un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La mare in Malgrat del Mar / Santa Susanna

15 Sep 2010  ·

TURISM  ·

5 comentarii

Eu am avut hotelul în staţiunea Malgrat de Mar, aflată pe coasta din nordul Barcelonei, dar Malgrat e unită cu staţiunea Santa Susanna şi nu ştii prea bine unde se termină una şi începe alta, aşa că totul e la comun şi acest post se referă la amândouă.

În afară de imaginile pe care vă rog să le studiaţi singuri, vă mai spun că cele mai bune hoteluri acolo sunt Indalo Park şi Aqua Marine, iar dacă vrei pe plajă există Tahiti Playa şi Royal Sun (parcă). Totuşi, Indalo Park e mult peste celelalte, camerele au balcoane mari pe care să poţi sta să bei ceva, restaurantul e excelent (acolo am mâncat mereu, au porţii mari şi bune şi nişte îngheţate după care îţi lasă gura apă), au ditamai piscina, program de dans în fiecare seară şi multe alte dotări în lobby. Are 3 stele, dar este mult peste alte “3 stele” din stațiune.

Plaja e curată peste tot, dar nisipul este mai granulat. Avantajul este că îţi cade imediat de pe corp atunci când te usuci, dezavantajul este că nu e fin şi plăcut la atingere, dacă asta îţi doreşti. Apa e foarte curată, dar devine adâncă de 1,5 metri imediat ce ai intrat în ea şi apoi se face şi mai adâncă. Dacă nu ştii să înoţi nu poţi intra mai departe de 1 metru de la ţărm. Aşa e toată Costa Brava, de la Calella şi până la Tossa del Mar.

Preţurile sunt ok, mai mici decât în oraşele turistice vizitate până atunci. Dădeai între 8 şi 13 euro pe un fel de mâncare, în funcţie de ce comandai (şi mă refer la porţii gen jumătate de pui, cartofi, salată), un desert era vreo 4-5 euro, berea pe la 2-3… în fine, nu te ruinezi mâncând.

Obiectele de plajă mi s-au părut foarte ieftine. O umbrelă era 5 euro, o saltea 4 euro. Merită să le cumperi acolo, chit că apoi le arunci (sau strigi în gura mare, în ultima zi, că le vinzi cu 2 euro primului care scoate banul). Sunt şi nişte magazine de suveniruri ca să iei ceva pentru acasă. Tot ieftine sunt şi supermarketurile, unde dai nişte sume mult mai rezonabile decât în alte zone turistice din Spania pe apă minerală, suc, ronţăială şi altele.

Prin zonă e un parc acvatic în Lloret (stațiunea principală din zonă), poţi să mergi într-o croazieră la Tossa del Mar (o staţiune super mişto, cu o veche fortăreață pe malul mării – poze în curând), poţi să iei trenul spre Barcelona (8 euro dus-întors, face vreo 80 de minute până în centru), poţi să mergi la Figueras pentru un oraş frumos şi un mare muzeu Salvador Dalli, etc. Chiar în cele două staţiuni din titlu nu ai mare brânză de făcut în afară de plajă/mâncare/somn.

Seara aproape fiecare hotel are un cântăreţ sau o formaţie care face show până la 12 noaptea. Lumea dansează, stă la terasă, bea ceva şi ascultă muzică, etc. Programul variază de la seară la seară. Sunt şi discoteci care ţin până spre dimineaţă, sunt şi fete şi băieţi de agăţat. Cam nasol e ca pe la 11 noaptea se închid magazinele şi dacă vrei să-ţi iei ceva de băut în camera trebuie să o faci dinainte. Peste tot lumea e îmbrăcată frumos, se poartă civilizat, n-am vazut nici un scandal, nu mi s-a părut nimic dubios.

    5 comentarii

  1. din ce cauza unele poze au colturile de sus inegrite?

      (Citează)

    • Au fost facute cu filtru de polarizare montat. La zoom minim (18mm) e vizibil acolo. Nu sunt dumirit daca e vizibil chiar filtrul sau e un efect optic care blocheaza complet lumina in acele zone. Inclin sa cred ca e filtrul.

        (Citează)

  2. Buna,

    Am si eu o nelamurire , maine plec in Malgrat del Mar , nu am inteles faza cu adancimea apei , cat pot inainte in mare pana sa ajunga sa fie adanca ?? Am inteles ca este si un parc acvatic sau aquapark , e departe pana acolo ? Prin Barcelona ai fost ? Singur sau cu ghidul ? Daca ai fost cu ghidul te-a costat mult ? Ce zone ai vizitat in Barcelona ?

    Multumesc mult , astept un raspuns pe e-mail daca se poate .

      (Citează)

  3. Buna seara.Imi poti spune la ce ora este ultimul tren din Barcelona spre Malgrat de Mar?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus