un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mexican la Don Taco

30 Nov 2010  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

De restaurantul mexican Don Taco auzisem de câţiva ani şi, dacă ştiam că se mănâncă atât de bine, m-aş fi dus de atunci. Ovi (cititorul, nu Nokia :) mi-a deschis ochii într-un comentariu lăsat la postul meu despre restaurante bune din fiecare oraş, aşa că sâmbătă seara acolo am fost.

Eu am rămas cu sechele (din acelea bune) de acum 2 ani, când în Bruxelles am mâncat excelent la un restaurant mexican din satul european. De atunci sunt în căutarea burrito-ului perfect şi, chiar dacă cel de la Don Taco nu e făcut după aceeaşi reţetă ca şi cel din Belgia, a fost excelent. Dar până la el am luat aperitive.

Am început cu Chiles Rellenos, adică un ardei copt în pesmet, de arată ca un şniţel, dar umplut cu cremă de brânză şi cartofi, servit alături de nişte fasole roşie, salată şi sos salsa (adică sos sos, ştiu). Foarte bun, dar păcat că vine un singur ardei la porție. A fost 12 lei şi doar un pic, urma-urmei, picant.

Am băgat şi o supă de, atenţie, avocado cu tequila. Cu ce? Da, avocado şi tequila. Nu vă speriaţi însă, nu se simte nici prea mult gust de avocado şi nici tequila nu are în ea (sau altceva alcoolic), dar are un gust foarte bun şi mai ales inedit. Se serveşte rece, ca un gazpacho, şi e un pic mai groasă decât o supă normală sau poate ar trebui să zic mai consistentă, iar pe lângă farfurie am avut nachos, pe care le-am pus în supă, fiind foarte bune în loc de crutoane atunci când s-au făcut un pic mai moi. Prin ea am găsit şi bucăţi de avocado, dar semănau mai mult cu portocalele. Gustul e un pic subiectiv, dar eu vă recomand să o încercaţi. 10 lei.

Am luat, bineînţeles, Burrito, că pentru el am fost acolo. Burrito e un taco de grâu (un fel de lipie) umplut, la Don Taco, cu fâşii de pui, ardei verde şi roşu şi caşcaval care se întinde când e trecut prin cuptor. Peste acest burrito se pune smântâna şi a fost servit tot alături de fasole roşie. E foarte bun. Gust complex fără a fi greu la stomac, dar un pic cam mic pentru foamea mea şi servit fără o garnitură reală. Mergea un orez şi cu un sos picant lângă el. 19 lei.

Astfel, dacă vreţi să mâncaţi mai mult, mergeţi pe clasicul Chili con carne. E servit tot într-un taco pe post de farfurie şi e făcut din carne tocată de vită laolaltă cu ardei gras verde şi roşu, fasole roşie, porumb, cu câţiva nachos pe margine, în sos de smântână şi caşcaval, totul băgat prin cuptor. Tot 19 lei.

Toate au fost foarte bune şi cu siguranţă voi mai reveni acolo pentru specialităţile mexicane. Adăugaţi la asta o servire foarte bună, un loc liniştit, muzică mexicană (mai de telenovele, nu mariachi) şi preţuri ok. Berea Ciuc era la 5 lei sticla, Ursus la 6 sau 7, aveau şi mexicană, dar aia e mai mică şi scumpă, iar la sfârşit am băut şi un cappuccino bun.

Îi găsiţi pe strada Dr. Felix, acolo unde aceasta intersectează bdul Ion Mihalache, la 2 paşi de Piaţa Victoriei. Au și site cu meniul și prețurile. Singurul lucru nasol este organizarea meniului, care începe cu specialități românești, de parcă te-ai duce acolo pentru tocană și ciorbă de burtă, iar la final, când crezi că se termină, încep și cele mexicane.

    2 comentarii

  1. Ma bucur ca ti-a placut!
    Ardei am luat si eu. Am mancat si Fajitas cu pui si vita, care e foarte foarte buna.

    Data viitoare vreau sa incerc supa de porumb. Am mancat intr-un restaurant mexican din Ljubljana si mi-a ramas gandul la ea. E dulce si ceva mai groasa, in genul supelor creme de legume. Cred ca e facuta tot la blender si se mai pun niste ierburi in ea. Eu am mancat-o cu niste crutoane mici.

    Cum e Burito. Acum imi dau seama ca am mancat in mai multe locuri dar nici o data la ei. Nu se compara cu cel de la Dominium, nu?

    Cat despre bere, ma ardea gatul de ceva mexican da’ regulile astea de circulatie, bata-le vina. Poate data viitoare o conving pe prietena sa conduca :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus