un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cablu HDMI-HDMI de 10 metri

21 Dec 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

Dacă aveţi o distanţă mare între calculator şi televizor şi vreţi să trageţi cablul şi frumos pe lângă perete, e posibil să aveţi nevoie de unul de 10 metri. Eu am găsit de la Hama. L-am luat din Domo Băneasa, în timp ce la Media Galaxy-ul de acolo nu aveau decât de maxim 5 metri.

Am dat 109 lei pe el pentru că aveam nevoie urgent şi l-am găsit. La eMAG același cablu costă 89 de lei şi are şi livrarea gratuită.

Pentru că am făcut upgrade la placa video şi cea nouă are port HDMI, am rămas de la cea veche cu un cablu DVI-HDMI de 10 metri şi foarte bună calitate, pe care mă gândesc să-l vând cu 50 de lei.

    15 comentarii

  1. ia zi bre, conteaza conectorii aia auriti? eu mi-am luat unul cu mufele la 90 de grade. (ambele)

      (Citează)

  2. un adaptor vga la rca nu sti unde gasesc ?
    ceva in genul

    http://images.ncix.com/forumimages/12BADAB5-13A6-D8D7-0372158257AC5AE9.jpg
    http://forum.videohelp.com/images/guides/p1954236/vga-rca-sv-adapter.jpg

    tot caut da nu gasesc
    vreau sa iau un cablu da nu gasesc , toti cunoscatorii sa apeleze la mine

      (Citează)

  3. Eu folosesc un cablu de 20m. O cinezarie, fara conectori auriti, functioneaza perfect.

      (Citează)

  4. pai tocmai , ca nu-l folosesc
    caut asa ceva
    am un laptop ce nu are decat iesire hdmi si vga , cum pe TV nu am hdmi caut o solutie sa leg laptopul la TV
    singura ce o vad eu este un astfel de adaptor , insa nu gasesc pe nicaieri

      (Citează)

  5. L!nuX: cunostintele mele de la cursul de televiziune imi zic ca ceea ce e acolo e o aberatie. Bine, mie mi-a murit profesorul inainte de examen, deci nu ma lua in seama prea mult. Pe de o parte ai un semnal digital, pe cealalta unul analogic…

      (Citează)

  6. @nashu: care e semnalul digital la adaptorul ala?

      (Citează)

  7. Mi se pare scump al naibii acel cablu. De la Hama am luat si eu de curand un trepied foto ce imi place foarte mult. :)

      (Citează)

  8. @Duke: partea de sincronizare. Ma rog, eu am zis ca am avut o problema. Nu ma bagati in seama.

      (Citează)

  9. mai este valabil anuntul? eu am tot un hama de 5 m si mi-ar trebui de 7-8 :d

      (Citează)

  10. mestere, ia fii atent: la un anumit interval de timp (nu mi-am dat seama daca e regulat sau nu) pe TV se pierd culorile, ramane cu cyan, parca negativ asa. Daca schimb de pe telecomanda sursa ori scot si bag cablul din nou isi revine. Vreo idee?

      (Citează)

  11. O parere neavizata in domeniul HDMI, dar cat de cat tehnica: atat timp cat transmisia informatiei se face digital pe doua fire, mufa si cablul, in situatia de fata, ar trebui sa fie in regula. Caderile de semnal datorate cablului HDMI se comporta in general altfel (pierzi pixeli sau pierzi imaginea total). Probabil, ai o problema in televizor.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus