un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Italieneste la Trattoria Buongiorno

21 Dec 2010  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Sâmbătă am ajuns la Trattoria Buongiorno din mall-ul Băneasa, la etaj, dincolo de Pizza Hut şi restaurantul libanez Sheherazade. Am rămas surprins de cât de bună a fost mâncarea la Buongiorno, având în vedere că de multe alte ori l-am văzut cam lipsit de clienţi care să-i ocupe mesele.

Mi-a plăcut încă de la citronada cu miere pe care am comandat-o la început. Suc natural stors pe loc din portocale şi lămâi, cu multă pulpă, servit într-un pahar gigantic şi la doar vreo 8,5 lei, preţ la care în alte locuri (de ex la Trattoria Verdi) primeşti concentrat de lămâie atât de acru că nici nu-l poți bea oricât zahăr ai pune în el.

Am continuat cu o lasagna bologneza care a fost foarte bună, chiar dacă nu excepţională. Compoziţie suficientă în toate bucăţile pe care le-am tăiat din ea, carne bună, sos bun, caşcaval mult, aşa că o pun pe lista de cele mai bune lasagna pe care le poţi mânca prin Bucureşti la un preţ acceptabil de “doar” 25 de lei.

Desertul a fost un tiramisu servit la bol. N-am mai mâncat din acesta la bol până acum, fiind vorba de blat de tiramisu cu cremă în el, acoperit în acest castronel de foarte mult sos specific, care umplea imediat zonele din care luam o lingură de tiramisu. Foarte bun la 10 lei, dacă nu mă înşel.

Mai jos vedeţi şi un măr copt şi servit cu sos de vin roșu şi îngheţată de nuci. Mărul e delicios, se simte vinul atunci când îl mesteci. Parcă vreo 12 lei. Ar trebui să notez preţurile astea pe undeva, ca să nu mai zic mereu “parcă parcă”.

Asta am mâncat eu. În jurul meu lumea băga de zor pizza şi arăta bine, aşa că am luat şi eu la pachet o pizza Buongiorno mare (45cm) care a fost foarte bună, făcută în stilul italienesc, nu foarte încărcată, dar gustoasă. Cel mai mare succes îl aveau nişte meniuri de 20 de lei cu supa, friptură, piure şi salată, iar porţiile de friptură, frigărui şi cartofi păreau imense atunci când treceau pe lângă mine. Recomand restaurantul acesta. Site oficial.

    2 comentarii

  1. Eu nu recomand – am mancat de doua-trei ori pana acum acolo (la suficient timp distanta) si de fiecare data mancarea a fost … hai sa spunem “slaba”. Iar despre servire – mai bine uita. Poate intre timp s-a mai schimbat ceva.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus