este unul resemnat, prin acel “puținii care nu ascultă încă manele”.

    10 comentarii

  1. Ai avut dreptate pe twitter. Uite si dovada: http://www.youtube.com/watch?v=WaBZBrsiu7w

      (Citează)

  2. Acel numar de 99% vin chiar de la presedintele basescu :D http://www.youtube.com/watch?v=-4z8hpM8RYw

      (Citează)

    • @Nexxus: pai daca vine de la Basescu, sigur e fals :P

      @Combo: o fi dupa modelul rusesc:. 99% dintre romani asculta manele, 41% nu.

      @Roben: daca nici in Valcea nu mai sunt la moda, e clar :)) Esti din Valcea? Cum mai e viata pe acolo? Ce localuri mai sunt la moda?

        (Citează)

  3. Lasa-l in durerea lui. E doar o variatie la tema “romanii sunt …(prosti, nesimtiti, hoti, etc)”. Ailalti, ca eu nu, eu sunt in grupul ala de 1% care nu e :D.

      (Citează)

  4. Subscriu la ultima fraza. N-am mai auzit manele asa des in ultima vreme, si asta inseamna ca aud o data pe luna cate ceva pe la mine prin carier. Si stau in zona Matasari. ;)
    @Nexxus: Basescu trolleaza.

      (Citează)

  5. Cum sa mai auzi manele cand exista Justin Bieber si in Valcea nu mai sunt la moda manelele ?

      (Citează)

  6. Ai dreptate, nu prea se mai asculta manele. Chiar ma gandeam la asta acum cateva zile. Mai tii minte of of of…mor toti tiganii, cand apare Leo si arunca cu banii, etc?
    E de inteles: ei cantau despre bani, masini luxoase, si cu criza asta au ramas in pana de subiecte!

      (Citează)

  7. Nu se mai aud manele pentru ca a incetat sa ne pese de ele. Cred ca el mai bine le faceau cei care le faceau reclama negativa.

      (Citează)

  8. acel 1 % cam greu e :P

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus