un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Orange anunta 3 premiere nationale

12 May 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Sunt chiar acum la Orange Concept Store pentru o conferinţă de presă a operatorului “portocaliu”, unde se anunţă trei premiere naţionale.

HD Voice. Înseamnă o calitate mult mai bună a convorbirilor telefonice. Transmisia vocii prin GSM a rămas la aceleaşi standarde ca acum mulţi ani, când s-a inventat tehnologia aceasta, iar acum HD Voice vine cu îmbunătăţiri majore atât la calitatea sunetului cât şi cu zgomot de fundal redus. E greu de explicat diferenţa, trebuie să o ascultaţi.

Serviciul e gratuit pentru toţi clienţii Orange, în aria de acoperire 3G între telefoane compatibile. Telefonul trebuie să dispună de un astfel de modul, iar modele compatibile din portofoliul Orange sunt Samsung Galaxy Mini, Nokia E5 şi Nokia N8.

Extra Signal. Pentru companii Orange anunţă această soluţie bazată pe tehnologia Femtocell, ce asigură o mai bună calitate a serviciilor de voce şi date mobile în interiorul clădirilor.

Nu ştiu mai multe detalii despre femtocell pe de rost. Serviciul se lansează peste câteva săptămâni. Mai jos puteti vedea cum arată un astfel de amplificator ce se instalează în încăperile fără semnal și se conectează, din câte am înțeles, la Internet.

Proiecţie video 3D. Orange prezintă o proiecţie 3D spectaculoasă, cu proiectoare speciale, azi 12 mai la ora 21 la Universitate, la Arhitectură. Dacă aveţi timp mergeţi să o vedeţi. Se repetă pe 14 mai, tot la Universitate, cu ocazia Nopţii Albe a Muzeelor. Pe cea de acum o puteţi vedea live pe mobil la m.orange.ro/proiectie3D. Asta e doar o chestie de show şi tehnologie, legată de noul slogan “today changes with Orange”.

 

    4 comentarii

  1. Femptocell e de fapt o celula GSM in miniatura, si cum e mai mica decat o “micro-” celula GSM
    i-au spus “fempto-“.

      (Citează)

    • Da, ma gandeam eu ca de la asta vine. Mai ciudat este ca aparatul respectiv se conecteaza la internet… Sunt curios ce transmite si cui (teoretic este un wifi router, doar ca “wifi-ul” lui este de fapt UMTS) si de ce banda e nevoie.

        (Citează)

  2. Chestia cu vocea foloseste conexiunea de date? Sau cum?

      (Citează)

    • Nu stiu ce si cum pentru ca n-au dat detalii despre tehnologia folosita. Variante cred ca sunt mai multe. Ei zic ca face esantionarea cu o rata dubla (de la 8000 la 16000 de esantioane pe secunda), dar cum transmit asta ramane de vazut.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus